Dvoboji zadnje uvrščenih ekip 1. Članske lige MNZ Maribor!

NAPOVED 16. KROGA V 1. ČLANSKI LIGI MNZ Maribor

Minuli 15. krog je bil v znamenju slabih vremenskih pogojev in posledično prestavitev kar petih nogometnih srečanj v 1. Članski ligi MNZ Maribor. Klubi so v medsebojnih dogovorih o realizaciji prestavljenih tekem, ki be se odigrale med tednom v mesecu aprilu. Kljub slabemu vremenu pa so bili odigrani dve srečanji in sicer v Radljah, kjer so se Radlje razšle z Malečnikom z remijem in zmaga Marjete na domačem igrišču proti Akumulatorju. Vreme se je v zadnjih dneh stabiliziralo in vsi smo že pripravljeni na nove nogometne dvoboje na štajerskih in koroških zelenicah, ki so roko na srce, potrebovale tudi nekaj dežja pred novimi obremenitvami. Ekipa Jurovskega dola bo že danes, v sredo, odigrala prestavljeno tekmo proti Dupleku, preostale tekme pa so predvidene v sredo, 4. maja.

Sobota, 9.4.2022, ob 16.30 NK MALEČNIK ASFALTERSTVO BRUS – NK MIKLAVŽ

Ekipa Malečnika se je iz Radelj vrnila s točko, kar je v zelo težkih pogojih zagotovo lahko pomembna motivacija za naprej. Pomembno je dejstvo, da so se iz zaostanka vrnili v končnici tekme z golom na 2:2 ter vzdržali vse nalete domačinov. Malečnik bo zagotovo doma šel na zmago, saj resnično nima kaj za izgubiti. Miklavž na drugi strani pa se zaveda težkega srečanja, ki je pred njimi, saj je vodilnemu izjemno težko na vsaki tekmi, dokler ne najde svojega ritma in zadene nasprotnikovo mrežo. Zagotovo bodo izkušeni igralci Miklavža takoj pritisnili z upanjem, da čimprej zadenejo in nadaljujejo svoj zmagovalni pohod proti končnemu cilju. Tekma, kjer je resnično vse mogoče!

Sobota, 9.4.2022, ob 16.30 NK PECA – NK JUROVSKI DOL

V Črni nas čaka zanimivo srečanje ekip, ki sta sicer v varnih vodah in ki si želita napredovati na lestvici. Domačini bodo zagotovo favorit sobotnega srečanja in črno beli gredo na zmago proti ekipi Jurovskega dola, ki ima točko manj na lestvici. Peca je z zmago v Malečniku dokazala svojo kvaliteto in v soboto je zmaga edini cilj črno belih. Ekipa Jurovskega dola se bo v prihodnje morala bolj osredotočiti na nasprotnikova vrata in začeti zadevati, saj imajo kljub sedmemu mestu negativno gol razliko. Zagotovo je pomembna informacija, da bodo v Jurovskem dolu danes, v sredo, 6.4.2022, ob 17.15 odigrali prestavljeno tekmo z zadnjeuvrščenim Duplekom, kjer so zagotovo favorit in si naredijo lep povod za težko gostovanje izpod Pece.

Sobota, 9.4.2022, ob 16.30 NK DUPLEK – NK MARLES HIŠE

Duplek, ki še kar čaka na trenutek, ko bo posijalo sonce in bodo ponovno vknjižili kakšno točko pričakuje ekipo iz Limbuša. Vsekakor je ekipa Marles hiš zanimiv nasprotnik, ki ni začel najboljše spomladanskega dela sezone in morda prihaja čas, ko bo domačinom uspel prelomni trenutek. Gostje pa se zavedajo, da glede na situacijo na lestvici, resnično nimajo kaj za taktizirati. Edino zmaga na Duplekom jih lahko malce dvigne in še ta zmaga ne bo pomenila skoka po lestvici navzgor. Čaka nas zanimiv dvoboj ekip iz repa lestvice, ki bo zelo pomemben za nadaljevanje prvenstva in klubsko usodo za v prihodnje.

Sobota, 9.4.2022, ob 16.30 NK AKUMULATOR – NK POHORJE

Ekipa Akumulatorja je gostovala v Marjeti, kjer sta obe ekipi pokazali zelo všečen nogomet in v zaključku tekme poskrbeli za dramatični konec. Domačini iz Marjete so bili sicer boljši nasprotnik, ki pa ni izkoristil številnih zrelih priložnosti. Gostje iz Mežice so kljub vsemu poizkušali zadeti in to jim je tudi uspelo. Veselje pa je kar hitro tudi minilo, saj so nato gostje prejeli hiter gol in točke so ostale v Marjeti. Doma bodo Mežičani šli po zmago, ekipa Pohorja pa se zaveda, da svojim nasprotnikom dihajo za ovratnik in bi se z zmago približali Mežičanom. Pohorje bo pragmatično čakalo svojo priložnost in skušalo s protinapadi torpedirati ekipo Akumulatorja. Tekma, kjer bo prisotno veliko nepopustljivosti!

Sobota, 9.4.2022, ob 16.30 NK RAČE – NK RADLJE

Domačini iz Rač morajo zmagati in pridobiti nove tri točke, če si želijo nadaljevati boj za pravo mesto v dvoboju z Miklavžem. Domač teren je prednost in zagotovo so zadostno motivirani po uvodni zmagi. Pomembno bo igrati organizirano, da se ne prejme nepotrebnega zadetka, v napadu pa napadalci jasno vedo kaj ne njihov cilj. Radeljčani so pa na domačem težkem terenu in sneženju vseeno odigrali tekmo, ki pa bi jo verjetno sami najraje kar pozabili. Zmago so imeli v svojih rokah, vseeno pa je ekipi Malečnika uspelo zadeti v končnici. Domačini so hoteli v zadnjih minutah zadeti za zmaga, vendar jim to ni uspelo. Točka ali zmaga v Račah bi bila za goste zagotovo velik uspeh!

Nedelja, 10.4.2022, ob 16.30 NŠ RoHo VBO – ŠD MARJETA NA DR. POLJU

Domača ekipa RoHo bo v Rogozi gostila ekipo iz Marjete. To bo prava nogometna poslastica na Dravskem polju, ki je pomembna za obe ekipi. RoHo mora nabirati točke, da se izogne spodnjemu delu lestvice, gostje iz Marjete pa imajo status lovca na vodilni ekipi, ki ji bežita za le tri točke. Marjeta ne popušča in stopnjuje tempo in zagotovo je zmaga nedeljski cilj, kjer bo zagotovo veliko število navijačev obeh ekip, ki se odlično poznata. Domačini bi bili s točko proti Marjeti zagotovo zadovoljni, se bodo pa potrudili, da kolegom iz sosednje občine zagrenijo preostanek sezone.

Nedelja, 10.4.2022, ob 16.30 NK TEHNOTIM PESNICA – ŠD STARŠE

V ŽIVO na FB in YouTube kanalu Medobčinske zveze Maribor

Obe ekipi se zavedata pomembnosti tega srečanja v Pesnici. Ta tekma je osrednje nogometno srečanje tega kola in oboji se lahko v miru pripravijo na pomemben izziv. Pesničani so seveda v boljšem položaju na lestvici, si pa poraza enostavno ne morejo privoščiti, saj bi le-ta pomenil priključek Staršanov. Sončna nedelja bo idealna za nov začetek, ki bi nakazal lepšo prihodnost za obe ekipi, saj začetek spomladanskega dela ni bil ravno po njihovih željah. Nedeljska tekma bo zagotovo vroča in tudi živčna, saj je to trenutek, ko se lahko marsikaj obrne predvsem v miselnosti igralcev za prihajajoče tekme. Obe ekipi sta minuli teden počivali zaradi slabega vremena in sedaj ni več razlogov za iskanje opravičil. Šteje le zmaga!