3. SNL – VZHOD – Dravinja pobegnila Dravogradu v boju za drugo mesto

Nogometaši Dravinje so z zmago v Podvincih naredili veliki korak v smeri zagotovitve drugega mesta, saj so Dravograjčani v Koroščem derbiju izgubili proti Korotanu. Bistričani so z 12-imi zadetki premagali ekipo Šmarja, Šampion je presenetil v Zavrču, Posavje se je pobralo po porazu s Šmarjem in tokrat premagalo Dobrovce, Šmartno igra svojo igro in tokrat je premagal Videm, Cirkulane pa so slavile z minimalno zmago v Zrečah. Pred nami je predzadnji krog v 3. SNL – vzhod, ki bi lahko prinesel še kakšno spremembo na lestvici.

Foto: Branko Lipoglav, Špalir igralcev NK Šmarje pri Jelšah za NK Kety Emmi Bistrica, prvake 3. SNL – vzhod

NAPOVEDNIK 25. KROGA V 3. SNL – vzhod

Sobota, 21.5.2022, ob 17.00 NK PODVINCI – NK ZAVRČ

Obe ekipi, ki prihajata iz področja MNZ Ptuj sta v minulem krogu izgubili in bosta zagotovo iskali novo možnost za zmago na zelo zanimivem srečanju. Ekipa Podvincev je izgubila proti Dravinji, ko je 86′ tekmo odločil nekdanji igralec ptujske Drave Denis Vezjak. Podvinci igrajo zelo kvaliteten nogomet pod vodstvom Roberta Hojnika in imajo v svojih vrstah mešanico mladih in malce izkušenejših igralcih, ki dobro delujejo na igrišču. Tokrat jim v goste prihaja ekipa Gorazda Šketa, ki je do tekme s Šampionom igrala zelo dobro. Podvinčani bomo v tekmi favoriti, ki se zavedajo, da lovijo končno četrto mesto, kar bi bil izjemen uspeh, Zavrčani pa imajo tokrat priložnost na vročem podvinškem terenu, da presenetijo domačine in se morebiti približajo ekipi Posavja, ki ima velikih pet točk prednosti. Vsaka točka bi bila za Zavrč uspeh, da se utrdi v zgornji polovici spodnjega dela lestvice.

Sobota, 21.5.2022, ob 17.00 NK DRAVINJA – NK KOROŠKA DRAVOGRAD

V Slovenskih Konjicah nas čaka razburljivo srečanje ekip, ki se potegujeta za končno drugo mesto v 3. SNL – vzhod. Trenutno je v boljšem položaju Dravinja, ki je tokrat v gosteh premagala Podvince, Dravograjčani pa so morali v Koroškem derbiju priznati premoč Korotanu, ki je domačine popolnoma onesposobil in zasluženo premagal. Dravinja je v izdihljajih tekme na krilih Vezjaka prišla do zelo pomembnih točk, ki jim sedaj dajejo tri točke prednosti pred Dravogradom. Oba trenerja Flis in Kljajič se zavedata pomembnosti naslednjega srečanja. Domačinom iz Konjic načeloma ustreza tudi točka. Kljub vsemu pa so sedaj v igri različne kalkulacije in želje ob koncu prvenstva. V zadnjem krogu bo Dravinja gostovala pri močni zasedbi Šmartna, Dravograda pa bo doma gostil Podvince. Vsi skupaj se lahko zelo veselimo tega dvoboja za končno drugo mesto!

Sobota, 21.5.2022, ob 17.00 NK PREMIUM DOBROVCE – NK KETY EMMI BISTRICA

Dobrovčani so gostovali v Krškem pri ekipi Posavja in doživeli težek poraz. Domačini so dva krat povedli, ekipa iz Dobrovc pa kljub zadetkoma Podbrežnika in Weissa ni zdržala naletov domačinov. Na koncu je bilo 5:3 za Posavje in Dobrovčani so lahko na poti nazaj že razmišljali o tekmi, ko bodo gostili letošnje prvake, ki jim prihajajo v goste. Bistričani so  ponovno dokazali, da so najboljši in takšen je bil tudi rezultat na tekmi s Šmarjem (12:1). Nejc Brečko, Rok Ferčič in Stavri Kliton Bozgo so se tokrat kar vsi trije tri krat vpisali med strelce pri domači ekipi. Trojni Hattrick, resnično redko videno v članski konkurenci! Bistričani bodo neobremenjeno potovali v Dobrovce, ki pa se zavedajo pomena tekme in trener Zvonko Breber ima pred sabo zelo pomembno nalogo. Izkušenj ima dovolj, da bo svojo ekipo pripravil za presenečenje, ki bi jim prišlo zelo prav v izdihljajih prvenstva.

Sobota, 21.5.2022, ob 17.00 NK ŠMARJE PRI JELŠAH – NK ŠAMPION

V Šmarje pri Jelšah prihaja Šampion, ki vedno bolj uspeva najti zmagovalni ritem. Šmarje je v Bistrici zagotovo doživelo enega izmed najhujših porazov v klubski zgodovini. Bistričani so jim tokrat napolnili mrežo kar 12 krat. Dotolčena ekipa Šmarja pa se bo skušala dostojno zoperstaviti celjskemu Šampionu, ki pa je tokrat z zelo dobro igro premagal Zavrč v gosteh, ki je bil v izjemni formi. Celjani bodo v Šmarju veliki favoriti in tri točke niso niti vprašanje, Šmarčani pa se bodo lahko neobremenjeno branili in čakali na protinapad. Glede na zmago proti Posavju, je v Šmarju vse mogoče, čeprav bodo Celjani želeli nadaljevati svoj zmagovalni pohod, saj bi želeli končati letošnje prvenstvo na 5. ali 6. mestu, ki sta še realno dosegljivi.

Sobota, 21.5.2022, ob 18.00 NK KOROTAN PREVALJE – NK ŠMARTNO 1928

Korotan je bil veliki zmagovalec Koroškega derbija in s tem je presenetil celotno nogometno javnost. Dravogradu niso dopustili njihove igre na njihovem štadionu in pokazali so se kot zelo kompaktna ekipa z izjemnim napadom, ki je zadajal usodne rane presenečenim domačinom. S takšno igro si igralci iz Prevalj zagotovo zaslužijo nekaj mest boljšo uvrstitev. Ekipa iz Šmartna pa je bila zelo aktivna na domačem igrišču in visoko ugnala Videm 5:3. Gostje so sicer povedli, nato pa so se domačini zbrali in Marcelom Blajem naredili razliko. Gledalci so lahko uživali v srečanju, ki je bilo napeto do zadnjega sodnikovega žvižga. Končni rezultat je postavil igralec srečanja Marcel Blaj, ki je po znižanju rezultata Rogine še enkrat zadel in navdušil vse prisotne na tekmi. Šmartno ima zrelo ekipo in bo favorit v Prevaljah, domačini pa so pokazali, da nimajo spoštovanja do višje uvrščenih ekip in jih radi presenetijo.

Nedelja, 22.5.2022, ob 10.30 NK BOSCH BRAČIČ VIDEM – NK ZREČE

Ekipa iz Vidma je v Šmartnem kljub odličnemu začetku tekmo na koncu visoko izgubila in sama sebe postavila v težek položaj. Šmartno je odlična ekipa in je bila tokrat konkretnejša. V naslednjih dveh krogih se morejo Videmčani zbrati in nabrati maksimalno število točk. V prvi tekmi proti Zrečam jim bo zagotovo lažje kot na gostovanju v Krškem pri ekipi Posavja. Najprej je pomembno premagati zadnjeuvrščene Zreče in nato iskati priložnost v zadnji tekmi. Ekipa Vidma je v zadnjih krogih malce popustila in to je dokaz, da v 3. SNL – vzhod ni časa za opuščanje. Ekipe se zavedajo, da kljub porazu enostavno morejo narediti korak v smeri zmage, saj jim konkurenca diha za ovratnik.

Nedelja, 22.5.2022, ob 17.00 NK POSAVJE KRŠKO – NK CIRKULANE

Ekipa Posavja Krško je tokrat visoko premagala Dobrovčane in se utrdila v sredini lestvice. Spomladanski del so odigrali superiorno in zagotovo bodo svoj tempo še stopnjevali do konca prvenstva. Tokrat bodo igrali ponovno doma proti močni zasedbi Cirkulan, ki so tokrat minimalno zmagale v Zrečah. Potrebno je poudariti, da so Cirkulančani od 21′ igrali z igralcem manj. Ljubec Danijel pa je v 86′ vseeno premagal vratarja Ravnaka in prinesel pomembno zmago v Haloze. Cirkulančani na čelu z Boštjanom Zemljičem imajo cilj četrto mesto ob koncu prvenstva, ki je tudi realno dosegljivo. Posavje pa bi lahko na koncu pristalo tudi na sedmem mestu. Pred nami je tekma, ki bo zelo zanimiva, saj oboji igrajo zelo všečen nogomet. Tokrat bomo pripisali kljub domačemu igrišču prednost gostom iz Cirkulan, ki bodo motivirani, da prehitijo Šmartno v zaključku prvenstva.