NK Rače postal prvak 1. Članske lige MNZ Maribor

Ekipi iz Rač si je z zmago v Jurovskem dolu uspelo zagotoviti status prvaka v 1. Članski ligi MNZ Maribor. Zelo konstantne igre z redkimi slabšimi predstavami so botrovale k uspehu, ki jim zagotavlja v novi sezoni igranje v 3. SNL – vzhod. Ekipa je zadela 62 zadetkov, prejela pa le 7, kar pomeni, da ima gol diferenco +55. Izjemna statistika, ki se je ne bi branil niti münchenski Bayern. Nikakor pa ne smemo pozabiti na Marjeto, ki je s porazom proti ekipi Starš izgubila boj za prvo mesto. Poraz v Rušah je očitno pustil sledi in sanje o prvaku so se razblinile podobno kot v ekipi Miklavža, ki je bila dolgo časa vodilna ekipa. To so pač čari nogometa in zato je tudi tako zanimiva športna panoga. Prihajajo novi izzivi in nove zmage, prve že v predzadnjem letošnjem krogu.

Najboljši strelec ekipe iz Rač je Žiga Goljat (foto: Matija Brodnjak)

NAPOVED 25. KROGA V 1. ČLANSKI LIGI MNZ MARIBOR

Sobota, 4.6.2022, ob 17.00 NŠ ROHO VBO – NK PECA

Obe ekipi sta bili uspešni v minulem krogu. Ekipa ROHO je gostovala v sredo v Dupleku in visoko slavila. Ekipa se je sprostila in sedaj so našli svoj prostor v zlati sredini. V tekmi s Peco bodo domačini favoriti, saj bodo želeli na koncu prvenstva prehiteti še Malečnik, ki ima prav tako 31 točk. Peca je doma poskrbela za veliko zgodovinsko zmago. Vsi na Koroškem so se zavedali, da se tradicija Akumulatorja, ki je bil nesporen zmagovalec številnih minulih medsebojnih srečanj, da pa je mogoče čas za zmago proti mežiški ekipi. Ekipi Pece je enostavno uspelo odigrati odlično tekmo. Oba gola sta bila pravi mojstrovini in zagotovo je to bil izjemno lep uvod v mirnejši zaključek, saj so si s pomembno zmago zagotovili obstanek v ligi.

Vrhunce minulih srečanj si lahko ogledate na: Sport.Video – mnzmaribor.si

Sobota, 4.6.2022, ob 17.00 NK AKUMULATOR – NK MIKLAVŽ

Ekipa Akumulatorja je v Črni doživela poraz, ki pa bil lahko vplival na končno uvrstitev Mežičanov na lestvici. Želja je četrto mesto, vendar pomembno bo najprej premagati ekipo Miklavža, ki nikakor ni našla svoje igre v zadnjih krogih. Padec motivacije je očiten in v Miklavžu se res že veselijo konca letošnje sezone in počitka. Ni jim lahko, saj so bili vodilna ekipe, ki pa ji je na koncu zmanjkalo moči in verjetno tudi izkušenj. Kljub vsemu pa so v Miklavžu lahko ponosni na svojo rumeno-črno ekipo, ki bo zagotovo glavni kandidat za naslov v novi sezoni. Akumulator bo v tekmi favorit, kljub vsemu pa nas čaka izjemna tekma, kjer je težko napovedati zmagovalca. Domačini verjamejo, da Akumulatorju ne zmanjkalo moči pred zadnjima dvema tekmama, Miklavž pa nima več kaj za izgubiti, lahko še samo pridobi in na koncu tudi prehiti Marjeto.

Vrhunce minulih srečanj si lahko ogledate na: Sport.Video – mnzmaribor.si

Sobota, 4.6.2022, ob 17.00 NK TEHNOTIM PESNICA – NK JUROVSKI DOL

Pesničani so v drugem delu spomladanskega dela pridno zbirali točke in so si zagotovili obstanek. Sezona nikakor ni bila po željah navijačev, kljub vsemu pa pa bodo na tekmi prosti Jurovskem dolu imeli vlogo ekipe, ki na domačem igrišču zadrži komplet treh točk. V Jurovskem dolu so gostovali igralci Rač, ki so z rutinirano zmago prišli do naslova prvakov, saj je po porazu Marjete slavje Rač bilo izjemno. Domačini v Jurovskem dolu pa nikakor niso zadovoljni z izkupičkom in sedaj jih čaka težko gostovanje v Pesnici, ki pa se na domačem terenu ne bo pustila zmesti ekipi, ki je na predzadnjem mestu.

Vrhunce minulih srečanj si lahko ogledate na: Sport.Video – mnzmaribor.si

Sobota, 4.6.2022, ob 17.00 NK RAČE – NK MARLES HIŠE

Ekipa Rač je doživela v Jurovskem dolu veliko zmago, ki jih je popeljala do naslova prvakov v 1. Članski ligi MNZ Maribor. Slavje v Račah je bilo izjemno, nadaljevalo pa se še bo v prihodnjih dneh. Na domačem terenu se bodo domači ponovno želeli pokazati v najboljši možni luči in ekipi iz Limbuša prekrižati načrte. Limbušani so v boju za 12. mesto z Jurovskim dolom in tokrat so res dobili ekipo, kjer bo težko iskati točke, čeprav tudi Račani ne bodo več izjemno motivirani. Res nas zanima kakšno bo vzdušje na igrišči s strani prvakov in ali se bodo lahko še motivirali in odigrali svoji 100%, da vse sile naperijo v nove tri točke. Tekma bo zanimiva, saj lahko tudi Limbuš dobi še svojih pet minut slave pri ekipi, ki je trenutno v sedmih nebesih.

Vrhunce minulih srečanj si lahko ogledate na: Sport.Video – mnzmaribor.si

Sobota, 4.6.2022, ob 17.00 NK RADLJE – ŠD MARJETA NA DR. POLJU

Tekma v Radljah bo normalno srečanje dveh zelo dobrih ekip, ki sta imele ker nekaj izjemnih srečanj. Radlje bodo doma skušale nadgraditi bolečino Marjete in jim ponovno vzeti kakšno točko. Marjeta je bila zagotovo po tekmi na dni psihično in fizično. Kljub vsemu pa se bo potrebno pravočasno vrniti v igro za ohranitev drugega mesta, saj jim Miklavž konkretno diha za ovratnik. Favoriti srečanja so gostje iz Marjete, saj bodo želeli zmago iz Dravske doline prinesti na Dravsko polje. Kljub vsemu pa se domačini nikakor ne bodo pustili zmesti napadu ekipe iz Marjete. V Radljah bo zelo dinamična in odprte tekma, saj je potrebno za konec sezone v Radljah na zadnji domači tekmi narediti še nekaj veselega za številne navijače, ki radi pridejo podpreti svojo ekipo.

Vrhunce minulih srečanj si lahko ogledate na: Sport.Video – mnzmaribor.si

Sobota, 4.6.2022, ob 17.00 ŠD STARŠE – NK POHORJE

V ŽIVO na FB in YouTube kanalu Medobčinske zveze Maribor

Ekipa Starš je prijetno presenečenje v spomladanskem delu, kjer so dokazali, da še vedno znajo igrati zelo dober nogomet. Kombinacija mladih igralcev in prekaljenih igralcev z izkušnjami je vedno dobra kombinacija, ki vodi k uspehu. Ekipa Marjete je bila prav šokirana od napada gostujoče ekipe in na občinskem derbiju so Staršani bili veliki zmagovalci. Pohorje pa je prav tako imelo izjemni drugi del sezone, ki pa je v zadnjem krogu naletel na izjemno motivirano in uigrano sredino iz Malečnika, ki jim je zadala boleč poraz. Tekma s Staršami prihaja ob pravem času, da se lahko ponovno z dobro igro malce odkupijo svojim navijačem, ki pa jim poraza zagotovo niso zamerili. Pomembno je, da se je med tednom naredila konkretna analiza in čas za novo zmago je pred vrati, mogoče celo pred novimi tribunami v Staršah.

Vrhunce minulih srečanj si lahko ogledate na: Sport.Video – mnzmaribor.si

Nedelja, 5.6.2022, ob 17.00 NK DUPLEK – NK MALEČNIK ASFALTERSTVO BRUS

Zadnja domača tekma Dupleka v 1. Članski ligi MNZ Maribor bo proti favorizirani ekipi iz Malečnika, ki je v prejšnjem krogu dominirala proti Rušanom in tekmo tudi visoko dobila (4:0). Blaž Dobaj je bil s tremi zadetki nočna mora ekipe Pohorja, ki se je očitno malce utrudila po slavju na tekmi z Marjeto. Malečnik, ki počasi končuje prvenstvo v zlati sredini je imel svoje vzpone in padce, na koncu pa se lahko v miru ozrejo nazaj in so lahko ponosni na letošnjo sezono. Ekipa Dupleka pa bo svojo pot nadaljevala v 2. Ligi MNZ Maribor in se bo v naslednjih letih trudila, da s svojo mlado ekipo ponovno zaigra v priljubljeni prvi ligi, kjer bomo simpatično ekipo iz nogometnega Dupleka zagotovo zelo pogrešali.

Vrhunce minulih srečanj si lahko ogledate na: Sport.Video – mnzmaribor.si