Srečanje najboljših dveh ekip v zadnjem krogu prvenstva v 1. Ligi MNZ Maribor

V Račah je Domen Majcen, vodja tekmovanj v MNZ Maribor predal pokal NK Rače, letošnjim zasluženim prvakom v 1. Ligi MNZ Maribor. Kljub vsemu pa jih v petek še pričakuje ekipa iz Marjete, ki je odigrala izjemno sezono, na koncu pa jim je vseeno zmanjkalo moči za naslov. Zadnji krog bo ponudil še kar nekaj zanimivih srečanj, nato pa sledi zaslužen odmor ter priprave na novo sezono. V novi sezoni se bosta pridružili dve zanimivi ekipi, NK Maribor Tabor in NK Korotan Prevalje. Ligo pa zapušča ekipa iz Dupleka, ki ji želimo hiter povratek v 1. Ligo MNZ Maribor!

NAPOVED 26. KROGA V 1. ČLANSKI LIGI MNZ MARIBOR

Petek, 10.6.2022, ob 17.30 NK MALEČNIK ASFALTERSTVO BRUS – ŠD STARŠE

Obe ekipi sta v prejšnjem krogu ponovno zmagali in si priborile tri pomembne točke. Malečnik je bil premočen nasprotnik za Duplek, Starše pa so premagale Pohorje, ki je lovil tretje mesto. Staršani so imeli izjemen spomladanski del in so si prigarale šesto mesto, kar je izjemen izkupiček. Malečnik pa ima pred sabo pomembno nalogo, saj bi si z zmago in ugodnim rezultatom Pesnice priboril sedmo mesto. V petkovi tekmi so favoriti domačini, neugodni in samozavestni Staršani pa komaj čakajo nov izziv, da razjezijo nasprotnika.

Vrhunce minulih srečanj si lahko ogledate na: Sport.Video – mnzmaribor.si

Petek, 10. 6. 2022, ob 18.00 ŠD MARJETA NA DR. POLJU – NK RAČE

V ŽIVO na FB in YouTube kanalu Medobčinske zveze Maribor

Prvenstvo je šlo po vodi za ekipo Marjete, ki pa bo zagotovo zelo motivirana na domači tekmi proti na novo ustoličenim prvakom iz Rač. Tekma bo imela bolj prestižni pomen, zato si kljub vsemu želimo dobre nogometne tekme za zaključek prvenstva. Ekipa iz Rač je na prejšnji tekmi presenetljivo izgubila proti ekipi Marles hiš iz Limbuša, kar je pokazatelj, da v kolikor nisi s 100 procenti z glavo v tekmi, enostavno ne moreš v 1. Ligi MNZ Maribor zmagati. Rače so seveda lahko sprostile svoje igralce in dale možnost igralcem, ki niso imeli toliko priložnosti za igro v prejšnjih krogih. Ekipi Rač čestitamo za naslov in jim želimo uspešno nastopanje v 3. SNL – vzhod.

Vrhunce minulih srečanj si lahko ogledate na: Sport.Video – mnzmaribor.si

Sobota, 11. 6. 2022 ob 17.00 NK POHORJE – NK RADLJE

Ekipa Pohorja je doživela težek poraz v Staršah. V zaključku prvenstva so resnično stopili na gas in v igri je bilo celo tretje mesto, ki pa je s porazom v Staršah splavalo po vodi. Kljub vsemu pa so lahko v Rušah ponosni na svojo ekipo, ki je letos odigrala veliko izjemnih srečanj, bili pa so tudi jeziček na tehtnici, da so Rače postale letošnji prvak, saj so doma premagali Marjeto. Radlje so na domačem igrišču doživele visok poraz proti ekipi Marjete, ki je malce z jezo pokorila domačine. Zagotovo so v Radljah lahko zadovoljni z letošnjim izkupičkom, ki pa je lahko po zadnjem krogu še bolj uspešen. Zagotovo bodo napeli vse sile, da zmagajo v Rušah in prehitijo ekipo ROHO.

Vrhunce minulih srečanj si lahko ogledate na: Sport.Video – mnzmaribor.si

Sobota, 11. 6. 2022 ob 17.00 NK MARLES HIŠE – NK TEHNOTIM PESNICA

Presenečenje kroga so zagotovo pripravili igralci iz Limbuša, ki so premagali letošnje prvake iz Rač na gostovanju. Sezona vzponov in padcev s končnim vrhuncem v Račah se ne bo končala ravno razveseljivo. Zagotovo so si predstavljali kakšno mesto više, kljub vsemu pa so lahko zadovoljni. Pesničani pa si morejo z ugodnim rezultatom še braniti svojo pozicijo na lestvici. V boju za sedmo mesto jim za ovratnik diha Malečnik, ki pa je zelo ofenzivno naravnan. Čaka nas zalo zanimivo srečanje.

Vrhunce minulih srečanj si lahko ogledate na: Sport.Video – mnzmaribor.si

Sobota, 11. 6. 2022 ob 17.00 NK JUROVSKI DOL – NK AKUMULATOR

Prosti pad Jurovskega dola se nadaljuje in zagotovo se vsi v klubu že veselijo premora in priprav na novo sezono. Drugi del sezone ekipi nikakor ni stekel po načrtih. Predzadnje mesto nikakor ni zadovoljivo za navijače, ki pa bodo pomemben člen tudi v naslednjem letu. Ekipa Akumulatorja je še v igri za četrto mesto in zato bo zadnja tekma zelo pomembna. Čaka jih težko gostovanje pri ekipi, ki nima kaj za izgubiti. Pohorje jim ostaja konkurent, ki si bi ga želeli pustiti za sabo in osvojiti visoko četrto mesto.

Vrhunce minulih srečanj si lahko ogledate na: Sport.Video – mnzmaribor.si

Sobota, 11. 6. 2022 ob 17.00 NK MIKLAVŽ – NŠ ROHO VBO

Derbi dveh ekip iz Dravskega polja bo zagotovo prava poslastica. Miklavž si je zagotovil tretje mesto na lestvici, čeprav so bili apetiti mnogo višji. Ekipa ROHO pa je v boju za osmo mesto z Malečnikom. Favoriti srečanja bodo domačini, ki se bodo želeli z zmago zahvaliti svojim navijačem, gostje pa bodo iskali svoje priložnosti, da potegnejo vsaj točko pri sosednjem klubu. Tekma bo idealna možnost, da po tekmi obe ekipi skupaj zaključita deloma uspešno sezono.

Vrhunce minulih srečanj si lahko ogledate na: Sport.Video – mnzmaribor.si

Sobota, 11. 6. 2022 ob 17.00 NK PECA – NK DUPLEK

Peca je svoj spomladanski del odigrala pod pričakovanji, kljub vsemu pa jih je zmaga nad Akumulatorjem ponovno dvignila na željeno raven. V naslednjem letu bo na Koroškem zelo veselo, saj bodo imeli kar štiri predstavnike v 1. Ligi MNZ Maribor in bo zelo vroče na medsebojnih srečanjih. Ekipa iz Dupleka pa se je letos kar hitro vdala v usodo in bodo letošnjo ligo dočakali na zadnjem mestu in v naslednji sezoni igrali v 2. Ligi MNZ Maribor. Zagotovo je to lahko nov začetek, ki pa se lahko hitro krona s ponovno vrnitvijo v prvoligaški mariborski nogomet.

Vrhunce minulih srečanj si lahko ogledate na: Sport.Video – mnzmaribor.si