Napovednik 4. kroga v 1. Ligi MNZ Maribor

V četrtek krogu bodo vodilni Staršani gostili občinske rivale iz Rošnje-Loke, ki so še vedno na dnu razpredelnice. Sosedski derbi, ki bo nabit s pozitivnimi čustvi, saj so se gostje vrnili v elitno 1. Ligo MNZ Maribor. Pred nami sta spet dva čudovita sončna dneva, ki bosta pričarala nogometne praznike v Limbušu, Črni, Marjeti, Jurovskem dolu in  na Taboru. Vsi pari so zanimivi in z velikim pričakovanjem lahko zremo v nov krog.

Sobota, 16. 9. 2023, ob 16.30 NK Maripol Starše – NK Rošnja-Loka

V Staršah bo sosedski nogometni praznik ekipe z vrha ter z repa. Domačini so še vedno brez oddane točke in sobotna tekma bi morali biti tekma z vknjiženimi tremi točkami. Staršani so kvalitetna ekipa, ki jo je zelo težko premagati in resnično potrebujejo slab dan za remi in poraz. Na drugi strani imamo ekipo Rošnje-Loka, ki pa je na domačem terenu prišla do prvega remija in to proti favorizirani ekipi iz Pesnice. Gostje bodo v Staršah prepustili vajeti domačinom, sami pa bodo skušali zadeti s prekinitev ali proti napadov. Favoriti so domačini, ki so na pragu četrte zmage, ali pa prvega remija ali poraza.

Sobota, 16. 9. 2023, ob 16.30 Marles hiše – NK Radlje

Domačini iz Limbuša imajo v tekmi z Radljami nasproti tekmeca, ki je lahko prva žrtev, kjer bodo vzeli tri pomembne točke. Prejšnji krog so gostovali v Rogozi, kjer so prejeli dva zadetka in doživeli poraz. Kljub vsemu pa imajo določeno kvaliteto, ki jih bo počasi dvignila iz nevarne cona na lestvici. Ena točka s treh tekem je premalo za kaj resnega in tega se zavedajo vsi v Limbušu, ki bodo naredili vse, da Radlja zadajo novi poraz. Gostje iz Radelj so na domači tekmi z Marjeto bile dokaj visoko poražene proti prvi ekipi s Starš. To ni seveda nič katastrofalnega. Domačini so jasni favotiti tekme, ker doma težko oddajo točke. Vsaka točka v tem srečanju bo pomembna, saj so trenutno Radlje za kanček višje na lestvici kot ekipa Marles hiš, ki še ni ujela zmagovlanega ritma s konca zadnje sezone.

Sobota, 16. 9. 2023, ob 16.30 NK Peca – NK Malečnik Asfalterstvo Brus

Obe ekipi, ki se bosta v soboto srečali v Črni na Koroškem zagotovo nista srečni z izkupičkom treh krogov. Sedaj prihaja četrta tekma, ki pa bo pokazala katera izmed ekip je trenutno bolje pripravljena na zahtevni nivo tekmovanja, kjer se je potrebno zelo potruditi za zmago. Domačini so v tej tekmi favoriti, saj na domačem igrišču res redko izgubijo. V začetni tekmi letošnje sezone so naleteli na ekipo, ki bo zagotovo v vrhu in zato še trenutno nimajo željenega števila točk. Malečnik pa je s samo eno točko manjše negativno presenečenje. Zagotovo ima trener Damijan ponovno v rokah kakšnega asa, ki bi ekipo razveselil in jo dvignil kakšno mesto višje na lestvici.

Nedelja, 17. 9. 2023 ob 16.30 ŠD Marjeta – NK Tehnotim Pesnica

V tej tekmi pričakujemo zelo dinamično in zanimivo tekmo, saj oboji znajo odigrati odlično tekmo. Marjeta ima cilj, ki je zagotovo tretja liga. V ekipi imajo dobro mešanico igralcev, ki so željni zmag. Trener Colnarič seveda pripravlja pravo taktiko proti Pesnici. Pesničani so zagotovo bili zelo žalostni po remiju z Rošnjo-Loko. Sedaj imata obe ekipi priložnost, da se ponovno dvigneta na željeno mesto. Domačini v vrh, Pesničani pa tik pod njega. Domačini so favoriti, ki imajo pred sabo motivirano ekipo iz Pesnice, ki že nabira nove točke.

Tekma bo v direktnem prenosu na: MNZ Maribor – YouTube

Nedelja, 17. 9. 2023 ob 16.30 NK Jurovski dol – NŠ ROHO

Domačini po zmagi v Malečniku v miru pričakujejo ekipo ROHO, ki pa je na domačem igrišču premagala Limbušane. Zmaga v gosteh je za domačine nova motivacija, da se dvignejo v zlato sredino in celo prehitijo gostujočo ekipo, ki je trenutno na zelo visokem tretjem mestu, ki pa so si ga zaslužili s trdim delom in odličnimi predstavami. Gostje iz Rogoze dosegajo veliko golov in v tej tekmi lahko le napišemo, da so možni vsi trije rezultati, čeprav se tehtnica nagiba na domačo ekipo, ki pozna teren in ima podporo svojih privržencev. Veselimo se lahko zanimive tekme.

Nedelja, 17. 9. 2023 ob 16.30 NK Novogradnje Maribor Tabor – NK Pohorje

Nedeljska tekma na Taboru bo med ekipama, ki sta začeli zelo solidno novo sezono. Tabor je doma remiziral z Marjeto, Pohorje je prav tako remiziralo s Peco. Torej imate obe ekipi sedaj pred sabo domačo nalogo, da ponovno zmagata in se zavihtita med najboljše tri ekipe. Favoriti tekme so tokrat domačini, ki znajo suvereno do konca odpeljati tekme. Rušani pa so znani po svoji nepopustljivosti, kjer si želijo v Ruše odpeljati tri točke. Tekme med obema nasprotnikoma so zanimive, saj se ekipi zelo dobro poznata. Morda pa bodo gostje uničili nedeljski večer. Pustimo se presenetiti.

Vrhunce vseh tekem prvega kroga si lahko ogledate na: Sport.Video – mnzmaribor.si