POVRATEK 3. SNL NA NOGOMETNE ZELENICE !

Za vikend, natančneje 24. aprila se na nogometne zelenice vračajo tetjeligaši ! Vsi smo na ta trenutek čakali zelo dolgo, a končno smo ga tudi dočakali. Zadnje prvenstvene preizkušnje so se igrale pred šestimi meseci na sredini oktobra. Sedaj pa lahko le upamo, da tako dolgih prekinitev v našem nogometu več ne bo, saj te stvari puščajo velike posledice na razvoj športa v naši državi.

Vodilni na nogometni zvezi so se odločili za manjšo spremembo kar se tiče samega sistema tekmovanja. Najprej se bosta odigrala 2 zaostala kroga iz jesenskega dela, nato pa se bo liga razdelila v dve skupini. Skupino za prvaka in skupino za obstanek. Vsaka skupina bo imela 6 ekip, ki bodo med seboj odigrale samo eno tekmo.

Vse oči bodo zagotovo uprte v Slovensko Bistrico, kjer bodo domači gostili Rogaško. Gre za spopad vodilnih ekip lige, ki sta zaenkrat razred zase…predvsem to velja za domačine, ki še niso oddali niti ene same točke. A po šestih mesecih odsotnosti iz igrišč se stanje lahko kaj hitro spremeni. Pri Bistričanih bo manjkal tudi izjemno pomemben član sredine igrišča Alen Korošec, ki je v prejšnjem krogu prejel rdeč karton. Na drugi strani pri Rogaški zagotovo verjamejo v svoje sposobnosti, saj gre za moštvo polno kvalitetnih posameznikov. Zanimivo bo videti katera ekipa bo v nadaljevanje vstopila bolje pripravljena. Ali je pred nami prvi poraz Bistrica ? Ali nadaljevanje izjemnega niza zmag ? Pa je glavno vprašanje, ki si ga zastavljamo pred začetkom tekme. Zagotovo pa je pred nami pravi spektakel katerega bodo pospremile tudi naše kamere!

Tretje uvrščene Cirkulane odhajajo na gostovanje v Šmarje pri Jelšah, kjer jih čaka zelo zahtevno gostovanje proti ekipi, ki se bo kot vse kaže do zadnjega borila za obstanek. Obojni potrebujejo točke, a vsak za dosego svojega cilja, ki se zelo razlikujeta. Domačini kot že rečeno iščejo obstanek…gostje pa še vedno nimajo zavarovanega mesta v skupini za prvaka.

Spopad ekip, ki se borita za uvrstitev v skupino za prvaka bo potekal v Dravogradu, kjer bodo domači gostili celjsko zasedbo Šampion. Korošci so zaenkrat v boljšem položaju saj so na četrtem mestu in imajo pred sedmo uvrščenim Šampionom štiri točke naskoka. Tako je jasno, da za goste šteje samo zmaga. Domačini pa bi po vsej verjetnosti podpisali že neodločen rezultat, saj bi tako prednost pred zadnjo tekmo jesenskega dela ostala enaka, kar bi pomenilo uvrstitev v skupino za prvaka.

Zreče, ki se zaenkrat nahajajo na petem mestu in imajo 16 osvojenih točk bodo na domačem terenu gostile zadnje uvrščene Dobrovce. Zrečani si v primeru zmage pred zadnjo tekmo že zagotovijo nastop v skupini za prvaka. Na drugi strani pa Dobrovce čaka neizogiben boj za obstanek med tretje ligaško konkurenco. Tako bi za njih že vsaka točka s tega gostovanja bila zlata vredna, ki bi na koncu lahko bila jeziček na tehtnici v njihovo prid.

Videm pri Ptuju, ki spada v krog ekip, ki jih čaka boj za obstanek odhaja na gostovanje v Dobravo pri Slovenskih Konjicah, kjer se bodo pomerili z Dravinjo. Domačini so še na zadnjem šestem mestu, ki vodi v skupino za prvaka. A prednost pred sedmo uvrščenim Šampionom je zaenkrat kar udobna in sicer štiri točke. Vendar v primeru spodrsljaja proti Vidmu se lahko zadeve za Dravinjčane hitro zakomplicirajo pred zadnjo tekmo rednega dela če lahko tako rečemo. Jasno pa je, da Videmčani ne prihajajo že pred začetkom z dvignjeno belo zastavo, saj tudi sami nujno potrebujejo točke za čim boljše izhodišče pred nadaljevanjem sezone.

Derbi spodnjega dela lestvice se bo odvijal V Prevaljah, kjer bo Korotan gostil soseda na lestvici Podvince. Domači so zaenkrat na devetem mestu, gostje pa zgolj mesto višje. A potrebno je izpostaviti, da imata obe moštvi 10 osvojenih točk. Napredovanje v skupino za prvaka je tako za obojne bržkone že izgubljeno, a točke so nujne za mirnejše nadaljevanje sezone v skupini za obstanek.

Vse tekme se pričnejo ob 17.00 uri, razen v Prevaljah, kjer bodo pričeli eno uro kasneje se pravi ob 18.00.