1. ČLANSKA LIGA MNZ MARIBOR: Korotan povečuje prednost pred zasledovalci

Prevaljski Korotan je v minulem krogu suvereno prišel do visoke zmage na Taboru, Starše presenetile Pesničane, Peca dobila koroški derbi v Radljah, Miklavž šokiral Rušane, Malečnik premagal pokalne junake iz Limbuša. Ekipa ROHO je na domačem terenu bila uspešnejša od Marjete in Jurovski dol je visoko slavil v Mežici. Veselimo se 12. kroga, kjer bo ponovno zelo zanimivo na nogometnih zelenicah na Štajerskem in Koroškem!

Vrhunce minulih srečanj si lahko ogledate na: Sport.Video – mnzmaribor.si

NAPOVED 12. KROGA V 1. ČLANSKI LIGI MNZ MARIBOR

Petek, 28. 10. 2022, ob 18.00 ŠD Marjeta – NK Radlje

V petkovi večerni tekmi se bosta srečali ekipi Marjete in Radelj, ki sta ob doživeli poraza v minulih srečanjih. Marjeta je bila poražena v Rogozi, Radeljčani pa so morali priznati premoč koroškim nasprotnikom iz Črne. Domačini bodo šli na zmago, gostje pa na točko ali morebitno presenečenje iz protinapada. Absolutni favorit so igralci Marjete, ki vedo, da jih samo zmaga lahko ponese višje, saj s trenutnim petim mestom nikakor niso zadovoljni. Imajo željo po vrhu in ambicije, vendar je za vrh enostavno potrebno premagovati prav vse nasprotnike in ne puščati točk kot je bilo to v Rogozi. Čaka nas izjemno zanimiv boj, saj vemo, da so Radeljčani izjemno nepredvidljivi. Tekmo bomo tokrat prenašali v direktnem prenosu na You Tube kanalu MNZ Maribor.

LIVESTREAM: Petkova tekma ŠD Marjeta – NK Radlje bo v direktnem prenosu na Youtube kanalu MNZ Maribor.

Sobota, 29. 10. 2022, ob 15.00 NK Pohorje – NK Jurovski dol

Rušani so tokrat podlegli ekipi Miklavža, ki je z minimalno zmago resnično razjezila domačine. Sedaj pa v goste prihaja ekipa Jurovskega dola, ki pa je visoka slavila v Mežici. Gostje se dvigujejo, Pohorje pa se je zadovoljilo s sredino lestvice. Tekma v Rušah bo izjemno zanimiva, saj bodo domačini na vso silo hoteli tri točke zadržati doma. Gostje pa so sedaj po zmagi v Mežici okusili slasti zmage na gostujočem terenu in bodo s pametno igro lahko še dodatno razjezili domačine. Domačini so favoriti, gostje pa bi z zmago lahko naredili pomemben korak proti sredini lestvice.

Sobota, 29. 10. 2022, ob 15.00 NK Marles hiše – NŠ ROHO VBO

Limbušani so očitno malce utrujeno od številnih obveznosti v prvenstvu in pokalu. V Malečniku se je to poznalo in sedaj bodo morali stopiti po gasu, da se situacija v slačilnici normalizira. Prejemajo zelo veliko zadetkov, napad pa tudi ravno ni v najboljšem položaju. Zmaga proti ekipi ROHO je več kot potrebna, saj so le točko od predzadnjega mesa. V Rogozi pa imajo čisto drugačno izhodišče, saj so premagali Marjeto in sedaj lahko s širokimi prsi odidejo v Limbuš. Zmaga v Limbušu bi jim odprla vrata v raj. Bomo videli kdo bo na tej tekmi boljši nasprotnik. Naša napoved je neodločen rezultat.

Sobota, 29. 10. 2022, ob 15.00 ŠD Starše – NK Malečnik Asfalterstvo Brus

Dve zmagovalni ekipi minulega kroga bosta v Staršah prikazali napadalen nogomet, saj oboji gojijo atraktiven način igre za gledalce. V Staršah bo ponovno izjemen ambient, saj se Staršani vedno bolj dvigujejo proti najboljši trojici. Malečniku pa bi izjemno ustrezala zmaga ali vsaj remi, da držijo korak s sredino lestvice. Prav zanimivo je, kaj bosta trenerja Grbavac in Janžekovič pripravila svojim varovancem. Stara trenerska lisjaka bosta morala znati motivirati in taktično pripraviti svoje igralce pred pomembno tekmo, kjer so domačini zagotovo favoriti.

Sobota, 29. 10. 2022, ob 16.00 NK Peca – NK Akumulator

Sobotni koroški derbi bo še ena koroška poslastica, kjer se bosta srečali sosednji ekipi. Peca je bila zelo uspešna v Radljah in je trenutno drugo uvrščena ekipa, Mežičani pa nikakor ne morejo narediti pozitivnega koraka v smeri priključitve do Radelj in Miklavža. S petimi točkami so najslabša ekipa v tekmovanju in verjetno se zavedajo, da bo potrebno ekipo okrepiti v jesenskem prestopnem roku v kolikor želijo rešiti sezono pred izpadom. Igralci iz Črne so absolutni favoriti, vsi pa vemo, da se v tovrstnih derbijih včasih dogajajo čudeži. Mogoče bo pa bodo mežiški akumulatorji tokrat zdržali nalete domačinov. Pustimo se presenetiti. Naj gledalci uživajo v zanimivem srečanju.

Sobota, 29. 10. 2022, ob 17.00 NK Korotan Prevalje – NK Tehnotim Pesnica

Korotan si je z dobrimi predstavami naredil točkovno razliko pred Peco in sedaj lahko v miru pričakujejo ekipo Pesnice, ki pa je na domačem igrišču izgubila proti ekipi iz Starš. Pesničani bodo potovali v Prevalje, da osvojijo vsaj točko, domačini pa bodo s svojo izjemno učinkovito igro, ponovno hoteli premagati tretje uvrščene Pesničane, ki so jim tudi eni izmed glavnih konkurentov za naslov prvaka. Gostje se zavedajo pomena tekme in mogoče bodo tokrat imeli več sreče in vzeli kakšno točko Prevaljčanom, ki igrajo na umetni travi. Domačini so favoriti, vendar pa je zelo težko napovedati zmagovalca, saj imajo oboji kvaliteto ter tudi motivacijo in željo po osvojitvi naslova prvaka.

Nedelja, 30. 10. 2022, ob 14.00 NK Miklavž – NK Maribor Tabor

Nedeljska tekma v Miklavžu bo tekma, ki se je oboji nasprotniki lahko veselijo. Ekipi, ki se zelo dobro poznata bosta lahko prezentirali kvaliteten nogomet in razveselili svoje navijače. Miklavžani so naredili veliko delo v Rušah, saj vsi vemo kako težko je osvojiti tri točke izpod Pohorja, po drugi strani pa so lahko v vrstah Tabora malce zaskrbljeni in negotovi, saj so bili visoko poraženi s strani vodilnega Korotana. Vidi se še, da taborska ekipa niha, kljub vsemu pa so lahko zelo ponosni na svojo prvo sezono v mariborski elitni ligi. S statističnega pogleda so gostje v prednosti, pomemben bo odziv po težkem domačem porazu. Oba stratega, Špehonja in Viher, bosta morala motivirati ekipi, saj so oboji pokazali, da znajo igrati, vendar je potrebno ohraniti mirno glavo, stopiti na žogo in tekmo pametno odpeljati do končne zmage. Vidi se pomanjkanje izkušenj pri mladih igralcih, kljub vsemu pa ravno mladost in dobro strokovno delo daje obema ekipama upanje na svetlo nogometno prihodnost.

Vrhunce minulih srečanj si lahko ogledate na: Sport.Video – mnzmaribor.si