Pričetek tekmovanja v 1. Ligi MNZ Maribor v sezoni 2022/23

Prihajajoči dnevi bodo v znaku začetka nove sezone v 1. Ligi MNZ Maribor. Vsi skupaj se lahko veselimo tekmovanja in dobrih nogometnih srečanj na Štajerskem in Koroškem. V novi sezoni bosta novinca v ligi NK Korotan Prevalje, ki prihaja iz 3. SNL – vzhod in NK Maribor Tabor, ki je v 2. Ligi MNZ Maribor svoje delo v minuli sezoni opravil z odliko in si zasluženo priigrali nastopanje v najvišjem rangu tekmovanja pod okriljem MNZ Maribor. Celotna vodstvena in operativna ekipa Medobčinske nogometne zveze na čelu s predsednikom Dejanom Germičem, želi vsem klubom, navijačem ter vsem, ki podpirajo naš nogometni  svet, uspešen začetek nove sezone. Tudi v letošnji sezoni bomo za vas pripravljali prenose tekem s strokovnim komentatorjem ter vrhunce preostalih srečanj, da ključni momenti tekem ne bodo šli v pozabo.

NAPOVED 1. KROGA V 1. ČLANSKI LIGI MNZ MARIBOR

Petek, 19. 8. 2022, ob 18.00 ŠD Marjeta na Dr. polju – NK Jurovski dol

Uvodna tekma bo v Marjeti, kjer se bodo pomerili stari znanci. Marjeta je odigrala izjemno sezono, na koncu pa jim je zmanjkalo moči in premoč so morali priznati ekipi iz Rač, ki se je uvrstila v 3. SNL – vzhod. Gostje iz Jurovskega dola so na koncu lahko bili zadovoljni s sezono vzponov in padcev. Vsi skupaj bomo jutri uživali v direktnem prenosu nogometne uverture v novo sezono.

LIVESTREAM: prenos tekme V ŽIVO na kanalih You Tube in Facebook MNZ Maribor

Sobota, 20. 8. 2022 ob 17.00 NK Peca – NK Pohorje

Peca bo v Črni gostila ekipo Pohorja, ki bo že v uvodnem krogu hotela odpeljati tri točke. Domačini iz Pece vedno znova presenetijo in tudi tokrat gostom ne bodo prizanašali. Čaka nas izjemno zanimivo srečanje, saj bo želja po zmagi na obeh straneh. Mogoče bi Rušanom dali celo malce več možnosti za zmago, ki pa si bodo jo morali prigarati v čudovitem nogometnem parku v Črni na Koroškem.

Sobota, 20. 8. 2022 ob 17.00 NK Marles Hiše – NK Akumulator

Domačini zagotovo lahko naredijo v letošnji sezoni več kot v lanski. V minuli so imeli preveč temnih trenutkov, ki pa jih bo potrebno v prihodnje zagotovo nadgraditi. Na domači tekmi bodo favoriti sicer gostje, ki so bili zagotovo zadovoljni z izkupičkom iz lanske sezone. Bolj kot se je sezona bližala koncu, boljše so igrali. Bomo pa videli, kaj bo pokazalo prvi krog, ki še zagotovo ne bo jasen odraz ekip po poletnem premoru in procesu sestavljanja konkurenčnih ekip.

Sobota, 20. 8. 2022 ob 17.00 ŠD Starše – NK Radlje

Domačini iz Starš bodo v tekmi favoriti, saj so v drugem delu lanske sezone pokazali, da z njimi v prihodnje ne bo šale. Nova tribuna in ambient jim je dal poleta tudi za novo sezono. Radlje pa bodo tokrat šle zagotovo vsaj po točko, saj bi si z dobrim startom tlakovali lep začetek nove sezone. Staršani pa bodo hoteli nadaljevati izjemen niz iz lanske sezone in bodo od prve minute napadli z vsemi topovi.

Sobota, 20. 8. 2022 ob 17.00 NK Miklavž – NK Malečnik Asfalterstvo Brus

V Miklavžu so že pozabili na skromen finalni del lanske sezone in so osredotočeni na nov naskok na vrh lestvice. Verjetno bodo tudi tokrat eni izmed favoritov sezone, na drugi strani pa si bo tudi ekipa Malečnika prizadevala narediti korak naprej in se konkretno ustaliti v prvi polovici lestvice. Favorit tekme so domačini, ki pa se bodo morali zelo potruditi za tri točke na domačem terenu proti neugodni ekipi Malečnika.

Sobota, 20. 8. 2022 ob 19.00 NK Korotan Prevalje – NŠ Roho VBO

Ekipa Korotana je na koncu minule sezone nesrečno izpadla iz 3. SNL – vzhod in si bo zagotovo prizadevala ekspresno vrnitev v ligo više. Na Koroškem je bilo pestro na poletni tržnici in v naslednjih tednih se bo videla realna slika. Ekipi Korotana lahko zaželimo dobrodošlico med klubi, kjer bo pa zelo pestro zaradi številnih koroških derbijev. Ekipa Roho bo pa potovala v Prevalje po presenečenje in prve tri točke. Imajo ekipo, ki lahko že v prvem krogu nakaže boj za prvo polovico lestvice.

Nedelja, 21. 8. 2022 ob 17.00 NK Maribor Tabor – NK Tehnotim Pesnica

V nedeljo bo na Taboru v Mariboru zagotovo nogometni praznik, saj bo njihova članska ekipa doživela premiero v 1. Ligi MNZ Maribor. Klub, ki je dobro desetletje deloval predvsem na vzgoji mladih nogometašev, se je pred leti odločil, da bo nogometno zgodbo nadgrajeval tudi z člansko ekipo, ki je lansko sezono briljirala in si priigrala nastop v elitni mariborski ligi. Pesničane čaka težko delo, saj bo na nasprotni strani ekipa željna uspeha in novih izzivov. Spomnimo pa se, da so Pesničani vedno znova znali odigrati tovrstne tekme in jih obrniti v svojo korist. Gostje bodo usmerjeni v prve tri točke in uvrstitev med prvo šesterico na koncu sezone. Ekipa Tabora pa bo hitro videla kak je preskok v ligo višje. Dobrodošli letošnji novinci iz Tabora v 1. Ligi MNZ Maribor.

Vrhunce srečanj si boste lahko ogledali na: Sport.Video – mnzmaribor.si