SKLENITEV PARTNERSTVA MED MEDOBČINSKO NOGOMETNO ZVEZO MARIBOR IN POHORJE VILLAGE RESORTOM

(Maribor – Pohorje, 19. junij 2024) V duhu nogometne evforije Evropskega nogometnega prvenstva v Nemčiji, sporočamo športno novico iz najbolj nogometnega mesta v Sloveniji.

Medobčinska nogometna zveza Maribor (MNZ Maribor) in Pohorje Village Resort sta z današnjim dnem tudi uradno sklenila partnerstvo, ki bo omogočilo nogometnim ekipam idealne pogoje za športne priprave in treninge. MNZ Maribor, znana po svojem prispevku k razvoju nogometa v regiji in Pohorje Village Resort, priljubljena destinacija za višinske športne priprave, sta združila moči z dolgoročnim ciljem omogočiti mladim nadobudnim športnikom optimalne pogoje za razvoj in napredek.

Višinske športne priprave v Pohorje Village Resortu

Pohorje Village Resort se ponaša z idealno nadmorsko višino (1.050m), ki omogoča bolj intenzivne in efektivne športne priprave. Višinske priprave so znane po tem, da izboljšujejo vzdržljivost in zmogljivost športnikov, kar bo ekipam pod okriljem MNZ Maribor prineslo dodatno prednost.

Maribor in Pohorje kot športna destinacija

Mesto Maribor že dolgo nosi naziv športne destinacije, ki ponuja bogato športno infrastrukturo in številne možnosti za različne aktivnosti, tako na Pohorju, kot v mestu. Zdaj, z novim partnerstvom, bo ta potencial še bolj izkoriščen. Maribor in Pohorje ponujata vse od vrhunskih športnih objektov do prav takšnih namestitev. V Pohorje Village Resortu je športnikom na razpolago športni polni penzion, funkcionalni fitnes, prav tako je na voljo tudi bazen, ki omogoča vodne treninge za povečanje kondicije in mišične moči. Poleg tega bazen služi tudi za sprostitev in regeneracijo po napornih treningih, kar je ključno za ohranjanje telesne pripravljenosti. Za še boljši razvoj ekipne igre in taktike so na voljo sodobno opremljene učilnice, kjer trenerji lahko pripravljajo analize tekem, teoretične treninge in taktične priprave. To omogoča celosten pristop k razvoju športnikov.

Vzgajamo, povezujemo, navdihujemo

Predsednik MNZ Maribor, Dejan Germič je dejal: »Naš slogan – Vzgajamo, povezujemo, navdihujemo – niso samo besede na papirju, so načela in vrednote po katerih se ravnamo na vseh nivojih sodelovanja, tudi takšnih, kot je pravkar sklenjeno partnerstvo s Pohorje Village Resortom. Našim mladim nogometašem dajemo tisto najboljše kar naša destinacija ponuja in jim tako omogočimo dobre temelje za napredek. Cilj je vzgojiti naslednje generacije športnikov, jih povezati v močne ekipe ter jih navdihniti za odlične rezultate. Sodelovanje temelji na vrednotah, kot so disciplina, spoštovanje in timsko delo.«

Direktor Pohorje Village Resorta, Vasja Ilešič, je dejal: “Veseli nas in ponosni smo, da je MNZ Maribor v nas prepoznal kvalitetnega partnerja. Menim da lahko prav zaradi bogatih izkušenj, ki jih imamo na področju prirejanja športnih priprav, kvalitetno prispevamo k partnerstvu V luči sodelovanja z mladimi nogometnimi upi, smo za vse ekipe pod okriljem MNZ Maribor, oblikovali posebej ugodno ceno. Mladim nogometašem lahko ponudimo izkušnjo vrhunskih športnih priprav na ravni profesionalnih ekip iz tujine. Ena izmed najpomembnejših prednosti tega sodelovanja so priložnosti za mlade športnike, ki jim je omogočeno, da se učijo od najboljših in rastejo v vrhunskih pogojih. Nove generacije bodo imele priložnost razviti svoj talent v okolju, ki spodbuja njihov napredek in uspeh.«

Pomen sodelovanja za športni razvoj

Sklenitev partnerstva med MNZ Maribor in Pohorje Village Resortom ima izjemen pomen za nadaljnji športni razvoj v tem delu Slovenije. Omogoča dostop do kakovostnih pripravljalnih pogojev in spodbuja mlade športnike k doseganju višjih ciljev.