PRIČENJA SE DOLGO PRIČAKOVANI SPOMLADANSKI DEL V TRETJELIGAŠKI KONKURENCI !

Prihajajoči konec tedna bo postregel z zanimivimi obračuni, saj se nogometne ekipe vračajo v tekmovalni ritem po napornih bazičnih pripravah in številnih pripravljalnih tekmah. V ekipah je prišlo do številnih kadrovskih sprememb z željo po nadgradnji jesenskega dela prvenstva. Trenerji so se ukvarjali še z zadnjimi preizkušnjami igralcev in taktičnimi idejami na generalkah in vsi skupaj že z velikim zanimanjem zremo na zanimivo tretjeligaško nogometno sceno. Na vrhu lestvice zaenkrat kraljuje ekipa NK Kety Emmi iz Slovenske Bistrice. Pred nami pa bo izjemno zanimiv boj za obstanek v ligi, kajti glede na trenutno situacijo v 2. Slovenski nogometni ligi, obstaja velika verjetnost, da bodo iz lige izpadle celo 3 ekipe.  Razlike v spodnjem delu razpredelnice pa so majhne in je dejansko v ligi ogroženih kar nekaj ekip.

Za uvod v spomladanske izzive smo se pogovarjali s Simonom Dvoršakom, trenerjem NK Kety Emmi iz Slovenski Bistrice, ki s svojo ekipo zanesljivo vodi na lestvici.

Sobota, 12.3.2022, ob 15.00: Premium Dobrovce – Zavrč

Prenos tekme v živo na Facebook strani MNZ Maribor!

Sobotno srečanje v Dobrovcah med domačo ekipo, ki se nahaja na nezavidljivem 12. mestu  in Zavrčem, ki zaenkrat pluje v varnih vodah, bo zagotovo zelo zanimivo. Domačini se zavedajo položaja na lestvici in zagotovo bodo naredili vse, da zmaga ostane na Dravskem polju. V primeru zmage bi ekipa iz Dobrovc lahko naredila tudi skok na višja mesta na lestvici. Trener Zavrča, Gorazd Šket, ki je v šestem krogu jesenskega dela nasledil Damjana Bezjaka na trenerskem mestu, bo želel nadaljevati uspešno delo. Zavrč, ki je v jesenskem delu imel primankljaj v številu doseženih zadetkov, se je okrepil s prekaljenim Rokom Zorkom, ki bo zagotovo velika dodana vrednost v smislu realizacije. Prenos sobotne tekme iz Dobrovc si lahko v neposrednem prenosu ogledate na facebooku Medobčinske nogometne zveze Maribor.

Sobota, 12.3.2022, ob 15.00: Šmarje pri Jelšah – Cirkulane

Šmarje bo v soboto gostilo ekipo Cirkulan in potrebno bo že od prve tekme nabirati točke, saj bo vsaka izmed njih resnično vredna zlata. Neprepričljivi nastopi v jesenskem delu bodo morali biti v nadaljevanju prvenstva izboljšani. Slaba realizacija z dvanajstimi doseženimi zadetki ni najboljša popotnica, vendar bodo domačini iz Kozjanskega prav gotovo našli recept za zelo pomembne prve tri točke v spomladanskem delu. V Cirkulanah so v sezono vstopili precej ambiciozno, želeli so vsaj ponoviti preteklo sezono, ko so tekmovanje končali na 3. mestu, za Rogaško in Bistrico. Podobno mesto so po 10. krogih tudi dejansko zasedali (21 točk), nato pa sta prišla nepričakovana domača poraza proti Zrečam in Posavju, ki sta pomenila zdrs po lestvici, posledično pa sta privedla do zamenjave trenerja Jureta Arsiča. Krmilo je v zaključku prevzel Boštjan Zemljič, ki je sedaj ekipo že dobro spoznal in jo okrepil na določenih položajih.

Sobota, 12.3.2022, ob 15.00: Šampion – Bosch Bračič Videm

Šampion je z devetimi zmagami zasluženo na drugem mestu in bo v soboto gostil ekipo iz Vidma, kjer niso najbolj zadovoljni z jesenskim delom prvenstvom, saj so imeli zelo slab izkupiček predvsem na domačih tekmah, kjer so zabeležili le eno zmago in dva remija. Lahko rečemo, da so tokrat presenetili z zimskim prihodom bratov Rogina, ki sta prišla iz ptujske Drave in bosta zagotovo igrala pomembno vlogo v nadaljevanju sezone. Domačini bodo pa zagotovo osredotočeni na tri točke, ki bi jim ob spodrsljaju Bistrice, prineslo vsaj delni priključek v boju za naslov prvaka. Vsako presenečenje v Bistrici, bi lahko popestrilo boj za vstop v 2. SNL. Kljub razliki enajstih točk je v nogometu vse mogoče in pustimo se presenetiti, kaj nam bo prineslo spomladansko nogometno prebujanje.

Sobota, 12.3.2022, ob 15.00: Zreče – Podvinci

Zadnje uvrščene Zreče pričakujejo ekipo Podvincev, ki so dokaj varne na sredini lestvice in lahko mirno potujejo pod Roglo. Domačinom bi zmaga zagotovo dala veter v jadra, da bi lahko še rešili letošnjo sezono, ki nikakor ne teče po njihovih željah. Gostujoča ekipa je v zimskem premoru ostala brez glavnega trenerja, saj je Aleš Čeh sprejel izziv treniranja na Dravi, kjer prevzel je mladinsko selekcijo. Novi trener je postal Robert Hojnik, ki zelo dobro pozna dogajanje v tretji ligi in mu ne bo težko voditi ekipe. Priprave so bile opravljene v Medulinu, kjer so bile lahko preizkušene različne taktične zamisli, ki se bodo morale pozitivno realizirati v Zrečah. Poraz v Zrečah bi lahko Podvinčane pahnil v zelo neprijeten položaj.

Nedelja, 13.3.2022, ob 15.00: Šmartno 1928 – Koroška Dravograd

Prenos tekme v živo na Facebook strani MNZ Maribor!

Zelo zanimivo srečanje nas čaka v Šmartnem, kjer tokrat gostujejo Dravograjčani. Šmartno je zelo solidno odigralo prvi del prvenstva in prav gotovo jim bodo Korošci velik izziv, da se še morebiti dvignejo po lestvici navzgor. Šmartno bi z zmago prehitelo tudi nedeljske tekmece, ki se prav gotovo zavedajo odgovornosti prvega srečanja nadaljevanja sezone. Dravograd je zagotovo kandidat za najvišja mesta konec sezone, vendar nas čaka izjemno zanimiva borba za vice prvaka, kjer pa bo tudi Šmartno zagotovo še dodatno začinilo to borbo. Prenos nedeljske tekme iz Šmartnega si lahko v neposrednem prenosu ogledate na facebooku Medobčinske nogometne zveze Maribor.

Nedelja, 13.3.2022, ob 15.00: Kety Emmi Bistrica – Korotan Prevalje

Domačini iz Bistrice, ki so brez poraza odigrali izjemni jesenski del sezone so v aktualni sezoni v svojem rangu igranja v tretji ligi. Cilj je zagotovo naslov prvaka in uvrstitev v 2. SNL. Potreben bo dober začetek v nadaljevanju, da si ne bi sami sebi naredili medvedje usluge in začeli izgubljati res visoke prednosti pred Šampionom in Dravogradom. Pred srečanjem smo govorili s Simonom Dvoršakom, ki nam je zaupal kako vidi tekmo s Korotanom na domačem igrišču: “Zagotovo gremo na zmago in po nove tri točke. Priprave so bile motene zaradi poškodb naših igralcev in tudi korone, ki je vplivala na pripravljalne tekme. Verjamem, da so tudi ostale ekipe imele podobne probleme v tem času. Imamo nekaj novih igralcev, ki pa so se dobro vklopili v ekipo. Izpostavil bi Luko Lovenjaka, ki ima pomembne  izkušnje na višjih ravneh nogometa, prav tako pa smo priključili Vida Kovačca na katerega resno računamo v prihodnje. Upam, da se nam v kratkem pridruži tudi Bračko, ki še okreva po poškodbi. Dejstvo je, da igrišča v tem času še ne bodo v optimalnem stanju in se jim bo potrebno prilagoditi. Vsi smo v pričakovanju tekme s Korotanom, ker tudi vemo, da je vedno zelo trd nasprotnik, ki nas lahko hitro preseneti in nam povzroči težave. Kot trener si želim, da se nogometni navdušenci v Bistrici odzovejo in nas pridejo podpreti na stadion, saj je Slovenska Bistrica okolje, ki si želi kvalitetnega nogometa. Vodstvo kluba, mesto in bistriško gospodarstvo podpirajo nogometni razvoj in vidi se že napredek, ki bo zagotovo imel pozitivne dolgoročne posledice. Vsi vemo kakšen je cilj in čimprej si želimo zagotoviti potreben fond točk, da lahko začnemo pravočasno nadgrajevati ekipo in celotno organizacijo na zahtevne izzive.” Korošci kot nepopustljivi borci nimajo v Slovenski Bistrici kaj za izgubiti in že točka bi bila zelo velik uspeh. Zagotovo bo to srečanje, ki bo na bistriški stadion pripeljalo veliko število navijačev, ki že z nestrpnostjo čakajo začetek jesenskega dela. 

Nedelja, 13.3.2022, ob 15.00: Posavje Krško – Dravinja

V Posavje, ki je na predzadnjem mestu prihajajo Konjičani, ki so lahko zelo zadovoljni s trenutno situacijo in z veseljem gledajo v prihajajoče tekme. Domačinom tokrat ne preostane nič drugega kot start na prvo zmago v novem delu sezone, ki bi jih zagotovo vzpodbudila za prihodnje izzive. Trener Rok Zorko bo moral najti način kako motivirati svoje igralce proti favorizirani Dravinji. Na drugi strani pa je konstantna Dravinja, ki jo zanima vrh lestvice in projekt vrnitve v 2. SNL. Letos bo to sicer malce težje glede na trenutno situacijo. Naslednje leto pa bi lahko bilo ključno za korak naprej in igranje na drugoligaški sceni.