1. Članska liga MNZ MARIBOR – Rače prevzele vodstvo v 1. Članski ligi MNZ Maribor

Vodilna ekipa Miklavža je na domačem igrišču remizirala s Pohorjem, Rače in Marjeta sta dosegla zmagi v gosteh in ekipa iz Rač je tako na lestvici prehitela Miklavž. Malečnik je doma v izdihljajih tekme premagal Limbuš, Radlje so slavile v Dupleku, Pesnica je presenetljivo zmagala v Mežici, Peca in Starše pa so se razšli z neodločenim rezultatom. Situacija na vrhu je resnično zelo zanimiva, podobno pa je tudi na dnu, kjer bo tudi neizprosen boj in zadnjih šest krogov bo zato toliko bolj zanimivih.

Foto: T. Demirovič

NAPOVED 21. KROGA V 1. ČLANSKI LIGI MNZ MARIBOR

Petek, 13.5.2022, on 19.00 NK RADLJE – NK PECA

Dolgo pričakovani koroški derbi bo tokrat odigran v petek in bo v direktnem prenosu na FB in You tube kanalu MNZ Maribor. Ekipa Radelj je minul konec tedna slavila v Dupleku, kar je dobra popotnica za pomembno tekmo z Peco, ki je na domačem terenu remizirala z razigranimi Starši. Na Lestvici so nogometaši iz Črne še malenkost v prednosti, vendar le za dve točki. Ekipa Radelj, ki ima tudi tekmo manj lahko z zmago nad Peco naredi ključen preskok na lestvici in so zgotovi mirnejši konec letošnjega prvenstva. Pred nami je zagotovo napeto srečanje, ker so možni vsi scenariji. Dnevni navdih, motivacija in tudi sreča bodo ključni faktorji za končno zmago. 

V ŽIVO na FB in YouTube kanalu Medobčinske zveze Maribor

Petek, 13.5.2022, ob 18.00 NK POHORJE – NK JUROVSKI DOL

Pohorje je na gostovanju v Miklavžu igral zelo zrelo in ekipi iz Ruš je uspelo odščipniti dve pomembni točki domači ekipi, ki bo ti dve točki na koncu zelo potrebovala. Pohorje dokazuje, da je so kompaktna ekipa, ki zna igrati na rezultat, ko pa je pomembno zmagati, pa jim to v spomladanskem delu tudi uspeva. Tokrat doma pričakujejo Jurovski dol, ki je doma klenil proti Marjeti, ki je bila nesporni favorit srečanja. Gostje bodo morali na tej tekmi igrati vsaj na točko, čeprav so v nevarni coni, ki ne zagotavlja obstanka. Trener Sašo Urbančič bo svojo ekipo enostavno moral dvigniti in tekma v Rušah bo dober pokazatelj, saj jim bo nasproti stala ekipa Vanje Ajda, ki na četrtem mestu poka od samozavesti. Očitno so jim Ruški veterani pokazali, kako je potrebno igrati, da prideš do željenega cilja. J

Vrhunce minulih srečanj si lahko ogledate na: Sport.Video – mnzmaribor.si

Sobota, 14.5.2022, ob 17.00 NK AKUMULATOR – NK MALEČNIK ASF.BRUS

Ekipa iz Mežice je proti Pesnici nesrečno izgubila. Aleksandeer Oder je najprej izenačil, nato pa dosegel še avtogol, ki je tri točke prinesel gostom iz Pesnice. Kljub vsemu pa bodo domačini tokrat lahko popravili malce slabši vtis in razveselili svoje navijače na tekmi proti Malečniku, ki pa se zaveda, da lahko z zmago pride zelo blizu ekipi Akumulatorja. Malečnik je doma premagal Limbuš v sodnikovem podaljšku, ko je Amir Karić dosegel zmagoviti gol iz enajstmetrovke. Trenerja Tomažič in Janžekovič se zavedata, da je ta tekma pomembna v borbi za četrto mesto in oba bosta motivirala svoje varovance. Domačini so tokrat favoriti, Malečniku pa tudi točka zagotovo nebi škodila.

Vrhunce minulih srečanj si lahko ogledate na: Sport.Video – mnzmaribor.si

Sobota, 14.5.2022, ob 17.00 NK TEHNOTIM PESNICA – NŠ ROHO VBO

Pesničani so presenetljivo zmagali v Mežici in dokazali, da lahko konkurirajo višje uvrščenim ekipam. Pogosto niso imeli sreče, tokrat pa jim je bila le naklonjena in zabeležili so tri izjemno pomembne točke, ki so jih vsaj malce dvignile na lestvici. Tokrat jim v goste prihaja ROHO, ki je doma izgubil proti prvo uvrščeni ekipi iz Rač. Žal je vratar Žan Vidic v začetku prejel rdeč karton, na vratih pa ga je zamenjal Nino Volkner. Ekipa Rač je bila z igralcem več boljša, z dvema zadetkoma pa je bil igralec tekme Altin Krasniqi. Preostala zadetka sta dosegla Žiga Goljat in Branislav Ljuboje. Trener ekipe ROHO, Jernej Repina, bo tokrat moral tvegati in svojo ekipo usmeriti v zmago, saj nujno potrebujejo tri točke. Obeta se izjemen boj, ki bo zelo vplival na stanje v spodnjem delu lestvice.

Vrhunce minulih srečanj si lahko ogledate na: Sport.Video – mnzmaribor.si

Sobota, 14.5.2022, ob 17.00 NK RAČE – NK DUPLEK

Ekipa iz Rač je visoko premagala ekipo ROHO in dosegla mesto vodilnega v 1. Ligi MNZ Maribor. Vidi se, da je ekipa dozorela in je zelo dobro vodena, kar jasno ponazarjajo tudi rezultati. Kljub vsemu pa jih čaka še kar nekaj pomembnih tekem, kjer se lahko hitro opečejo v kolikor ne bo miselnost na pravem mestu. Tokrat gostijo ekipo Dupleka in tukaj se jasno ve kdo je favorit. Mlada ekipa Dupleka je lahko prvi trn v peti in tega se gostje tudi zavedajo, saj na tekmi nimajo kaj za izgubit. Točka Dupleka bi pomenila rdeči alarm v Račah!

Vrhunce minulih srečanj si lahko ogledate na: Sport.Video – mnzmaribor.si

Sobota, 14.5.2022, ob 17.00 ŠD STARŠE – ŠD MIKLAVŽ

Ekipa Starš igra kot prerojena in pridno zbira točke. Kljub vsemu pa je sedanje dokaj varno stanje na sredini lestvice zelo varljivo. Točke bodo morali iskati na domačem igrišču proti Miklavžu, ki je sicer malce popustil, bo pa na tekmi v Staršah zagotovo spet nevaren. Miklavž bo mogoče celo lažje napadal Rače iz ozadja, kot pa da bi bili vodilni na lestvici. Pohorci so zagotovo pustili dušo na igrišču za točko in sedaj bo verjetno podobna zgodba, saj je naboj na tej tekmi izjemen. Starše morejo zbirati točke za varen konec, Miklavž pa se zaveda, da je samo zmaga ključ do naslova prvaka in uvrstitve v 3. SNL – vzhod.

Vrhunce minulih srečanj si lahko ogledate na: Sport.Video – mnzmaribor.si

Sobota, 14.5.2022, ob 17.00 NK MARLES HIŠE – ŠD MARJETA NA DR. POLJU

Domačini iz Limbuša so v Malečniku izgubili v sodnikovem podaljšku, ko je Malečnik zadel za zmago z 2:1. To je Limbušane močno razjezilo, saj so bili do konca v igri za pomembno točko na zahtevnem gostovanju. Žal se jim tam ni izšlo in se bo tudi sreča obrnila v korist tokratnih domačinov, ki pričakujejo Marjeto katera igra na zelo visokem nivoju in zadeva kot za šalo. Gostje iz Marjete so suvereno dobili tekmo v Jurovskem dolu in se nadejajo novih treh točk, ki jih bodo držale v boju za končnega prvaka. Marjeta bo čakala na spodrsljaje Rač in Miklavža in bo vse naredila za skok na lestvici. Limbuša pa tudi proti Marjeti ne moremo kar odpisati, saj so pokazali, da znajo igrati tudi z višje uvrščenimi ekipami.

Vrhunce minulih srečanj si lahko ogledate na: Sport.Video – mnzmaribor.si