Anton Kunst (1934 – 2024)

Predanost, poštenost, povezovanje in trdo delo v nogometu in gospodarstvu so lastnosti po katerih se bomo spominjali Antona Kunsta, častnega člana MNZ Maribor, ki je spominsko priznanje prejel leta 2018 ob 90-letnici.

Anton Kunst je svoje prve nogometne korake začel pred davnimi 70. leti na stadionu NK Železničar ob Tržaški cesti. Rojen je bil v ulici »Ob železnici« pri Magdalenskem parku, tako da mu je ta lokacija najbolje ustrezala. Šolanje je nadaljeval na Srednji metalurški šoli v Ljubljani in se za nekaj časa pridružil nogometašem Ilirije. Po šolanju se je zaposlil v Železarni Ravne in se tam priključil nogometašem NK Fužinar.

V času, ko se je vrnil v Maribor, je prostovoljno opravljal več funkcij v nogometu. Bil je predsednik NK Železničar, predsednik Medobčinske nogometne zveze Maribor in podpredsednik Nogometne zveze Slovenije.

Vrsto let je bil aktiven tudi v najrazličnejših organih NZS, MNZM, NK Maribor itd. Za svoje dolgoletno delo je prejel številna priznanja, med njimi tudi Cizljevo plaketo MO Maribor.

Spoštovani športni zanesenjak Tone!

V svetu nogometa ste pustili neizbrisen pečat, ki bo trden temelj za bodočnost prihodnjih slovenskih nogometnih generacij. Nogometni prijatelji vas bomo zelo pogrešali!

Vašim najdražjim izrekamo občuteno sožalje, Vam pa želimo spokojen počitek.

Vaša Nogometna družina MNZ Maribor