V boju za prvaka 1. Lige MNZ Maribor ostajajo Rače in Marjeta

Ekipa iz Rač si je kljub remiju priigrala pomembno točko v boju za prvaka, saj so igralci Marjete bili poraženi na gostovanju v Rušah. Miklavž bo v nadaljevanju imel dvoboj s Pohorjem za tretje mesto. ROHO je na domačem terenu po vodstvu Malečnika popolnoma preobrnil tekmo in na koncu visoko zmagal. Zelo zanimivi bodo dvoboji ekip, ki so v drugi polovici lestvice, saj je od sedmega do enajstega razlike le štiri točke. Ta konec tedna bo zagotovo v znamenju koroškega derbija v Črni, kjer se bodo domačini iz Pece zoperstavili ekipi Akumulatorja, ki ima mnogo boljšo medsebojno statistiko. Pustimo se presenetiti in uživajmo v zaključnih dejanjih 1. Lige MNZ Maribor.

Foto: Matija Brodnjak

NAPOVED 24. KROGA V 1. ČLANSKI LIGI MNZ MARIBOR

Sobota, 28.5.2022, ob 17.00 NK MALEČNIK ASFALTERSTVO BRUS – NK POHORJE

Ekipa Malečnika je v minulem gostovanju v Rogozi povedla z dvema goloma razlike in do 78′ minute je kazalo, da bo to naslednja malečniška zmaga. Nato pa je v dvanajstih minutah popoln preobrat na igrišču in poraz Malečnika z 2:4. Ekipa Pohorja je presenetila svoje navijače in jim pripravila izjemno slavje na tekmi proti favorizirani Marjeti, ki je po dolgem času bila poražena. Rušani so sedaj v bitki za tretje mesto z Miklavžem, ekipa Malečnika pa lovi sedmo mest na lestvici, ki je še zelo dosegljivo. Ranjena ekipa Malečnika se zagotovo ne bo predala Rušanom in čaka nas zelo zanimiva tekma.

Vrhunce minulih srečanj si lahko ogledate na: Sport.Video – mnzmaribor.si

Sobota, 28.5.2022, ob 17.00 NK MARLES HIŠE – NK RADLJE

Ekipa iz Limbuša je bila tokrat na gostovanju v Staršah in zasluženo izgubila. Radlje pa so doma v izdihljajih tekme premagale Jurovski dol in se dvignile na zasluženo sedmo mesto na lestvici. Tekma v Limbušu bo pomembna, saj si domačini želijo prehiteti Jurovski dol, Radlje pa dihajo Staršam za ovratnik. Oboji imajo veliko motivacije za sobotno tekmo, videli pa bomo kdo bo na koncu bolj zadovoljen. Vloga favorita je zagotovo pri gostih iz Radelj, Limbuš pa še vedno dokazuje, da lahko preseneti.

Vrhunce minulih srečanj si lahko ogledate na: Sport.Video – mnzmaribor.si

Sobota, 28.5.2022, ob 17.00 NK MIKLAVŽ – NK TEHNOTIM PESNICA

Ekipa Miklavža, ki ji po novem poveljuje Bojan Špehonja, ki je nasledil Borisa Pisnika, je v Račah remizirala, kljub igralcu manj in pri številnih priložnostih ekipe iz Rač. Vratarja Prineg in Gorenjak sta bila vedno na mestu in Miklavžu sta prinesla točko, ki je lepa osnova za domačo tekmo proti Pesnici. Miklavž je tokrat igral obrambno, v soboto pa bo potrebno napadati in zabiti proti Pesnici v kolikor si želijo vsaj tretje mesto na koncu sezone. Pesničani so dosegli doma pomembno zmago proti Peci in vsaka nova točka bo zlata vredna. V Miklavžu se ve, da so domačini favoriti, Pesničani pa lahko znova presenetijo Miklavžane, ki niso več strah in trepet nasprotnikovih vratarjev.

Vrhunce minulih srečanj si lahko ogledate na: Sport.Video – mnzmaribor.si

Sobota, 28.5.2022, ob 17.00 NK PECA – NK AKUMULATOR

V ŽIVO na FB in YouTube kanalu Medobčinske zveze Maribor

Koroški derbi v Črni je tokratna tekma, ki jo bomo tudi prenašali na You Tube kanalu MNZ Maribor. Peca si želi premagati Akumulator, saj imajo proti Mežičanom zelo slabo tekmo v medsebojnih srečanjih. Tokrat pa bi bilo lahko drugače, saj Črnjani nujno potrebujejo točke, da se izognejo nevarni coni izpada. Mežičani pa bi jih lahko celo malce podcenjevali na podlagi boljših rezultatov. Tokrat imamo občutek, da je tehtnica obrnjena na stran domačinov, ki vedo, da jim voda teče v grlo in bodo dali maksimum od sebe. Mežičani pa bi verjetno radi zaključili sezono na četrtem mestu pred Pohorjem. Veselimo se te izjemne in čvrste koroške tekme.

Vrhunce minulih srečanj si lahko ogledate na: Sport.Video – mnzmaribor.si

Nedelja, 29.5.2022, ob 17.00 ŠD MARJETA NA DR. POLJU – ŠD STARŠE

Občinski derbi Marjete in Starš je dogodek, ki ga vsi nestrpno pričakujejo. Marjeta je bila v Rušah premagana in ranjeni lev bo svoj plen iskal v Staršah, ki pa so ponovno zmagale in so lahko mirni na šestem mestu. Kljub vsemu pa vemo, da ima tekma zelo velik naboj, bo tekma zelo zanimiva na igrišču, veselo bo pa tudi na klopeh in ob šanku. Domačini morejo zmagati, če še hočejo postati prvak, Staršani pa bodo lahko pragmatično igrali proti domačinom in čim dlje držali nulo. V protinapadih pa bodo iskali svoje priložnosti in zagotovo bo ta tekma zelo zanimiva. Favoriti so seveda domačini, gostje pa so v zelo dobri spomladanski formi in komaj čakajo, da jo zagodejo domačinom.

Vrhunce minulih srečanj si lahko ogledate na: Sport.Video – mnzmaribor.si

Nedelja, 29.5.2022, ob 17.00 NK JUROVSKI DOL – NK RAČE

Domačini iz Jurovskega dola so pred zelo težko tekmo, saj jih po porazu v zadnjih minutah sedaj obiščejo vodilni nogometaši iz Rač, ki na tekmi proti Miklavži nikakor niso bili pri zaključnem strelu. Kljub vsemu je remi na koncu bil zelo dober, saj so jim Rušani naredili veliko uslugo in premagali Marjeto. Nimamo še podatka, ali so Ruše prejele kakšen zaboj piva za to plemenito dejanje z vidika Rač. Kljub vsemu, Rače morejo to tekmo dobiti, Jurovski dol pa ima pred sabo podobno nalogo. Na tekmi z Miklavžem smo imeli občutek, da bi lahko igrali do večera in mreža Miklavža se nebi zatresla. Pridejo tudi takšne tekme in v Jurovskem dolu bo zanimivo. Ekipa Rač, ki je prejela samo sedem golov, zabila pa ji je kar 59. To so dejstva, da ekipa, ki ima gol diferenco +52, si zasluži končno prvo mesto, ki pa jim ga lahko zasoli ekipa Jurovskega dola, ki lahko doma premaga vsako ekipo.

Vrhunce minulih srečanj si lahko ogledate na: Sport.Video – mnzmaribor.si

Sreda, 1.6.2022, ob 19.00 NK DUPLEK – NŠ ROHO VBO

Duplek je minulo tekmo gostoval v Mežici in visoko izgubil in tokrat se bodo predzadnjič predstavili v 1. Ligi MNZ Maribor. Ni enostavno igrati tekem, ko veš, da je ekipa odpisana in res je pomembno veliko motivacije, da se spelje vse do konca. Kljub vsemu pa v Dupleku ne bodo jokali in bodo zagotovo še kateri izmed ekip v zadnjih treh tekmah vzeli kakšno točko. Ekipa ROHO je tekmo z Malečnikom izgubljala z dvema zadetkoma, nato pa sanjski preobrat in velika zmaga s kar 4:2. Obdobje od 78′ do 90′ je bilo eno izmed najbolj turbulentnih v zgodovini kluba, saj niti sami niso morali verjetni kak preobrat jim je uspel v tako kratkem času. To je nogomet in veseli smo, da smo lahko del takšnih dramatičnih zaključkov v MNZ Maribor.

Vrhunce minulih srečanj si lahko ogledate na: Sport.Video – mnzmaribor.si