Neizprosen boj za obstanek v 3. SNL – vzhod

NAPOVEDNIK 19. KROGA V 3. SNL – vzhod

Zadnji konec tedna je v nogometnem svetu zaznamovalo slabo vreme in posledično kar tri prestavitve nogometnih tekem na kasnejše aprilske termine. Tekme v Podvincih, Slovenskih Konjicah in v Krškem niso bile odigrane zaradi razmočenega terena in sneženja. Na odigranih srečanjih pa je bilo izjemno zanimivo, saj so Bistričani visoko zmagali v Dravogradu in si naredili izjemno prednost, Videm je doma premagal favorizirane Cirkulane, Dobrovčani so presenetili v Prevaljah, Zavrč pa je bil doma boljši od zreške ekipe. Vodilna Bistrica se je oddaljila od zasledovalcev, odprt je boj za drugo in tretje mesto, prav tako pa se začenja borba za obstanek, ki bo očitno potekala do zadnjega kroga.

Sobota, 9.4.2022, ob 16.00 NK CIRKULANE – NK KOROTAN PREVALJE

Cirkulanam na Vidmu ni uspelo zatresti mreže, podobno usodo pa so doživeli tudi Prevaljčani, ki so kar malce presenetljivo izgubili proti ekipi iz Dobrovc z visokim rezultatom. Cirkulane, ki imajo cilj, da se borijo za tretje mesto so v haloškem derbiju potegnile krajši konec. Kljub vsemu naprezanju oranžni iz Vareža niso uspeli domov odpeljati vsaj točke. Korotan bo sedaj svojo priložnost iskal v Halozah, kjer pa verjamemo, da bo ponovno nogometni praznik in jih čaka napeto vzdušje. Ranjeni oranžni haloški ponos bo zagotovo hotel koroški “skalp”, ki pa bo vse prej kot lahek. Mogoče bodo tokrat Prevaljčani malce manj obremenjeni z domačim terenom in se bodo lažje zoperstavili napadalnim Cirkulančanom in jih presenetili s proti napadi.

Sobota, 9.4.2022, ob 16.30 NK PREMIUM DOBROVCE – NK DRAVINJA

Dobrovčani so si prigarali tri pomembne točke, ki so jim še približale želje po sredini lestvice in oddaljitev od nevarne cone, ki vodi v nižji razred. Zmaga v Prevaljah ni naključje in pozna se dobro delo celotnega kluba, ki se jim je tokrat poplačalo z zmago na težkem gostovanju. Sedaj so polni motivacije proti ekipi Dravinje, ki pa zelo samozavestno nabira točke in zmaguje iz tekme v tekmo. Konjičani so zelo lepo presenečenje in vidi se uigranost ter organiziranost ekipe, ki jim zagotavlja vrh lestvice. Ekipa, ki lahko v naslednji sezoni prav gotovo napade prvo mesto in se ponovno uvrsti v 2. SNL, kar so tudi verjetno realne želje v Slovenskih Konjicah. V soboto jih čaka zahtevno gostovanje v Dobrovcah, ki bodo neustrašno krenile po nove tri točke. Domačini se zavedajo, da bi bilo zelo lepo premagati ekipo, ki je do sedaj edina premagala vodilno Bistrico. Veselimo se tega srečanja, ker diši po izjemni tekmi!

Sobota, 9.4.2022, ob 16.30 NK ŠMARJE PRI JELŠAH – NK PODVINCI

PRENOS V ŽIVO na FB in YouTube kanalu Medobčinske nogometne zveze Maribor

Obe ekipi nista odigrali tekme minuli konec tedna in sedaj bosta sveži za sobotni obračun, ki ga bomo V ŽIVO predvajali na FB in YouTube kanalu Medobčinske nogometne zveze Maribor.Šmarčani imajo sedaj priložnost, da premagajo Podvinčane in se jim približajo. Sedem točk zaostanka za Krškim je veliko, saj bo Krško glede na videno še stopnjevalo z nabiranjem točk. Domačini pa bodo tokrat enostavno morali najti recept, da premagajo Podvinčane, ki pa jim bodo zagotovo velik trn v peti. Ekipa iz Ptujskega polja zbira točko po točko in si rešuje svoj status, ki jim bo zagotovil čimprejšnji obstanek v 3. SNL – vzhod. Njihovi dolgoročni cilji so jasni in to so tudi nakazali v minulem tednu, ko so položili temeljni kamen v sodelovanju z Mestno občino Ptuj za preureditev klubskih prostorov.Tekma bo neizprosna in zagotovo bomo lahko uživali v direktnem prenosu, ki ga bo moderiral priljubljeni Nino Lokas.

Sobota, 9.4.2022, ob 16.30 NK ŠAMPION – NK KOROŠKA DRAVOGRAD

Ekipi Šampiona iz Celja je mogoče ne igranje prejšnjega kroga lahko tudi malce pomagalo pri rehabilitaciji in pripravi na tekmeca kot je Dravograd. Šampion bo po vseh slabih predstavah tokrat zaigral na zmago, ker se želijo vrniti v boj za tretje mesto. Tokrat jim prihaja v goste ranjen Dravograd, ki je bil poražen na domačem igrišču od vodilne ekipe iz Bistrice. Korošci se zavedajo, da se v nogometu takšne tekme tudi žal tudi zgodijo in da sedaj ni več obžalovanja po porazu. Vse moči bodo morali ponovno aktivirati, da bodo zadržali drugo mesto, saj sta jim Dravinja in Šmartno praktično za petami in časa za izgubo točk. Zelo nas zanima ali se bodo Dravograjčani pobrali po težkem porazu na izjemno težkem gostovanju. Šampion bo v tej situaciji zelo visoka ovira za Korošce!

Sobota, 9.4.2022, ob 16.30 NK KRŠKO POSAVJE – NK ZREČE

Krško pričakuje ekipo iz Zreč, ki še čaka na svoj preboj glede osvajanja točk. Domačini so z izjemno spomladansko serijo favorit srečanja in nikakor ne bodo dopustili gostom, da jih spravijo v neprijeten položaj. Kljub vsemu pa je pomembno, da se ne dvignejo preveč visoko in s pametno igro nadaljujejo zmagovalni niz. Zreče pa bi bile vsekakor zelo zadovoljne, če bi lahko iz Krškega odnesle kakšno točko. Zreče so zadnjo tekmo izgubili v Zavrču, ekipa Posavja pa je tudi pavzirala zaradi vremenskih razmer.

Nedelja, 10.4.2022, ob 10.30 NK BOSCH BRAČIČ VIDEM – NK ZAVRČ

Ekipa Vidma je v nedeljo doživela veliko zmago, ko so na domačem igrišču premagali favorizirane Cirkulane. V zadnjem delu tekme so domačini obrnili tekmo v svojo korist in se zasluženo veselili pomembnih treh točk na domačem igrišču. Zavrč je doma premagal Zrečane, ki so še vedno zadnjeuvrščena ekipa. V goste na Videm lahko prihajajo sproščeni z veliko mero motivacije, da jo pošteno zagodejo svojim kolegom. Rumeno-zeleni derbi bo na Videm ponovno privabil veliko število nogometa željnih ljudi iz Dravskega polja in Haloz.

Nedelja, 10.4.2022, ob 16.00 NK KETY EMMI BISTRICA – NK ŠMARTNO 1928

Bistričani so prejšnjo tekmo na gostovanju na Koroškem naredili velik korak v smeri osvojitve naslova prvaka v 3. SNL – vzhod. Zmaga nad Dravograjčani je obliž na rano, ki so jo Bistričani dobili s porazom v Konjicah in remijem proti Podvincem. Domača ekipa gre na tekmi proti Šmartnu po zanesljivo zmago, kljub temu, da so gostje z osvojenimi 30 točkami med najboljšimi petimi ekipami lige. Šmartno je po zmagi nad Zrečami čez teden miroval zaradi slabega vremena. Vsekakor pa v Slovensko Bistrico ne gredo na izlet in se zavedajo, da bi bila točka za njih že uspeh pri vodilni ekipi. Tekma v Bistrici bo na visokem nivoju, saj se srečata ekipi, ki igrata napadalen nogomet in si želita potrditve treh točk na zadnjih tekmah.