NAPOVEDNIK 17. KROGA V 3. SNL – vzhod

Pred nami je že 17. krog v 3. SNL – vzhod, kjer nas čaka veliko zanimivih nogometnih dvobojev. Izpostaviti želimo haloški derbi med Cirkulanami in Zavrčem, ki bo zagotovo napolnil domači stadion v vročem haloškem ambientu. Tekmo bomo V ŽIVO prenašali na FB in YouTube kanalu Medobčinske nogometne zveze Maribor. V prejšnjem krogu smo bili deležni presenečanja v Slovenskih Konjicah, kjer je Dravinja premagala še neporaženo ekipo Bistrice in ponovno malce odprla dvoboj z Dravogradom, ki pridno zbira točke in čaka na naslednje spodrsljaje vodilne ekipe. Čaka nas sončni konec tedna z zanimivimi nogometni srečanji!

Sobota, 26.3.2022, ob 15.00 NK PREMIUM DOBROVCE – NK BOSCH BRAČIČ VIDEM

Domača ekipa Dobrovc pod vodstvom Zvonka Breberja potrebuje tri točke, saj so spet v bližini nevarne cone na lestvici. Po porazu v Cirkulanah je potrebno dobiti domačo tekmo, če želijo obdržati tretje ligaški status. Ekipa Posavja se na lestvici domačinom že oddaljuje in zmaga proti spomladansko trenutno superiorni ekipi Vidma, bi bila zelo dobrodošla. Gostje pa po dveh zaporednih zmagah in prepričljivo igro prihajajo v Dobrovce po tretjo zmago. Sedaj so v zlati sredini, vendar bi si želeli čim prej zagotoviti zadostno bero točk za nov lep zaključek sezone. Vidi se, da na Vidmu dobro delajo in da so se okrepitve pokazale kot zadetek v črno. Kljub vsemu pa nas čaka zanimivo srečanje, kjer so možni vsi trije rezultati.

Sobota, 26.3.2022, ob 15.00 NK ŠMARJE PRI JELŠAH – NK KOROTAN PREVALJE

Domačini iz Šmarja pri Jelšah se še kar ne morejo prebuditi iz zimskega spanja. Dva zaporedna poraza sta zagotovo boleča, vendar je sedaj čas, da pa mogoče le posežejo po kompletu treh točk proti ekipi Korotana iz Prevalj. Korošci so minulo soboto z golom Nejca Plesca premagali celjsko ekipo Šampiona in se utrdili na osmem mestu razpredelnice. Domačini pod vodstvom mladega trenerja Mihe Žabrla tokrat potrebujejo zmago, saj je enostavno potrebno zbirati točke in glede na dvig Posavja, lahko nastane prevelika razlika do priključka. Tekma je za Šmarčane izrednega pomena in zato domačini potrebujejo tudi pomoč iz tribun, da ujamejo pozitiven niz. Korotan pa se zaveda, da bi bilo zelo dobrodošlo iz Šmarja prinesti točke, ki jim bodo prinesle mir in potrebno samozavest za nadaljevanje sezone.

Sobota, 26.3.2022, ob 15.00 NK ŠAMPION – NK DRAVINJA

V Celje prihaja Dravinja, ki je prva vzela tri točke vodilni ekipi iz Bistrice, kar je bilo zelo prijetno presenečenje in vsekakor jim je ta zmaga dala krila in zagon za nadaljevanje prvenstva. Takšne tekme pustijo tudi posledice in prav zanimivo bo videti Konjičane na tekmi z ranjenim Šampionom, ki je bil deležen dveh spomladanskih porazov in je željan novih zmag. Šampion si poraza na domačem terenu enostavno ne sme privoščiti. Ekipi, ki imata obe 27 točk bosta zagotovo prikazali dobro tekmo v sončnem Celju, saj v kolikor želita uvrstitve med najboljše tri, obe potrebujeta zmago. Želimo si lahko hitrega gola in nato odprte in napadalne tekme v kateri bodo gledalci lahko uživali.

Sobota, 26.3.2022, ob 15.00 NK ZREČE – NK ŠMARTNO 1928

Prva domača tekma za zadnje uvrščene Zreče bo zelo pomembna. Domačini bodo zagotovo hoteli priti do treh točk, saj si poraza na domačem terenu več ne morejo privoščiti. Pomembno je zbiranje točk, če se še želijo kosati za obstanek. Tekmo v Dravogradu so pričakovano visoko izgubili, sedaj pa ni več časa za razočaranje in moči je potrebno strniti proti ekipi iz Šmartnega, ki se je zelo lepo pozicionirala med TOP 5 ekipami 3. SNL – vzhod. Pomembno zmago so igralci Šmartnega dosegli v Zavrču, kjer so slavili z dvema goloma razlike. Ekipa Zavrča se je močno pritoževala nad sojenjem Nejca Gergiča, izključen je bil tudi vratar haloške ekipe v 54. minuti. Kljub vsemu pa je ekipa Igorja Fenka velik favorit na sobotni tekmi in gostje bodo naredili vse, da potrdijo zmagovalni pohod in najavijo boj za 3. mesto na lestvici.

Sobota, 26.3.2022, ob 15.00 NK KETY EMMI BISTRICA – NK PODVINCI

Niz neporaženosti se je prekinil tudi ekipi iz Bistrice, ki je morala priznati premoč domači ekipi Dravinje, ki je zmagala z 1:0 na sosedskem derbiju. Bistričani so imeli svoje priložnosti, zapravili so tudi 11-metrovko, na koncu imeli še možnost preko vratarja Dabanoviča s strelom z glavo za remi, vendar žoga ni hotela v mrežo domačinov. To se v nogometu dogaja in zato ga imamo vsi tako radi. Vsaka tekma je nov izziv in v kolikor ni organiziranosti in pravega pristopa, pride v nogometu do takšnih razpletov. Podvinčani so svojo prvo tekmo v Krškem izgubili proti vedno bolj konkretni ekipi Posavja v Krškem. Za njih je bilo to uvodno srečanje, saj so v prvem krogu spomladanskega dela bili hendikepirani s covid-19 okužbami v lastni slačilnici in tekme z Zrečami še niso odigrali. Domača ekipa bo zagotovo hotela popraviti vtis in se vrniti na zmagovalno pot, Podvinčani pa bi bili že s točko pri vodilni ekipi tudi zelo zadovoljni.

Nedelja, 27.3.2022, ob 16.00 NK CIRKULANE – NK ZAVRČ

PRENOS V ŽIVO na FB in YouTube kanalu Medobčinske nogometne zveze Maribor

Praznik nogometa v Halozah je tudi osrednje srečanje tega kroga v 3. SNL – vzhod, kjer se bodo pomerili domačini iz Cirkulan ter ekipa Zavrča, ki prihaja v oranžne Cirkulane po bolečem domačem porazu proti ekipi iz Šmartnega, kjer so porazu botrovale sporne sodniške odločitve in posledično vplivale na potek tekme, saj je domači vratar Luka Mikić v 54′ prejel drugi rumeni in nato še rdeč karton zaradi prigovarjanja. Ekipa trenerja Gorazda Šketa je tako doživela drugi zaporedni poraz in sedaj je pred njimi zelo pomembno srečanje ravno pri svojih lokalnih rivalih. V kolikor bodo gostje iz dveh porazov razmišljali pozitivno in še dodatno motivirani, je verjetno že čas, da jih “nogometni bog” končno tudi malce nagradi. Tudi osvojena točka, bi bila za Zavrč pomembna za prekinitev niza. Domačini pa bodo zagotovo v tekmo z jasnim ciljem po treh točkah, da bodo lahko polne tribune v Cirkulanah deležne veselice po zmagi. Trener Zemljič se zaveda pomena srečanja in bo svoje igralce zagotovo pripravil, da ne bi slučajno pregoreli v preveliki želji, ki se lahko konča tudi z neželjenim koncem in brez točk. Celotna liga se lahko veseli tega derbija, ki ga bomo V ŽIVO prenašali na FB in na YouTube kanalu Medobčinske nogometne zveze Maribor.

Foto: Sandi Kelc, arhiv NK Cirkulane

Nedelja, 27.3.2022, ob 16.30 NK POSAVJE KRŠKO – NK KOROŠKA DRAVOGRAD

Srečanje dveh ekip, ki sta uvod v spomladanski del obe začeli z dvema zmagama. Ekipa Posavja je bila na domačem terenu boljša od Podvincev, kar pomeni, da se klub iz Krškega dviga po razpredelnici in se lahko v miru pripravlja na srečanje z Dravograjčani. Korošci pa so na domačem terenu visoko premagali zadnje uvrščeno ekipo iz Zreč in naslednji cilj jim je zagotovo odnesti paket treh točk domov. Favorit srečanja seveda ostaja ekipa Dravograda, ki je samozavestno na drugem mestu lestvice in lahko po spodrsljaju Bistrice po tiho upa na boj zaključni boj z vodečo ekipo. Trenutno je še sicer devet točk zaostanka, vendar v nogometu smo bili deležni že različnih scenarijev. Domačini bi se verjetno zadovoljili tudi s točko in bi nadaljevali niz neporaženosti.