1. LIGA MNZ MARIBOR – Rače pobegnile Miklavžu, Marjeta postala prvi zasledovalec

Rače so tokrat s kar 12-imi goli premagale Duplek  in zelo suvereno zbirajo pomembne točke ter bežijo Miklavžu, ki je bil tokrat poražen proti vedno bolj nevarnim Staršam. Marjeta je slavila v Limbušu in drži priključek do Rač, Pohorje je doma proti Jurovskemu dolu zabeležilo visoko zmago, Akumulator je v Mežici visoko premagal Malečnik kljub dvakratnemu vodstvu Malečnika, Pesnica je visoko premagala svojega direktnega konkurenta ROHO, na Koroškem derbiju so visoko slavile Radlje, ki so visoko premagale Peco. V 21. krogu je bilo videnih kar 48 zadetkov, kar je dobrih 6,8 zadetka na tekmo! To je bil resnično atomski krog v 1. Članski ligi MNZ Maribor. Pred nami je pet zelo napetih zaključnih krogov!

Foto: NK Radlje po zmagi na Koroškem derbiju (vir: NK Radlje FB)

NAPOVED 22. KROGA V 1. ČLANSKI LIGI MNZ MARIBOR

Sobota, 21.5.2022, ob 17.00 NK MARLES HIŠE – NK POHORJE

Ekipa iz Limbuša bo v 22. krogu ponovno igrala pred domačim občinstvom in tokrat jim ne preostane nič drugega kot zmaga. Poraz proti zelo močni ekipi Marjete ni katastrofa, boli pa je zaskrbljujoč pogled na lestvico in Limbušani se zavedajo, da jim teče voda v grlo. Potrebno si bo v naslednjih tednih priboriti točke, ki bodo zagotavljale obstanek. Pohorje je doma suvereno premagalo ekipo iz Jurovskega dola in prihaja v Limbuš po nove točke, saj je njihova želja po četrtem mestu na koncu sezone realno tudi dosegljiva. Ekipa iz Ruš bo tokrat na obronkih Pohorja zagotovo želela zmagati in nadaljevati niz zelo dobrih predstav. V nadaljevanju jih čaka zelo oster boj z Akumulatorjem za četrto mesto. Pohorje bo v tekmi nesporen favorit, Limbuš pa bo zagotovo motiviran za kaj več kot samo za eno točko!

Vrhunce minulih srečanj si lahko ogledate na: Sport.Video – mnzmaribor.si

Sobota, 21.5.2022, ob 17.00 NK MIKLAVŽ – NK RADLJE

Miklavž je v Staršah doživel boleč poraz s katerim se je malce oddaljil od naslova prvaka. Seveda še bitka za naslov z Račami in Marjeto ni izgubljena in Miklavžani še vedno upajo na končno zmago v prvenstvu. Tokrat jim v goste prihaja ekipa iz Radelj, ki lahko premaga in izgubi z vsakim nasprotnikom. Tokrat so maestralno premagali Peco in dobili Koroški derbi pred domačimi navijači. V kolikor jim bo uspelo v Miklavžu osvojiti točko ali celo tri, so še vedno v igri za šesto mesto ob koncu letošnje sezone. Mogoče bo Andrež Bijol ponovil izjemno srečanje, kjer je zadel kar trikrat na tekmi z Peco. Miklavž je veliki favorit srečanja in zelo težko bodo domačini ponovno prepustili zelo pomembne točke v boju za naslov prvaka.

Vrhunce minulih srečanj si lahko ogledate na: Sport.Video – mnzmaribor.si

Sobota, 21.5.2022, ob 17.00 NK PECA – NK RAČE

Ekipa iz Črne je bila tokrat visoko poražena v Koroškem derbiju v Radljah. Črnjani nimajo ravno blestečega spomladanskega dela, so pa še vedno na dokaj mirnem devetem mestu, ki pa je varljivo. Radlje so že v prvem polčasu naredile veliko delo in zadele kar štiri krat mrežo Pece. Sedaj bo potrebno bo narediti ponovno korak naprej in zmaga proti zelo izkušeni ekipi Rač bi bila zagotovo pravi mali čudež. Kljub vsemu pa vsi vemo, da so se na Koroškem pogosto opekle številne ekipe. Poraz in remi bi za Rače pomenil neuspeh in nevarno približevanje Marjete in Miklavža. 

Vrhunce minulih srečanj si lahko ogledate na: Sport.Video – mnzmaribor.si

Sobota, 21.5.2022, ob 17.00 NK DUPLEK – NK TEHNOTIM PESNICA

Duplek bo po toči ker 12-ih golov, ki jim jih je nasula ekipa iz Rač tokrat gostil ekipo iz Pesnice, ki pa se je prav tako močno znesla nad ekipo ROHO. Velika zmaga proti direktnemu konkurentu je zelo pomembna in prav gotovo prihaja Duplek ob pravem času, da dosežejo novo zmago in naredijo skok v sredino lestvice, saj so razlike med klubi zelo male. Pesničani bodo favorit srečanja v Dupleku, ki pa se lahko z dobro obrambno igro in proti napadi prebudi in preseneti Pesničane kljub temu, da vsi vemo, da so praktično že odpisani. 

Vrhunce minulih srečanj si lahko ogledate na: Sport.Video – mnzmaribor.si

Nedelja, 22.5.2022, ob 17.00 NK MALEČNIK ASFALTERSTVO BRUS – ŠD MARJETA NA DR. POLJU

Tekma kroga bo zagotovo v Malečniku, ki je bil v minulem krogu visoko premagan v Mežici. Ekipa Malečnika je kar dva krat vodila, vendar so se igralci Akumulatorja vedno znova vrnili v igro in na koncu slavili s 5:3. Ranjena ekipa Malečnika se zaveda, da jim sedaj prihaja v goste ekipa Marjete, ki ima kvaliteto in samozavest, kljub vsemu pa jih lahko domačini presenetijo s pametno igro. V obeh taborih so zelo motivirani pred tekmo in so osredotočeni na zmago. Pred srečanjem so sicer favoriti srečanja gostje, vendar se pustimo presenetiti razpletu dogodkov na zelo zanimivem obračunu.

Vrhunce minulih srečanj si lahko ogledate na: Sport.Video – mnzmaribor.si

Nedelja, 22.5.2022, ob 17.00 NK JUROVSKI DOL – ŠD STARŠE

Visok poraz Jurovskega dola v Rušah je bil zelo boleč, kljub vsemu pa ostaja še pet tekem, kjer se bodo lahko igralci Jurovskega dola z dobrimi igrami ponovno dvignili na lestvici. Položaj trenutno ni ugoden, v goste pa jim prihaja ekipa Starš, ki igra zelo dobro in pridno zbira točke. Sedaj so že kar pet točk pred ekipo Jurovskega dola in ravno zato bo srečanje toliko bolj zanimivo. Oboji potrebujejo nov paket treh točk in tokrat dajemo vlogo favorita domači ekipi, ki bo naredila vse, da ohrani točke v Jurovskem dolu. 

Vrhunce minulih srečanj si lahko ogledate na: Sport.Video – mnzmaribor.si

Nedelja, 22.5.2022, ob 17.00 NŠ ROHO VBO – NK AKUMULATOR

Ekipa ROHO je doživela boleč poraz v Pesnici, kjer so bili poraženi s svojimi konkurenti v boju za obstanek. Nepredvidljivi Pesničani so odčitali lekcijo ekipi Jerneja Repine, ki se zaveda, da je zmaga proti Akumulatorju nujno pomembna. Poraz proti ekipi iz Mežice bi lahko bil zelo slaba popotnica v kolikor Limbušani tokrat zmagajo. To bi pomenilo predzadnje mesto in resnično težek boj za ohranitev statusa prvoligaša v MNZ Maribor. ROHO je ekipa, ki lahko preseneti tudi favorizirano ekipi Akumulatorja, ki pa tudi ni vedno superiorna in pred nami je zelo zanimiva nedeljska tekma v Rogozi. 

Vrhunce minulih srečanj si lahko ogledate na: Sport.Video – mnzmaribor.si