1. ČLANSKA LIGA MNZ MARIBOR: 𝐊𝐨𝐫𝐨𝐭𝐚𝐧 𝐳 𝐯𝐢𝐬𝐨𝐤𝐨 𝐳𝐦𝐚𝐠𝐨 𝐩𝐨𝐧𝐨𝐯𝐧𝐨 𝐧𝐚 𝐯𝐫𝐡𝐮 𝐥𝐞𝐬𝐭𝐯𝐢𝐜𝐞

Prevaljčani so z visoko domačo zmago nad Marles hišami ponovno na vrhu lestvice, saj so Pesničani in Taborski levi tokrat oboji remizirali z Jurovskim dolom in Peco. Dobro formo so z zmagami prikazali domačini v Malečniku, kjer so gostili mežiški Akumulator in tudi v Rogozi, kjer so gostovali Radeljčani. Odlično so se v gosteh odrezali igralci Marjete, ki so slavili na gostovanju v bližnjem Miklavžu. Starše in Pohorje pa so tokrat remizirali po napetem zaključku tekme!

Foto: Sašo Korošec/NK Maribor Tabor – NK Akumulator

Vrhunce minulih srečanj si lahko ogledate na: Sport.Video – mnzmaribor.si

NAPOVED 8. KROGA V 1. ČLANSKI LIGI MNZ MARIBOR

Petek, 30. 9. 2022, ob 18.00 ŠD Marjeta na Dr. Polju – NK Maribor Tabor

Petkov večerni nogometni praznik v Marjeti bo zagotovo zelo zanimiv, saj se bosta srečali ekipi, ki igrata napadalen in učinkovit nogomet. Marjeta je tokrat v gosteh na težkem terenu suvereno premagala Miklavž. Naslednji nasprotnik bodo igralci Tabora iz Maribora, ki so tokrat remizirali z zelo trdim nasprotnikom iz Črne na Koroškem. Ekipa mariborskega Tabora je kot novinec v ligi prav gotovo prijetno presenečenje elitne mariborske nogometne lige. Tabor ima odlično ekipo, ki lahko preseneti v Marjeti, bodo pa morali premagati domačine, ki z dobrimi predstavami ponovno dokazujejo, da bodo kljub kakšnemu spodrsljaju ponovno v vrhu ob koncu sezone. 

Sobota, 1. 10. 2022, ob 15.30 NK Pohorje – NK Radlje

Rušani so se iz Starš vrnili s točko, ki je bila zagotovljena v izdihljajih zelo zanimive tekme. Točka v Staršah je zagotovo pomembna in sedaj je potrebno ponovno pogledati zmagi v oči. V goste tokrat prihajajo Radlje, ki so tokrat bile poražene v Rogozi. Radeljčani svoje točke zbirajo predvsem na domačem terenu in sedaj imajo možnost, da zapretijo Pohorju in jih ovirajo na pohodu proti vrhu lestvice. Oboji bodo motivirani za zmago, diši pa po točki, ki so si jo gostje sposobni priboriti. Trener Vanja Ajd bo moral motivirati pohorsko ekipo proti Radljam, da nebi slučajno domačini odšli malce preveč ležerno v boj proti ekipi Bojana Kusa.

Sobota, 1. 10. 2022, ob 15.30 NK Akumulator – NŠ ROHO VBO

Mežičani so imeli ponovno težko potovanje v domače kraje po vnovičnem porazu pri Malečniku. Sedaj jim v goste prihaja ekipa iz Rogoze, ki pa si je tokrat priborila tri pomembne točke proti Radljam. Suverena zmaga jim tako sedaj vliva upanje na potrditev dobre forme v Mežici. Domačini bodo morali nekaj ukreniti, saj jih drugače čaka turoben preostanek prvenstva. Enostavno prelahko dobivajo zadetke, na nasprotni strani pa so tudi premalo natančni. Verjetno se že kujejo načrti za okrepitve v zimskem prestopnem roku.

Sobota, 1. 10. 2022, ob 15.30 NK Peca – NK Tehnotim Pesnica

Ekipa Pece je remizirala pri mariborskem Taboru. Glede na prikazano je to zelo soliden rezultat glede na trenutno zavidljivo formo Tabora. Peca ima letos zelo dobro ekipo, ki lahko premaga vsakega nasprotnika. Na drugi strani pa je tudi  Pesnica v dosedanji letošnji sezoni pokazala, da je potrebno resno računati na njih. Obe ekipo sta zelo dobro vodeni s strani trenerjev Borisa Laziča in Marka Pšeničnika, kar jasno ponazarja tudi lestvica. Domačini so tokrat favoriti, saj znajo igrati na svojem igrišču zelo učinkovito. Gostje pa bodo morali odigrati zelo dobro tekmo, da bodo točke odpotovale na Štajersko.

Sobota, 1. 10. 2022, ob 15.30 NK Marles hiše – NK Miklavž

Limbušani so tokrat bili visoko poraženi s strani Korotana na Prevaljah. Zagotovo je bila umetna trava eden izmed dejavnikov, ki niso bili ravno po meri Limbušanov. Popravni izpit bodo imeli že v soboto, ko jim prihaja v goste Miklavž, ki pa je tokrat pred domačimi navijači bič poražen s strani Marjete. Mlada ekipa Miklavža se bo tokrat morala zoperstaviti domačinom iz Limbuša, ki doma pridno nabirajo točke. Domačini so to tekmo v minimalni prednosti, kljub vsemu pa zna trener Miklavža Bojan Špehonja presenetiti s kakšno taktično domislico.

Nedelja, 2. 10. 2022, ob 15.30 NK Jurovski dol – NK Malečnik Asfalterstvo Brus

Ekipa Jurovskega dola je gostovala v favorizirani Pesnici in iztržila remi, kar pomeni, da varovanci Jana Sambolca še vedno znajo odigrati zelo dobro srečanje. Tokrat jim v goste prihaja ekipa Malečnika, ki je tokrat gladko premagala Mežičane. Blaž Dobaj je v strelski formi, saj je dosegel že sedem zadetkov. Ekipo zna razigrati in s čudovitimi zadetki navdušiti tudi navijače. Četa Damijana Janžekoviča prihaja sedaj na teren, kjer so se opekli že višje ležeči nasprotniki. Domačini imajo tokrat prednost, ker igrajo na domačem terenu.

Nedelja, 2. 10. 2022, ob 15.30 ŠD Starše – NK Korotan Prevalje

Z velikim navdušenjem pričakujemo tokratno srečanje, ki bo prav gotovo med zelo gledanimi. Korotan se je z odlično predstavo proti Marles hišami zavihtel na vrh lestvice in sedaj bodo naredili vse, da tukaj tudi ostanejo. Starše bodo morale odigrati vrhunsko tekmo, da točke ostanejo na Dravskem polju. Seveda so to Staršani letos že pokazali in kljub temu, da je Korotan vodilni, pripisujemo več možnosti domači ekipi. Korošci bodo morali paziti na domačo ekipo, ki zna igrati proti višje rangiranim ekipam. Starše prejemajo zelo malo zadetkov, niso pa še na željeni ravni glede zadevanja nasprotnikovega gola. Vrlino zabijanja golov pa na drugi strani obvladajo v Prevaljah, kjer je Nejc Plesec že pri sedmih doseženih golih.

LIVESTREAM: Tekma ŠD Starše – NK Korotan Prevalje bo v direktnem prenosu na Youtube kanalu MNZ Maribor.