Dravinja premagala Dravograd in zasluženo osvojila drugo mesto v 3. SNL – vzhod

V Slovenskih Konjicah je Dravinja visoko premagala Dravograd in si zasluženo priborila drugo mesto v letošnji sezoni. Pred nami je zadnji krog v 3. SNL – vzhod in čaka nas še kar nekaj končnih odločitev glede zaključka sezone. Zanimiva bo borba za osvojeno tretje in 12. mesto, ki še ne zagotavlja obstanka v ligi. Veliko slavje se pripravlja v Slovenski Bistrici, kjer bo ekipa pod vodstvom Simona Dvoršaka skupaj z Attems Boysi in vsemi privrženci proslavila zgodovinski uspeh NK Kety Emmi Bistrica.

Foto: Danilo Vezjak

NAPOVEDNIK 26. KROGA V 3. SNL – vzhod

Sobota, 28.5.2022, ob 17.00 NK ZAVRČ – NK ŠMARJE PRI JELŠAH

Obe ekipi sta bili poraženi v minulem krogu in zadnji krog bo bolj pomemben za ekipo Gorazda Šketa iz Zavrča, saj bi si želeli kakšno višje mesto ob koncu sezone. Na tekmi s Šmarjem so Zavrčani absolutni favoriti in celotna ekipa si želi zaključek prvenstva s paketom treh točk. Gostje iz Šmarja prihajajo v Haloze na zadnje gostovanje v 3. SNL – vzhod, saj jim ne bo uspelo obdržati tretje-ligaškega statusa. Kljub vsemu pa je potrebo pogledati vnaprej in zagotovo bodo v Šmarju strnili vrste ter naredili prave korake v smer vrnitve v druščino, kjer so v minulih desetletij igrali pomembno vlogo. Zavrčani pa se bodo po odigrani tekmi v miru odpravili na zaslužen dopust in počasi začeli kovati načrte za novo sezono.

Sobota, 28.5.2022, ob 17.00 NK ŠAMPION – NK PREMIUM DOBROVCE

Na celjskem Olimpu bo Šampion gostil Dobrovce, ki so v prejšnjem krogu premagale vodilno ekipo iz Slovenske Bistrice. Dejstvo je, da so nogometaši iz Dobrovc, ki jih vodi legendarni Zvonko Breber, pripravili svojemu trenerju najlepšo možno darilo ob praznovanju 70-letnice. Čestitke Zvonko s strani vseh nogometnih prijateljev iz MNZ Maribor. Šampion bo sezono zaključil v sredini lestvice, ker je zelo solidno. V sezoni so imeli vzpone in padce, sredina pa je realen odraz stanja na igrišču. Dobrovčani pa se zavedajo resnosti položaja in morejo nabirati točke, saj so v nevarnem položaju. Šampion je veliki favorit srečanja, gostje pa prihajajo s samozavestjo, saj so ena izmed redkih ekip, ki je vzela točke letošnjemu prvaku.

Sobota, 28.5.2022, ob 17.00 NK POSAVJE KRŠKO – NK BOSCH BRAČIČ VIDEM

Ekipa Posavja je remizirala s Cirkulanami na domačem terenu in si priborila novo točko, ki jih uvršča v zlato sredino. Izreden spomladanski del se nadaljuje pri ekipi Posavja in tokrat jim v goste prihaja ekipa Vidma, ki pa je lačna novih točk in zmage. Videm je tekmo z Zrečami sicer zmagal, vendar je situacija na lestvici zelo resna in 12. mesto vemo, da ne zagotavlja mirnega spanca. Videmčani bodo morali zelo pametno stopiti v srečanje v zelo nevarnem Krškem, saj vemo, da so pri njih padale številne višje uvrščene ekipe. Z malce sreče in hrabrostjo bi Videmčani kljub vsemu lahko naredili majhen čudež in si priborili tri izjemno pomembne točke. Videm je ekipa, ki lahko premaga in tudi izgubi proti vsaki ekipi. Zelo zanimivo srečanje nas čaka v Krškem, oči pa bodo uprte tudi v Zreče, kjer gostuje Korotan in v Celje, kjer gostujejo Dobrovce.

Sobota, 28.5.2022, ob 17.00 NK ZREČE – NK KOROTAN PREVALJE

V Zrečah se bodo s tekmo proti Korotanu poslovili od 3. SNL – vzhod. Ekipa si je prizadevala, da bi kljub vsem problemom izvlekla kakšno točko več, a jim to ni uspelo. Zbrali so borih deset točk, kar pa je premalo za obstanek. Verjamemo, da se bo v Zrečah ponovno naredili vse, da se klub vrne med tretje ligaše, ne bo pa enostavno. Korotan na drugi strani pa je še v igri za obstanek, kljub vsemu pa bo potrebno najprej premagati Zreče v gosteh. Zadnjo tekmo so izgubili, kljub vsemu pa so se proti koncu tekme skoraj vrnili v igro za remi ali kaj več. Korotan je zagotovo favorit, ki mora zmagati in si zagotoviti obstanek v ligi. Vsak poraz bi lahko bil izjemno boleč za ekipo iz Prevalj.

Sobota, 28.5.2022, ob 17.00 NK ŠMARTNO 1928 – ND DRAVINJA

V Šmartnem nas čaka izjemno pomembno srečanje, kjer bo ekipa iz Šmartnega lovila točko zaostanka za Dravogradom. Ekipa Šmartnega je odigrala zelo dobro sezono in tri točke proti favorizirani ekipi Dravinje bi pomenile veliko delo ob koncu sezone. Minuli krog so premagali Korotan v gosteh in to je zelo dober izkupiček na vročih koroški tleh. Ekipa Igorja Fenka je sicer vodila že z 4:1, na koncu pa so tekmo zaključili z zmago 4:3 in si naredili lepo popotnico za zadnjo domačo tekmo proti ekipi Dravinje, ki mogoče ne bo toliko pod pritiskom. Čaka nas prava nogometna poslastica, kjer so favoriti domačini, saj bodo bolj motivirana ekipa na domačem igrišču, ki lahko naredi velik posel z zmago nad Konjičani.

Sobota, 28.5.2022, ob 17.00 NK KOROŠKA DRAVOGRAD – NK PODVINCI

Dravograd je bil z oslabljeno ekipo visoko poražen pri direktnem konkurentu v Slovenskih Konjicah. Tokrat igrajo pred domačimi gledalci, katerim so še dolžni pripraviti vesel zaključek sezone, ki je bila dobra, kljub vsemu pa bi lahko Korošci dosegli še kaj več. Mogoče bodo že v prihodnji sezoni naskakovali vrh 3. SNL – vzhod, saj imajo vso pomembno infrastrukturo in apetite po drugi ligi. Trenutno tretje mesto jim pa lahko ob remiju ali porazu spolzi iz rok in zato bodo morali konkretno odigrati tekmo proti Podvincem, ki jim dihajo za ovratnik in so željni zmage in izjemno visoke uvrstitve. Ekipa iz Podvincev je spomladanski del odigrala zelo zrelo in lahko jim čestitamo za letošnji doprinos v 3. SNL – vzhod, kjer so zelo dobro predstavljali enega izmed tretje-ligašev iz MNZ Ptuj.

Nedelja, 29.5.2022, ob 15.00 NK KETY EMMI BISTRICA – NK CIRKULANE

PRENOS V ŽIVO na FB in YouTube kanalu Medobčinske nogometne zveze Maribor

Nedeljska tekma, ki jo bomo prenašali v živo s komentatorjem na You Tube kanalu MNZ Maribor bo za domačine le slovo od 3. SNL – vzhod, ki pa jo bodo zagotovo želeli zmagati. Domači gledalci in Attems Boysi bodo letos končno dočakali trenutek, ko bo 2. SNL postala realnost in gostje iz Cirkulan imajo pred seboj zahtevno delo. Zavedajo se, da je dosegljivo še kaj več kot trenutno šesto mesto in da jim zmaga omogoča še kak višji položaj na končni lestvici. Trener gostov Boštjan Zemljič je ekipo varno pripeljal do konca sezone, kljub vsemu pa si želi s svojimi fanti in navijači zaključiti sezono z zmago in končno uvrstitev med najboljšo peterico v 3. SNL – vzhod.