Napovednik 6. kroga v 1. Ligi MNZ Maribor

V šestem krogu bomo priča kar dvema derbijema. Prvi bo koroški derbi med Peco in Radljami, drugi pa občinski v občini Starše med Marjeto in Staršami. Petkov večerni dvoboj Tabora in ekipe ROHO bo odlična uvertura v šesti krog, Jurovski dol ima tokrat nasproti vedno bolj neugodno ekipo Rošnje-Loke, Rušani pričakujejo ekipo Malečnika, ki nujno potrebuje točke in ekipa Marles hiš pričakuje ekipo Pesnice, ki očitno spet v stari formi.

Petek, 29. 9. 2023, ob 19.00 NK NOVOGRADNJE MARIBOR TABOR – NŠ ROHO

Petkov večerni obračun na umetni travi bo odličen uvod v šesti krog 1. Lige MNZ Maribor, saj se bosta srečali ekipi, ki trenutno sodita med TOP 5 ekip. Za obe ekipi je torej tekma zelo pomembna, saj sta v prejšnjem krogu zmagali. Zmaga gostov bi pomenila poskok na lestvici in bi s tem manevrom tudi prehiteli današnje domačine, ki pa bodo naredili vse, da točke ostanejo na Taboru. Zmaga Tabora pa bi pomenila distanciranje od ekipe ROHO ter celo skok na vrh lestvice, če si bodo Staršani v Marjeti privoščili kak spodrsljaj. Oba trenerja se zavedata pomena tekme, kljub vsemu pa bi dali vlogo favorita domačinom, ker se tekma igra na umetni travi. Gostje bodo zagotovo nudili konkreten odpor in čakali na svoje priložnosti preko proti napadov. Obe ekipi dajeta veliko zadetkov, zato se srečanja pod žarometi že zelo veselimo!

Sobota, 30. 9. 2023, ob 15.30, MARLES HIŠE – NK TEHNOTIM PESNICA

Limbušani so bili poraženi pri ekipi Rošnja-Loka, kar je pustilo grenak priokus pri igralcih in navijačih. Tekme so bile v težkih razmočenih pogojih in zato so bili tudi določeni malce presenetljivi rezultati. Tokrat pa bo v Limbušu ponovno sonce in domačini se lahko veselijo ekipe, ki je premagala trenutno prvo uvrščene Staršane. Pesničani bodo morali tokrat igrati pazljivo in se ne privoščiti kakšnih poceni napak, ker vemo, da so domačini zelo nevarni v takšnih situacijah. Vlogo favorita imajo gostje iz Pesnice, seveda pa je potrebno odigrati odlično tekmo brez kančka popuščanja in podcenjevanja. Kljub vsemu pa diši po neodločenem izidu.

Sobota, 30. 9. 2023, ob 15.30, NK JUROVSKI DOL – NK ROŠNJA-LOKA

Ekipa Jurovskega dola je v Radljah pripravila lepo presenečenje in visoko porazila domačine. Dokazujejo, da znajo odigrati na zelo visokem nivoju in da je trenutno tretje mesto realen odraz stanja. Sobotna tekma z Rošnjo-Loko bo drugačna in potrebno bo zadeti, če si bodo domačini želeli dokaj mirno nadaljevanje tekme. Gostje bodo zagotovo igrali pametno in čakali na domačine, da vodijo potek tekme. Svoje priložnosti bodo iskali iz standardnih priložnosti in proti napadov. Domačini so jasni favoriti srečanja.

Sobota, 30. 9. 2023, ob 15.30, NK PECA – NK RADLJE

V Črni bomo spremljali zelo zanimivo tekmo med Peco in Radljami, ki so obojo v prejšnjem krogu doživeli poraz. Peca je gostovala pri ekipo ROHO, Radeljčani pa so presenetljivo visoko izgubili proti Jurovskemu dolu. Obe ekipi se trenutno nahajata na spodnjem delu lestvice in zato je naboj toliko večji. Oboji bodo igrali na zmago, kljub vsemu pa je tehtnica na strani domačinov, ki na svojem igrišču težko puščajo točke nasprotnikom. Pred nami je borbena tekma, ki bo na tribune v Črni pripeljala veliko število ljudi.

Sobota, 30. 9. 2023, ob 15.30, NK POHORJE – NK MALEČNIK ASFALTERSTVO BRUS

Rušani so po zmagi nad Marjeto zagotovo zelo dobro spali in so se lahko v miru pripravljali na tekmo z Malečnikom. Zagotovo bodo domačini nadaljevali suvereno pot v smeri zmage proti ekipi Malečnika, ki pa ji nikakor ne steče. Kljub dobri igri in priložnostim, jim zmanjka odločnost pred golom. Mogoče bo pa tekma v Rušah prelomnica za goste z Malečnika in z zmago v gosteh razjezijo domačine. Ekipa Pohorja je zagotovo favorit srečanja, ki pa bo morala vložiti veliko energije in potrpežljivosti, da bo strla odpor gostov iz Malečnika.

Nedelja, 1.10.2023, ob 15.30 – ŠD MARJETA NA DR. POLJU – NK MARIPOL STARŠE

Nedeljska tekma bo zagotovo izjemno zanimiva, saj se srečujeta ekipi, ki vedno znova dokazujeta, da spadata v sam vrh lige. Vidi se kvalitetno delo v obeh sredinah in vsi skupaj se lahko veselimo srečanja, ki po navadi ponudi s številnimi izjemnimi zadetki. Oboji so v prejšnjem krogu izgubili, Marjeta v rušah, Staršani pa v Pesnici. Oba rezultata sta bila zelo presenetljiva, kljub vsemu pa je to odličen dokaz, da lahko v 1. Ligi MNZ Maribor vsak premaga vsakega. Verjamemo, da je pred nami čvrsta tekma polna naboja, favorita v tekmi ni, diši pa po remiju. Tekmo si boste lahko v živo ogledali tudi na You tube kanalu MNZ Maribor.