1. ČLANSKA LIGA MNZ MARIBOR: Starše in Marjeta z zmagama proti vrhu lestvice

Korotan je remiziral s Pesničani na domačem igrišču, Starše so doma visoko premagale Malečnik, Pohorje pa je ponovno brez točk na domačem igrišču. Tokrat je bil bolj konkreten Jurovski dol. Marjeta je v petkovi tekmi visoko ugnala Radlje, ROHO je bil uspešen v Limbušu. V Črni se je v lokalnem koroškem derbiju zbralo ogromno ljudi, ki pa so v odlični atmosferi videli dobro tekmo brez golov. Tudi v Miklavžu se je tekma z mariborskim Taborom končala brez zadetkov.

Vrhunce minulih srečanj si lahko ogledate na: Sport.Video – mnzmaribor.si

Foto: vir NK Peca (NK Peca – NK Akumulator)

NAPOVED 13. KROGA V 1. ČLANSKI LIGI MNZ MARIBOR

Sobota, 5. 11. 2022, ob 14.00 NK Tehnotim Pesnica – NK Miklavž

Pesničani so na vročem terenu v Prevaljah iztržili točko, ki je zagotovo razjezila domačine, Pesničanom pa dala motiv za nove izzive, ki jih čakajo pred zaključkom jesenskega dela. Domačini bodo proti Miklavžu igrali na zmago in tri točke, ki jih lahko ponovno ponesejo med najboljše tri ekipe. Tokrat jim v goste prihajajo Miklavžani, ki dokazujejo, da so ekipa, ki lahko jemlje točke tudi najboljšim ekipam v elitni mariborski ligi. Pazljivo bodo čakali svoje priložnosti in s protinapadi iskali svoj trenutek slave. Pesničani imajo probleme, ko igrajo z ekipami, kjer je zmaga samoumevna. Za zmago proti Miklavžu bodo morali biti zbrani in tudi natančni v napadalnih akcijah.

Sobota, 5. 11. 2022, ob 14.00 NK Malečnik Asfalterstvo Brus – NK Korotan Prevalje

Malečnik je tokrat visoko izgubil v Staršah in zdrsnil na deseto mesto na lestvici. Tokrat pa jim ponovno ne bo lahko, saj jim prihaja vodilni Korotan, ki je po izgubi dveh točk proti Pesnici pošteno željan novega seta treh točk. Malečnik bo verjetno vajeti igre prepustil Korošcem, saj se zavedajo, da se nadigravanje lahko konča slabo v njihovo korist. Korotan je ekipa, ki je do sedaj dokazala, da lahko premaga vsako ekipo. Problematični so trenutki nezbranosti v obrambi, ki pa ga spreten nasprotnik hladnokrvno izkoristi z zadetkom. Previdnost Prevaljčanov v obrambi bo zelo pomembna, v kolikor pa bo napad naredil svojo nalogo tako kot zna, tri točke ne bodo vprašljive. Korotan je favorit v ranjenem Malečniku, ki pa bi znal biti izjemno motiviran.

Sobota, 5. 11. 2022, ob 14.00 NŠ ROHO VBO – ŠD Starše

V Rogozi nas čaka zelo zanimivo srečanje ekip, ki sta trenutno v zelo dobri formi. Zmagi domačinov proti Marjeti in proti Limbušu sta dali veter v jadra ekipi Nejca Repine, ki se nahaja na šestem mestu lestvice. Nove tri točke bi pa lahko pomenile skok med najboljših pet ekip v letošnjem jesenskem delu. ROHO zmaguje tako doma kot na gostovanjih in to je zelo dobra popotnica za sobotno tekmo s Staršani, ki kar kipijo od ponosa, saj so na drugem mestu lestvice. Zadnje štiri predstave gostov iz Starš so impresivne in vidi se dobro delo ter harmonija v ekipi. Mladi nogometaši Starš so vedno učinkoviti od zmage v Miklavžu. Na srečanju v Rogozi tokrat stavimo na remi.

Sobota, 5. 11. 2022, ob 14.00 NK Akumulator – ŠD Marjeta na Dr. polju

Zadnje uvrščeni Akumulator je na derbiju v Črni pokazal zelo dobro predstavo in odnesel zlata vredno točko, ki bi lahko bila začetek nabiranja točk in približevanja ekipi iz Radelj, ki jim beži za štiri točke. Dve tekmi sta še v tem koledarskem letu in nato bodo domačini zagotovo našli nove okrepitve, ki jim bodo pomagale k ohranitvi prvoligaškega statusa v MNZ Maribor. Gostje iz Marjete prihajajo po nove točke, ki pa ne bodo prišle same od sebe. Na tekmi bodo gostje z Marjete izraziti favoriti, ki pa se bodo morali potruditi prebiti mežiško obrambo. Hiter gol gostov bi bil veliko olajšanje, ki pa ga Mežičani nikakor ne bodo dopustili. Točka Akumulatorja doma bi bila izjemno dobrodošla, kljub vsemu pa se zavedajo, da so s kančkom sreče dosegljive tudi tri točke. Marjeta se zaveda, da bo vse drugo kot zmaga veliko razočaranje v boju za vrh.

Sobota, 5. 11. 2022, ob 17.00 NK Radlje – NK Marles hiše

Tekma dveh ekip, ki nikakor ne najdeta željene forme v letošnji sezoni. Domačini iz Radelj so v petkovi tekmi prejeli kar sedem zadetkov v Marjeti. Hitro pridobljeni goli v Marjeti so popolnoma načeli motivacijo in poraz je bil boleč. Tekma v Marjeti pušča sledi, na drugi strani pa je lahko dodaten motiv proti direktnemu konkurentu iz Limbuša, ki je na domačem terenu priznal premoč ekipi ROHO VBO. Limbušani so zadnjo zmago zabeležili v daljnem osmem krogu proti Miklavžu in sedaj je resnično čas, da se poberejo iz rezultatske krize in skušajo biti konkretni na gostovanju v Radljah. Domačini bodo favoriti zaradi domačega terena, čaka nas pa zelo težka tekma, polna čustev saj se gre za boj proti izpadu iz elitne mariborske lige. Čaka nas neizprosen boj na radeljskih zelenicah.

Nedelja, 6. 11. 2022, ob 14.00 NK Maribor Tabor – NK Pohorje

Taborski levi so v Miklavžu dosegli točko in so njo lahko tudi zadovoljni, saj vemo, da je Miklavž na domačem igrišču zelo neugodna ekipa klub mladosti. Poraz proti Korotanu je pustil posledice, kljub vsemu pa je točka v gosteh znak, da se v ekipi dogajajo pozitivne spremembe. Pohorje pa je lahko v zadnjih nekaj tekmah nezadovoljno z izkupičkom. Bodo pa v soboto lahko stvari z zmago na Taboru ponovno obrnili v pravo smer. Obe ekipi sta sedaj v sredini lestvice in si želita med najboljših pet ekip. Favorit je tokrat Tabor, ki pa bo moral biti zelo konkreten proti ranjenim Pohorcem, ki bodo v Maribor prišli po tri točke za miren zaključek jesenskega dela.

Nedelja, 6. 11. 2022, ob 14.00 NK Jurovski dol – NK Peca

Izjemno zanimivo nedeljsko srečanje, ker se bosta srečali ekipi, ki sta lahko zadovoljni po zadnjih tekmah. Jurovski dol je igral zadnja tri srečanja naravnost superiorno in tako bo zagotovo tudi proti Peci, ki ima odigran odličen dosedanji jesenski del. Tekmo z Akumulatorjem so sicer remizirali, vendar bi se lahko tekma končala tudi drugače. Z Mežičani so uprizorili odlično tekmo v pravem navijaškem koroškem vzdušju. Jurovski dol je v gosteh premagal Pohorje in pokazal, da bo tudi na tekmi s Peco favorit, saj igra na domačem terenu. Obeta se zelo dinamična nogometna tekma.

Vrhunce minulih srečanj si lahko ogledate na: Sport.Video – mnzmaribor.si