VODILNA BISTRICA GOSTI DRAVINJO, RANJENA ROGAŠKA PROTI CIRKULANAM, DERBI ZA OBSTANEK V DOBROVCIH

Za vikend je pred nami 14. krog v 3. SNL- vzhod. Pred nami je nekaj morda celo odločilnih tekem, tako v boju za naslov kot v boju za obstanek. V soboto bodo zagotovo vse oči kar se tiče ohranitve tretje ligaškega statusa uprte v Dobrovce, kjer bodo domači gostili Šmarje. V skupini za prvaka pa bo zagotovo zelo zanimivo tako v Bistrici, kjer gostuje Dravinja in v Rogaški, kjer bodo domači poizkušali streti čvrsto obrambo Cirkulan.

Vodilna Bistrica bo v soboto na domačem terenu gostila Dravinjo. Moštvo iz Dobrave pri Slovenskih Konjicah je v prejšnjem krogu presenetilo in povsem deklasiralo Rogaško z 4:0…tako so jim zadali še drugi poraz v sezoni. S tem so prav gotovo pomagali tokratnemu domačinu saj se le ti borijo z Rogaško za naslov. Bistričani imajo tako ob ugodnem razpletu v prejšnjem krogu na prvenstveni lestvici velikih šest točk prednosti pred zadnjimi tremi krogi. Varovanci Simona Dvoršaka so v prejšnjem krogu znova dokazali svojo rušilno moč, saj so z 1:7 ugnali Dravograd in tako zabeležili drugo najvišjo zmago v tretje ligaški konkurenci. A v taboru domačih se zavedajo, da je tokrat pred njimi morda nekoliko težja naloga. Dravinjčani ne popuščajo nikomur in igrajo na polno do zadnjega sodnikovega žvižga. Zanimivo bo videti ali lahko gostje zadajo prvi poraz v sezoni tudi Bistrici in jim pred zaključkom prvenstva še nekoliko zagrenijo življenje.

Rogaško po bolečem porazu čaka nova zahtevna preizkušnja. Tokrat bodo na domačem igrišču gostili obrambno naravnane Cirkulane. Nogometaši Franca Fridla mlajšega so v prejšnjem krogu doživeli drugi poraz v sezoni in se tako oddaljili od končnega cilja in sicer prvega mesta ter uvrstitve v drugo slovensko ligo. A upanje umira zadnje. Teoretično še imajo možnosti in dokler so bodo zagotovo poizkušali z vsemi močmi napadati vrh lestvice. Na drugi strani imamo Cirkulane, ki so znane po svoji izjemno čvrsti obrambi. Gostje se borijo za končno tretje mesto in točk ne bodo prepuščali nikomur.

Dravograd, ki je v res slabem nizu treh zaporednih porazov odhaja na gostovanje v Zreče. A tudi Zrečani so vse prej kot v dobri formi. Po nadaljevanju sezone še niso vknjižili zmage. Edino točko so zabeležili proti Dobrovcam. Glede na zadnje predstave je to res velika priložnost tako za ene kot druge, da se vrnejo na prava pota in pričnejo zmagovati. Dravograjčani pa bodo iskali svoj prvi uspeh na tujem sploh po korona premoru. Pred nami je prav gotovo izjemno zanimiv obračun pol želje in dokazovanja do zadnjega sodnikovega žvižga.

V Dobrovcih pa je pred nami direkten spopad med ekipama, ki se borita za obstanek. Domači bodo gostili Šmarje. Obe zasedbi se že skozi celotno sezono borita za ohranitev tretje ligaškega statusa. A zaenkrat so v boljšem položaju Dobrovce, ki so v prejšnjem krogu z zmago proti Korotanu z 1:2 prehiteli Šmarje, ki so morale priznati premoč Šampionu z 0:1. Nogometaši iz Dravskega Polja imajo tako 2 točki naskoka pred začetkom tega 14. kroga. Računica je jasna v obeh taborih…zmaga šteje dvojno! V primeru uspeha Dobrovc bi le te povišale svojo prednost na 5 točk, kar bi bilo zelo težko ulovljivo pred zadnjima dvema tekmama. Še posebej če primerjamo formo enih in drugih po nadaljevanju prvenstva. V primeru neodločenega rezultata bodo vsekakor bolj zadovoljni v taboru domačih.

Spopad dveh ekip iz spodnjega dela lestvice, ki sta v izjemni formi se bo odvijal v Celju, kjer bo Šampion gostil Videm pri Ptuju. Oba zasedbi sta po uvodnem porazu po nadaljevanju sezone v nizu treh zaporednih zmag. Videmčani so še pred kratkim bili v težavah kar se tiče samega obstanka v ligi. A sedaj po dvigu forme je situacija povsem drugačna. So v boju za končno osmo mesto in povsem varni pred mesti, ki vodijo ligo nižje. Zasedba Šampiona pa je trenutno povsem mirno na sedmem mestu in lahko igrajo sproščeno do konca sezone.

V nedeljo pa je pred nami zadnja tekma tega kroga. V Podvincih bo potekal spopad sosedov na lestvici, kjer bo gostoval Prevaljski velikan Korotan. Kljub temu, da sta ekipi na osmem in devetem mestu pa vloga favorita glede na zadnje rezultate in prikazano na igrišču pripada domači zasedbi. A v taboru gostov se zagotovo zavedajo, da bodo morali strniti svoje vrste in pričeti z boljšimi predstavami. V primeru, da temu ne bo tako se lahko kaj hitro zalomi in se znajdejo v situaciji, kjer več ne bodo varni pred izpadom. Tega si seveda na Prevaljah ne želijo.