Napovednik 7. kroga v 1. Ligi MNZ Maribor

Ponovitev prejšnjega kroga z vsemi 35-imi zadetki bo zelo verjetna v prihajajočem krogu, kjer nas čakajo jesenski sončni dvoboji v ligi, kjer lahko vsak premaga vsakega. Skoraj vse ekipe so že občutile slasti in bridkosti najelitnejšega tekmovanja pod okriljem MNZ Maribor, ki na Koroškem in Štajerskem skrbi za razvoj in promocijo nogometa na vseh. Prihaja sedmi krog, kjer bo ponovno borba za vsako točko, ki je ni enostavno doseči v motiviranih sredinah.

Sobota, 7. 10. 2023, ob 15.30, NK MALEČNIK ASFALTERSTVO BRUS – ŠD MARJETA NA DRAVSKEM POLJU

Srečanje ranjenih levov po porazu bo v lizanju ran in rezultatskem izboljšanju. Malečnik, ki ni uspel zadržati visoke prednosti v Rušah je sedaj ponovno pred visko oviro iz Dravskega polja. Domačini bodo tokrat morali paziti na favorizirano ekipo iz Marjete, ki je zelo težko prenesla poraz na domačem terenu in na občinskem derbiju. Veliko je bilo povedanega in napisanega zaradi odločitev, vendar so tokrat igrišče zapustili kot poraženci v izjemnem vzdušju. V Malečniku se bodo na težkem terenu skušali maksimalno potruditi in čimprej zadeti proti domači ekipi, ki pa lahko v tej tekmi z pozitivnim rezultatom samo pridobi.

Sobota, 7. 10. 2023, ob 15.30, NK ROŠNJA-LOKA – NK PECA

Ekipa Rošnje-Loke je doživela visok poraz v Jurovskem Dolu kar je zagotovo pustilo pečat na igralcih in vodstvu. Peca je doma proti Radljam doživela občutek evforije in veselja, saj so v svojo korist zaključili težko tekmo. Na tokratni tekmi bodo domačini naredili vse, da vzamejo točke ekipi Pece, ki pa se počasi vrača v željeno formo in viden je tudi dvig na lestvici. Gostje bodo morali strniti vrste in skušati premagati domačine na tekmi, kjer so možni vsi trije rezultati. Tokrat bomo dali vlogo favorita domači ekipi, ki pozna teren in kljub  slabši uvrstitvi je zagotovo zaradi želje in motivacije. Gostje pa bi z zmago potrdili zmago nad Radljami in se konkretneje dvignili na lestvici.

Sobota, 7. 10. 2023, ob 15.30, NK TEHNOTIM PESNICA – NK JUROVSKI DOL

V Slovenskih goricah bo jutri izjemno zanimiva tekma, saj se srečata ekipi, ki se zelo dobro poznata ter ekipi, ki sta trenutno v izvrstni formi. Pesničani so z zmago v Limbušu jasno nakazali, da jih zanima vrh lestvice, ekipa Jurovskega Dola pa briljira iz tekme v tekmo. Po zmagi v pokalu nad Račami so se uresničile sanje, da se bodo pomerili v nadaljevanju pokala z NK Maribor. Polni motivacije prihajajo tokrat v Pesnico, kjer bo izjemno zanimiva tekma, kjer so možni vsi trije rezultati. Favoriti so domačini, gostje pa imajo kvaliteto in izredno motivacijo, ki pa sta lahko prav tako pomemben faktor do treh točk. Veselimo se že srečanja, ki bo v Pesnico pripeljal številne navijače in simpatizerje obeh ekip.

Sobota, 7. 10. 2023, ob 17.00, NK RADLJE – NK NOVOGRADNJE MARIBOR TABOR

V Radljah si želijo po porazu na Koroškem derbiju ponovno odigrati in pridobiti nove točke. Na gostovanju so bili zelo blizu remija, vendar so na koncu igralci Radelj odšli brez točke. Sobotna tekma je lahko sedaj motivacija za nov začetek, da se zoperstavijo ekipi iz mariborskega Tabora, ki je začela letošnjo sezono zelo solidno. Gostje se zavedajo, da jih čaka zahtevno gostovanje v Radljah in da bo potrebna maksimalna zbranost. Domačini bodo svojo kožo želeli prodati čim dražje, gostje iz Maribora pa bodo morali vlogo favorita upravičiti z zadetki, ki so jih navijači pogrešali na tekmi za ekipo ROHO VBO.

Nedelja, 8. 10. 2023, ob 15.30 NŠ ROHO VBO – NK POHORJE

V Rogozi bo nedeljsko popoldne v znamenju nogometa, saj domačini po zmagi na Taboru gostijo ekipo iz Ruš. Obe ekipa sta odigrali odličen 6. krog, saj pa oboje čaka potrjevanje dobre forme z zmago. Obojni so v prvem delu lestvice in so direktni konkurent za najvišja mesta. Domačini bodo zagotovo sprejeli vlogo favoritov, saj se na domačih tleh znajo kosati z vsakim nasprotnikom, vedno bolj pa z uspešnimi tekmami v gosteh dokazujejo, da tretje mesto nikakor ni naključje. Rušani se dvigujejo in morebiti jim je tekma z Malečnikom dala dodaten veter v jadra, da lahko presenetijo tudi v Rogozi. Na tekmi, ki so boste lahko ogledali tudi v živo na Youtube kanali MNZ Maribor, so možni vsi trije končni izidi srečanja.

Nedelja, 8. 10. 2023, ob 15.30 NK MARIPOL STARŠE – MARLES HIŠE

Druga nedeljska tekma v Staršah bo izrednega pomena za obe ekipi. Domačini si želijo ohraniti prvo mesto na lestvici, gostje iz Limbuša, pa se želijo dvigniti z zmago ter seveda tudi na lestvici. Zavedajo se, da je razlika do Pece že štiri točke in da jih je nujno potrebno začeti zbirati. Gostje imajo trenutno negativno gol razliko in potrebno bo razigrati napadalce, da se izboljša strelska učinkovitost, ki bo ob organizirani obrambi nujno pomembna predvsem v proti napadih. Domačini so sedaj že izkušena ekipa, ki bo znala pravi čas priti do vodilnega zadetka in nato skušala popeljati tekmo do novih treh točk. Favoriti so domačini, gostje pa bodo naredili vse za vsaj eno osvojeno točko.