NAPOVEDNIK 24. KROGA V 1. LIGI MNZ MARIBOR

Vodilni Korotan in Starše so v prejšnjem kolu suvereno opravili svojo nalogo v gosteh. Oba kluba sta dokazala, da sta najboljša v tej sezoni. Korotan je statistično gledano najboljša ekipa v vseh pogledih, kljub vsemu pa so lahko v Staršah zelo ponosni na svoje nogometaše, ki iz kroga v krog dokazujejo, da so odlična zasedba. Obe ekipi tokrat igrata pred svojimi navijači in oboji si želijo zmage in potrditve uspešnih tekem. Korotan ima vse v svojih rokah, v kolikor bo osvojil vse točke do konca sezone. V borbi za obstanek pa imamo tri ekipe, ki se krčevito borijo za vsako točko. Radlje, Marles hiše in Miklavž bodo imele še zelo pestro končnico. Odpisan Akumulator pa spet kaže znake življenja, čeprav je že malce pozno za popolno revitalizacijo v tej sezoni.

Oglejte si vrhunce tekem 23. kroga: Sport.Video – mnzmaribor.si

Sreda, 17. 5. 2023, ob 17.30 NK KOROTAN PREVALJE – NK MARIBOR TABOR

Domačini so v Miklavžu dosegli pomembno zmago v deževnem vremenu in težkem igrišču. Tokrat bodo ponovno igrali doma na umetni travi prosti nasprotniku, ki je prav tako vešč igranja na tej površini. Obema ekipama edino zmaga prinaša veselje v slačilnici. Gostje morejo zmagati, saj jim zmaga lahko zagotavlja obstanek, domačini pa vedo, da brez zmage lahko ostanejo brez željenega prvega mesta. Trenerja Küzma in Planinc se zavedata resnosti in oba bosta svojima ekipama podala koristne nasvete za srečanje. Domačini so zagotovo favoriti srečanja, bomo pa videli ali bodo taborski levi krvoločni ali bolj brezzobi.

Oglejte si vrhunce tekem 23. kroga: Sport.Video – mnzmaribor.si

Sreda, 17. 5. 2023, ob 17.30 ŠD STARŠE – NK TEHNOTIM PESNICA

Starše so po zmagi nad Taborom lahko v miru pripravljajo na tekmo s Pesnico in napadajo z drugega mesta končno prvo mesto na lestvici. Včasih je boljše čakati priložnost in ne biti lider na lestvici, saj imaš na sebi velik pritisk. Staršane čaka izjemno težka tekma proti Pesničanom, ki so željni tekem, saj med vikendom niso igrali zaradi vode na igrišču. Domačini imajo več igralcev, ki lahko presenetijo vratarja gostov in mogoče je to eden izmed razlogov za konstantne uspehe. Tokrat bodo morali biti previdni, saj jim nasproti stoji ekipa, ki je neobremenjena in željna uspeha. Zagotovo si želijo izboljšati trenutno sedmo mesto na lestvici do konca sezone. Domačini so favoriti srečanja!

Tekma v Staršah bo v direktnem prenosu na You Tube kanalu MNZ Maribor!

Oglejte si vrhunce tekem 23. kroga: Sport.Video – mnzmaribor.si

Sreda, 17. 5. 2023, ob 17.30 NK MARLES HIŠE – NK MALEČNIK ASFALTERSTVO BRUS

Limbušani med vikendom niso igrali, saj igrišče v Pesnici ni dovoljevalo tekme zaradi poplavljenosti. Sedaj na domačem igrišču pričakujejo razigrano ekipo Malečnika, ki napada tretje mesto. Domačini nujno potrebujejo zmago in nič drugega ne pride v poštev. Takšne tekme proti Malečniku so dobrodošle, saj ti dajo še dodatne motivacije za zadnji dve tekmi. Pred nami je odlična tekma, kjer bo veliko borbenosti in čustev. Ekipa Malečnika lahko neobremenjeno igra na gostovanju in čaka nasprotnika, da napade. Tukaj se hitro ponudijo možnosti za proti napade. Trenerja Breber in Janžekovič bosta prav gotovo znala zmotivirati svoje varovance, da pustijo na igrišču dober vtis in si priborijo tri točke.

Oglejte si vrhunce tekem 23. kroga: Sport.Video – mnzmaribor.si

Sreda, 17. 5. 2023, ob 17.30 NK JUROVSKI DOL – NK AKUMULATOR

Ekipa Jurovskega dola igra zelo všečen in efektiven nogomet. Njihovo dobro razpoloženost so v minulih krogih izkusili člani ekipe ROHO VBO in Radelj. Tokrat prihaja v goste zadnje uvrščena ekipa iz Mežice, ki pa je v soboto premagala favorizirano Pohorje. Ekipa Akumulatorja je ponovno dokazala, da zna vzeti ekipam, ki jih mogoče jemlje malo premalo resno. Ni enostavno zmagati proti borbenim Korošcem in Rušani so se opekli. Akumulator žal odhaja v ligo nižje, verjamemo pa, da se bodo v kratkem vrnili v vsem svojem sijaju z napolnjenim akumulatorjem. Jurovski dol je absolutni favorit srečanja.

Oglejte si vrhunce tekem 23. kroga: Sport.Video – mnzmaribor.si

Sreda, 17. 5. 2023, ob 17.30 NK MIKLAVŽ – NK POHORJE

Ekipa Miklavža je na domačem terenu doživela poraz proti favoriziranemu Korotanu. Na razmočenem igrišču so se gostje boljše znašli in izkoristili napake domačinov. Tokrat igrajo ponovno na domačem terenu, nasproti pa jim bo stala ekipa iz Pohorja, ki je doživela zelo hud poraz in se bo hotela svojim navijačem oddolžiti z zmago pri ekipi, ki se bori za obstanek. Miklavž nujno potrebuje treni točke in zato bodo domačini favoriti. Na domačem terenu bo ekipa naredila vse, da odvzame točke Rušanom. Čaka nas napeta tekma, ki bo polna borbe do zadnjega sodnikovega žvižga. Vseeno pa imamo občutek, da bo na koncu delitev točk.

Oglejte si vrhunce tekem 23. kroga: Sport.Video – mnzmaribor.si

Sreda, 17. 5. 2023, ob 18.00 ŠD MARJETA – NŠ ROHO VBO

Marjeta nima veliko časa, da se pobere od poraza v Malečniku. Poraza niso pričakovali, kljub vsemu pa je v sredo nova tekma in novo dokazovanje v boju za končno tretje mesto. Za Marjeto je zelo solidna sezona, ki je imela nekaj manjših spodrsljajev in to je sedaj vidno tudi na lestvici. Kljub vsemu pa dokazujejo, da imajo dober miks mladosti in izkušenosti in trenerja, ki zna iz ekipe potegniti maksimum. Tokrat prihaja v goste ekipa ROHO VBO, ki igra po sistemu toplo – hladno. Znajo odigrati vrhunske tekme, pogosto pa jim zmanjka kanček sreče za nekaj več. Ekipa iz Rogoze more zmagati, da si zagotovi miren zaključek prvenstva. Marjeta je na papirju sicer favorit, kolegi iz bližnje Rogoze pa imajo svoj recept za uspeh in zmago.

Oglejte si vrhunce tekem 23. kroga: Sport.Video – mnzmaribor.si

Sreda, 17. 5. 2023, ob 18.00 NK PECA – NK RADLJE

Koroški derbi v Črni bo zelo zanimiv, saj se Peca bori za tretje mesto, Radlje pa za obstanek v ligi. Motiva imajo obe ekipi dovolj, odvisno pa bo od taktike, sreče in navdiha v sredinem popoldnevu. Peca je v prejšnjem krogu remizirala v Rogozi, Radlje pa so doma izgubile proti neugodni ekipi Jurovskega dola. Peca je odigrala zelo dobro sezono in si želi narediti še korak naprej, Radlje na drugi strani pa imajo težek troboj z Miklavžem in Marles hišami. Čaka nas odlična tekma, ki bo napolnila stadion v Črni. Sredina tekma ima velik pomen in obe ekipi boste šli na polno v tekmo. Domačini so izraziti favoriti, gostje pa v kolikor ne pridejo do zmage, ne bodo v dobro poziciji. V naslednjem krogu Radlje gostijo Marjeto, v zadnjem krogu pa se bodo pomerili z direktnim konkurentom iz Limbuša. Čaka nas infarktna končnica!

Oglejte si vrhunce tekem 23. kroga: Sport.Video – mnzmaribor.si