3. SNL – vzhod – Zgodovinski naslov prvaka za NK Kety Emmi Bistrica

NK Kety Emmi Bistrica je tri kroge pred koncem postal prvak 3. SNL – vzhod in bo v naslednji sezoni igral v drugoligaški družbi! Čestitke vsem, ki skrbijo za ustroj kluba in celotni ekipi, ki je v letošnji sezoni bila izjemno konstantna in si je zagotovo zaslužila napredovanje. Ponovno smo lahko bili priča izjemnim strelskim podvigom, saj je bilo doseženih na sedmih tekmah kar 33 zadetkov. Izpostaviti velja zmago Šmarja pri Jelšah nad ekipo Posavje Krško, ki je imela do sedaj izjemni spomladanski del.

NAPOVEDNIK 24. KROGA V 3. SNL – vzhod

Sobota, 14.5.2022, ob 15.00 NK KOROŠKA DRAVOGRAD – NK KOROTAN PREVALJE

PRENOS V ŽIVO na FB in YouTube kanalu Medobčinske nogometne zveze Maribor

Ljubitelji nogometa na Koroškem bodo tokrat lahko uživali v koroškem derbiju, ki se bo tokrat odigral v Dravogradu, ki je tokrat v gosteh visoko premagal Videm, kjer sta imela Nejc Pečnik in Peter Kogelnik izjemno realizacijo. Pečnik je zadel dvakrat, golgeter Kogelnik pa je tokrat izvedel hattrick s tremi zadetki v mreži Vidma. Korotan je na domačem terenu moral priznati premoč ekipi iz Podvinc kar je pomenilo minimalni zdrs na lestvici. Nesporni favorit srečanja je domača ekipa Dravograda, ki je v izjemnem boju za osvojitev drugega mesta. Trenerja Kljajič in Küzma se oba zavedata pomena te prestižne koroške tekme, ki bo na dravograjski stadion privabila številne nogometne privržence, ki bodo uživali v napeti tekmi, kjer lahko Korotan s strpno in organizirano igro resno ogrozi zmago domačinov.

Sobota, 14.5.2022, ob 17.00 NK ZAVRČ – NK ŠAMPION

Ekipa Zavrča je po dolgem času ponovno okusila slast poraza pri drugo uvrščeni ekipi Dravinje. Tokrat se jim ni izšlo po pričakovanjih, kljub vsemu pa se lahko ekipa Gorazda Šketa mirno pripravlja na šampionski obisk iz Celja, ki je na domačem igrišču bil poražen s strani na novo okronanega drugo-ligaša iz Slovenske Bistrice. Celjani so najprej Bistričane malce namučili, kasneje pa so jim morali priznati premoč in v živo gledati Bistriško slavje. Obe ekipa sta v varni sredni in lahko gresta sproščeno v tekmo. Predrag Vasič bo zagotovo s svojimi fanti želel od nekdanjega prvoligaša odnesti celotno bero točk, domačini pa bodo na krilih kapetana Denisa Potočnika in soigralcev naredili vse, da točke ostanejo v Halozah.

Sobota, 14.5.2022, ob 17.00 NK KETY EMMI BISTRICA – NK ŠMARJE PRI JELŠAH

Bistričani so v Celju z zmago naredili ključno potezo, kjer so vsem dokazali, da se dobro in strokovno delo ter moštveni duh pokaže na ključnih tekmah. Stavri Bozgo in Lan Vidmar sta z zadetkoma preobrnila začetni nalet in vodstvo domačinov. Nato je sledila kontrolirana igra s strani varovancev Simona Dvoršaka, ki jim je uspel izjemen uspeh, ki bo celotno Slovensko Bistrico popeljal v obetajočo nogometno prihodnost. Ekipa Šmarja pa je tokrat presenetila celo samega sebe. Zmaga proti ekipi Posavja z dvema zadetkoma Valentina Fišerja in enega avtogola je vlila ščepec upanja na bolj uspešen zaključek spomladanskega dela. Prav zanimivo bo videti ali bo domači trener Dvoršak na tej tekmi ponudil priložnost mlajšim igralcem in vsem z nižjo minutažo. To pa seveda ne pomeni, da se bodo domačini predali, temveč bodo morda z mlajšo ekipo prav tako pokazali, da so vredni zaupanja trenerja Dvoršaka.

Sobota, 14.5.2022, ob 17.00 NK POSAVJE KRŠKO – NK PREMIUM DOBROVCE

Ekipa Posavja iz Krškega je izgubila po enajstih krogih brez poraza, kar je pomenilo resnično izjemen spomladanski del, ki pa je očitno potreboval tudi svoj epilog. Tokrat bodo igrali domačo tekmo proti Dobrovčanom, ki so premagali Zreče s kar tremi goli Elvina Podbrežnika. Posavje se je dvignilo na lestvici nad Dobrovce, ki pa imajo zagotovo apetite po skoku v varno sredino. Domačini so favorit srečanja, ki pa bo zanimivo, ker očitno se Dobrovce pobirajo po malce medlih predstavah. Domačini doma zelo težko izgubljajo točke, vendar je vprašanje kakšno je psihično stanje po verjetno bolečem porazu v Šmarju.

Sobota, 14.5.2022, ob 17.00 NK ŠMARTNO 1928 – NK BOSCH BRAČIČ VIDEM

Ekipa Šmartna je gostovala v Cirkulanah in prepričljivo izgubila. Gledalci so videli kar šest zadetkov, kjer je dominirala ekipa iz Cirkulan. Tokrat bo zagotovo drugače, saj domačini težko izgubijo tekmo pred domačimi gledalci. Tokrat jim v goste prihaja ekipa iz Vidma, ki je prav tako bila poražena s strani Dravograda in ki bo tokrat iskala pot do zmage. Videm ima ekipo, ki lahko premaga vsako ekipo celo lažje na gostovanju kot doma. V Šmartnu bo zanimiva tekma, saj domačini vedo, da je videmska ekipa malce pod pritiskom zaradi padca na lestvici na 12. mesto. Četa Luke Gajška se seveda ne bo predala in bodo iskali način za dvig na višja mesta.

Sobota, 14.5.2022, ob 17.00 NK PODVINCI – NK DRAVINJA

Podvinci igrajo v spomladanskem delu izjemno. Zmaga v Prevaljah in potrditev zmaga z Vidmom na domačem terenu jih vliva samozavest in tekmeci iz Slovenskih Konjic prihajajo ob idealnem trenutku. Podvinčani so se s serijo dobrih rezultatov dvignili na četrto mesto in počasi že dihajo Dravogradu in Dravinji za ovratnik. Zmaga Podvinčanov bi pomenila le še tri točke razlike, kar bi lahko celo ogrozilo tretje mesto ekipi Dravinje, ki spet zmaguje in se ne predaja v borbi z Korošci. Gledalci se lahko veselijo izjemno zanimive tekme dveh ekip, ki znata igrati napadalen in učinkovit nogomet. Tokrat damo prednost in vlogo favorita domačinom, ki igrajo zelo všečen nogomet. Trener Robert Hojnik je našel recept, ki prinaša točke.

Nedelja, 15.5.2022, ob 17.00 NK ZREČE – NK CIRKULANE

Ekipa iz Zreč je gostila Dobrovce in visoko izgubila. Žiga Kalšek je že sredi prvega polčasa prejel rdeč karton, nato pa je orodjarje torpediral še Elvino Podbrežnik in sanje o kakšni točki so bile hitro razblinjene. Domačini bodo iskali točko z obrambno taktiko, ki pa jo bodo morali Cirkulančani prebiti. Kvaliteta je zagotovo  na strani oranžne ekipe, ki si kakšne blamaže res ne sme privoščiti. Glede na zadnjo tekmo proti kvalitetni ekipi Šmartna so suvereno osvojili tri točke in sedaj bi jih zmaga ponovno lahko malce dvignila na razpredelnici. Cirkulančani enostavno morejo zmagati, saj jih v prihodnje čakajo dve izjemno težki tekmi proti Posavju v Krškem in Bistrico v gosteh.