NAPOVEDNIK 26. KROGA V 1. LIGI MNZ MARIBOR

Korotan si je krog pred zadnjim krogom zagotovil prvo mesto in ob tej priložnosti lahko iz srca čestitamo Prevaljčanom. Bili so ekipa, ki je pokazala, da pod vodstvom Tina Küzme deluje zelo zrelo. Prikazali so odlične tekme na domačem in tujem terenu. Drugo uvrščene Starše so prijetno presenečenje sezone in bodo tudi v drugi sezoni eni izmed glavnih kandidatov za vrh lestvice. Marjeta in Pesnica sta prav tako prikazali zelo konstantne nastope v letošnjem prvenstvu. Peto mesto trenutno zaseda Pohorje, ki se bori za obstanek med petimi najboljšimi ekipami sezone. Za petami sta Rušanom Pesnica in Malečnik. V spodnjem delu pa se je izkristalizira usoda Akumulatorja in Miklavža. Radlje in ROHO se še vedno borita za 11. mesto, ki daje občutek varnosti na lestvici.

Sobota, 27. 5. 2023, ob 17.00: NK MIKLAVŽ – TEHNOTIM PESNICA

Ekipa Miklavža je pred sezono dosegla določene spremembe, ki so vplivale na celotno sezono. Mlada ekipa je na nekaterih tekmah dokazala, da lahko preseneti tudi najboljše uvrščene ekipe v ligi. Verjetno sedanja bera ne bo zadosti za ohranitev prvoligaškega statusa. Pesničani pa na drugi strani zaključujejo zelo solidno sezono, ki si jo želijo kronati z zmago na gostujočem terenu. Zadnjo tekmo lahko pričakujemo, da bodo oboji igrali po svojih najboljših močeh. Gostje iz Pesnice so veliki favoriti, bomo pa videli kaj bo ponovno pripravila mlada ekipa Miklavža gostujoči ekipi. Zmaga domačih bi kljub vsemu bila lepa popotnica za naprej. Miklavžani odlično delajo v mlajših selekcijah in zagotovo bodo imeli v kratkem nove odlične članske igralce.

Oglejte si vrhunce tekem 25. kroga: Sport.Video – mnzmaribor.si

Sobota, 27. 5. 2023, ob 17.00: NK KOROTAN – NK MALEČNIK

V Prevaljah je vse pripravljeno na veliko zabavo ob osvojitvi prvega mesta v 1. Ligi MNZ Maribor. Prevaljčani si zaslužijo vse pohvale in so resnično lahko vzgled. Verjamemo, da bo v naslednji sezoni nastopali v 3. SNL – vzhod. V kratkem bomo vedeli ali bodo dodatne kvalifikacije ali bo sledila direktna uvrstitev v 3. SNL. V Malečniku so lahko zelo zadovoljni s sezono in v tekmo lahko gredo samozavestno. Zagotovo bodo storili vse, da malce začinijo veliko praznovanje v Prevaljah in jim odščipnejo kakšno točko. Favoriti srečanja so seveda domačini, ki se bodo želeli dokazati tudi na zadnji tekmi pred svojimi navijači. V soboto bo Koroška v znamenju modre barve.

Oglejte si vrhunce tekem 25. kroga: Sport.Video – mnzmaribor.si

Sobota, 27. 5. 2023, ob 17.00: ŠD STARŠE – NŠ ROHO VBO

V Staršah so lahko zelo ponosni na svojo ekipo, ki je zagotovo popestritev in zelo lepo presenečenje. Ekipa Tomija Grbavca je igrala zelo konstantno. Odkar imajo v Staršah novo tribuno, igra ekipa kot prerojena. Prav gotovo je dodatna motivacija igrati domače tekme pred tako čudovito tribuno. Tokrat v goste prihaja ekipa ROHO VBO, ki bi želela letošnjo sezono mirno rešiti z zmago. Verjetno niso ravno najbolj zadovoljni s sezono. Ekipa, ki jo v drugem delu sezone vodi Gregor Beranič ima potencial v mladih nogometaših, ki še kažejo zelo pomemben napredek iz prehoda iz mladinskih selekcij. V primeru zmage Radelj, se lahko nogometašem iz Rogoze konkretno zalomi. Staršani so tokrat veliki favoriti, diši pa po neodločenem rezultatu.

Oglejte si vrhunce tekem 25. kroga: Sport.Video – mnzmaribor.si

Sobota, 27. 5. 2023, ob 17.00: NK MARLES HIŠE – NK RADLJE

V Limbušu se bosta srečala dva direktna konkurenta, ki se borita za obstanek v ligi. Marles hiše so v zadnjih krogih stopile na gas in z neverjetno serijo naredile preskok na lestvici. Ekipa je pokazala izjemen karakter in na zdanji tekmi bodo skušali ponoviti izjemno učinkovite tekme. Tokrat prihaja v goste ekipa Radelj, ki je na 12. mestu. Za njih šteje le zmaga in poraz ekipe ROHO VBO. Zelo pestra in nervozna tekma nas čaka v Limbušu, kjer bodo gostje morali pokazati vse in izzivati srečo na gostovanju. Zadevajo se, da upanje umre zadnje. Imamo občutek, da bi lahko spet padel kak evrogol z razdalje s strani rdečih iz Radelj.

Oglejte si vrhunce tekem 25. kroga: Sport.Video – mnzmaribor.si

Sobota, 27. 5. 2023, ob 17.00: NK PECA – NK JUROVSKI DOL

V Črni bo srečanje, kjer bodo lahko obe ekipi igrali zelo sproščeno, saj je praktično že vse odločeno. Ekipa Pece je v zadnjih krogih padla v rezultatskem smislu, vendar to ne igra posebne vloge, saj so si z zelo dobrimi predstavami zagotovili mesto med najboljšimi petimi ekipami lige. Črno beli so bili zelo trd oreh vsem ekipam v Črni, znali pa so tudi presenetiti na gostovanjih. Jurovski dol je v drugem delu naredil pomemben korak k varnemu zaključku na sredini lestvice. Ekipa ima veliko srce in igralce z kilometrino v povezavi z mladimi igralci, ki vedno bolj nakazujejo svojo kvaliteto. Zadnjo tekmo igrajo v gosteh, kjer bodo domačini favoriti.

Oglejte si vrhunce tekem 25. kroga: Sport.Video – mnzmaribor.si

Nedelja, 28. 5. 2023, ob 17.00: NK POHORJE – NK MARIBOR TABOR

Prvo uradno člansko gostovanje ekipe Tabora v Rušah bo zagotovo poslastica za gledalce, saj verjamemo, da bodo taborske leve pospremili v Ruše številni navijači, da skupaj proslavijo obstanek v ligi, kar je vse prej kot lahko. Jernej Repina bo moral svoje ekipo motivirati, da pokažejo dobro igro tudi na zadnjem srečanju. V Rušah so lahko delno zadovoljni z razpletom, ker so bili cilji zagotovo višji. Kljub vsemu pa prihaja nova sezone, kjer bodo lahko začeli od začetka sestavljati mozaik do končnega uspeha. Pričakujemo dinamično tekmo z veliko zadetki. Domači so favoriti srečanja, ki ne bodo dopustili gostom, da slavijo izpod Pohorja v Rušah.

Oglejte si vrhunce tekem 25. kroga: Sport.Video – mnzmaribor.si

Nedelja, 28. 5. 2023, ob 17.00: ŠD MARJETA – NK AKUMULATOR

Nedeljska tekma v Marjeti bo zadnja v letošnji sezoni. Domačini so lahko zadovoljni s sezono v kateri so se veliko naučili. Vedo, da bo potrebno dodati še kakšno svežo moč za korak k naskakovanju prvega mesta. V naslednji sezoni bodo prav gotov med glavnimi favoriti za prvaka. Ekipa iz Mežice pa se počasi poslavlja za nekaj časa od 1. Lige MNZ Maribor. Žal je bilo vse skupaj premalo za obstanek. V Mežici se srečujejo z določenimi izzivi s sosednjo Avstrijo, kamor odhajajo številni igralci. Kljub vsemu pa si želimo, da Mežičani ponovno vstopijo na prvoligaško sceno in poskrbijo za dobro voljo mežiških navijačev.

Oglejte si vrhunce tekem 25. kroga: Sport.Video – mnzmaribor.si