Sredine tekme v 1. Ligi MNZ Maribor

Angleški teden bo zelo zanimiv in naporen za nogometaše v 1. Ligi MNZ Maribor! Ekipa ROHO, ki je utrpela poraz na Taboru tokrat na domačem igrišču pričakuje Pesnico, ki je premagala Malečnik v zelo zanimivem srečanju. Akumulator se bo moral po porazu pri Korotanu hitro postaviti na noge, saj k njim prihaja Miklavž, ki je z mlado ekipo pokazal, da še vedno zna zmagati. Jurovski dol je v Staršah naredil preobrat in sedaj pričakuje vodilni Korotan. V Črni bodo aktivni igralci, Starš, ki hočejo čimprej pozabiti poraz proti Jurovskemu dolu, Radlje pa bodo tokrat pred TV kamerami gostile Tabor, ki je zelo dobro začel sezono v elitni mariborski ligi. Marjeta si je v petek opomogla od šoka v Črni in se že pripravlja na obisk ekipe Marles hiš, ki so remizirale s Peco.

Foto: Sašo Korošec

Vrhunce minulih srečanj si lahko ogledate na: Sport.Video – mnzmaribor.si

NAPOVED 4. KROGA V 1. ČLANSKI LIGI MNZ MARIBOR

Sreda, 7. 9. 2022, ob 16.30 NŠ ROHO VBO – NK Tehnotim Pesnica

V Rogozi so bili zagotovo razočarani nad porazom na Taboru in domačini bodo želeli zmagati domačo tekmo proti Pesnici. Obe ekipi sta lahko le delno zadovoljni s potekom prvih treh krogov in oboji bodo napadli na zmago. Pesnica je pokazala na zadnji tekmi karakter, saj je bila že v nezavidljivem položaju, kljub vsemu pa sta Luka Horvat in Lan Smodej v zadnjem delu tekme postavila stvari na svoje mesto. Tekmo so Pesničani dobili praktično v izdihljajih tekme in zasluženo slavili pomembne tri točke.

Sreda, 7. 9. 2022, ob 16.30 NK Akumulator – NK Miklavž

Mežičani nimajo ravno dosti časa za lizanje ran po težkem porazu na koroškem derbiju v Prevaljah. Nikakor jim ne steče letošnja sezona in prav gotovo bodo izjemno nastrojeni v sredini tekmi prosti Miklavžu, ki pa je končno pokazal znake življenja po zmagi nad Radljami, za katere vemo, da so dobra ekipa, nikakor pa ne najdejo zmagovalnega ritma. Miklavž si od potovanja prizadeva vsaj eno točko, bilo pa bi odlično, če bodo tudi tri. Za obe ekipi poraz nikakor ne pride v poštev, saj konkurenca ne spi in zelo hitro se lahko znajde ekipa na repu lestvice.

Sreda, 7. 9. 2022, ob 16.30 NK Jurovski dol – NK Korotan Prevalje

Nogometaši Jurovskega dola so pripravili prijetno presenečenje in se iz nelagodnega položaja vrnili v igro in zabeležili vse tri točke na vročem terenu v Staršah. Slavje ni trajalo dolgo, saj se zavedajo, da jim v sredo prihaja v goste prevaljski Korotan, ki melje vse pred sabo in ima za Jurovski dol zagotovo podobne namene. Res pa je, da so tudi Starše imele velikopotezne načrte proti Jurovskemu dolu in so na koncu šle z igrišča kot poraženci. Zakaj pa se nebi nadaljeval pozitivni niz Jurovskega dola? Korošci se seveda ne bodo dali in bodo potrpežljivo napadali mrežo domačinov. Imamo občutek, da bi se to srečanje lahko končalo z deljenjem točk.

Sreda, 7. 9. 2022, ob 16.30 NK Peca – ŠD Starše

Peca je remizirala v Limbušu in sedaj pričakuje naslednjega predstavnika na domačem igrišču iz Dravskega polja. En skalp v zadnjih minutah jim je uspel, bomo videli kako bo tokrat. Bodo Staršani uspeli iztržiti kaj več kot njihovi rivali iz Marjete na Koroškem. Starše so sicer navajene na koroški zrak, saj so v Mežici odigrali odlično tekmo, doma pa so mogoče malce prelahko vzeli ekipo Jurovskega dola, ki jih je šokirala pred novimi tribunami. Sedaj so zagotovo zelo motivirani in željni zmage, saj se ne mislijo brez točk vračati domov in malce daljšega potovanja iz dežele Kralja Matjaža.

Sreda, 7. 9. 2022, ob 18.00 NK Pohorje – NK Malečnik Asfalterstvo Brus

Pohorje je odlično začelo tekmo v Marjeti, konec pa žal ni bil najbolj prepričljiv. Poraz je pozabljen in sedaj je na vrsti ekipa Malečnika, ki pa ne more biti zadovoljna z uverturo v novo sezono. Poraz v zadnjih minutah je težek in sedaj bodo oboji morali zaigrati preudarno in si prigarati zmago. Čaka nas zelo dinamično srečanje v Rušah, saj sta obe ekipi v fazi kreiranja nove pozitivne serije zmag. Favoriti so domačini, ki znajo pred domačimi gledalci igrati zelo učinkovito, gostje pa bi morda lahko bili zadovoljni že s točko.  

Sreda, 7. 9. 2022, ob 18.00 NK Radlje – NK Maribor Tabor

Radlje so zaenkrat negativno presenečenje uvodnega dela lige in sedaj prihaja v goste ekipa Tabora, ki je željna dokazovanja na višjem nivoju. Domačini bodo morali zaigrati na zmago, saj si želijo izstopa iz nevarne cone drugega dela lestvice. Mariborčani iz Tabora pa prihajajo v Radlje ponosno po zmagi nad ROHO – m in bodo želeli komplet treh točk. Pričakujemo izredno čvrsto tekmo, kjer si Tabor nikakor ne sme privoščiti podcenjevanja domače ekipe. Tokrat dajemo prednost domači ekipi, saj je že čas za prve osvojene točke.

LIVESTREAMING – Direkten prenos tekme na YouTube kanalu MNZ Maribor!

Sreda, 7. 9. 2022, ob 18.00 ŠD Marjeta na Dr. polju – NK Marles hiše

V Marjeti so čudežno slavili zmago, ko je v zadnji minuti vse na igrišču z zvito potezo presenetil Nino Franci. Pred tem je Lučo Kočar preobrnil rezultat po vodstvu gostov, ki so povedli preko prostega strela. Dinamična tekma s srečnim koncem je tokrat bila kot balzam na ranjeno dušo iz Črne. Tokrat prihajajo v goste Limbušani, ki so s petimi točkami v sredini lestvice in bodo v Marjeti iskali vsaj točko. Favoriti so domačini, nikoli pa ne smemo odpisati ekipe Marles hiš iz Limbuša, saj znajo zagreniti življenje na lestvici višje ležečim ekipam.