Kar štiri ekipe v boju za drugo mesto v 3. SNL – vzhod!

Napovednik 21. kroga v 3. SNL – vzhod

V 3. SNL – vzhod so bili strelci ponovno zelo dobro razpoloženi na štirih tekmah. Dravinja in Cirkulane ter Korotan in Videm so se razšli z remijem, v Zrečah je odjeknila petarda s strani Bistrice, Dravograd pa je slavil proti Šmarju, Šmartno pa je doma premagalo celjski Šampion. V Zavrču in v Podvincih, kjer je gostovalo Posavje in Dobrovce je bilo nepopularnih 0:0. V naslednjem krogu v Bistrici gostuje izjemno Krško, ki na gostovanjih težje nabira točke, Podvinci prihajajo v Cirkulane, v Videm pa prihaja Dravinja. Dravograd bo skušal zmagati v Dobrovcah, Šampion pa potrebuje nov zagon proti Zrečah. Šmartno bo želelo potrditi nove tri točke proti Šmarju in Zavrč bo gostoval pri neprepričljivih Prevaljah.

NAPOVEDNIK 21. KROGA V 3. SNL – vzhod

Sobota, 23.4.2022, ob 17.00 NK PREMIUM DOBROVCE – NK KOROŠKA DRAVOGRAD

Dobrovčani so gostovali pri ekipi Podvincev in domov prinesli točko, kar je lep uspeh glede na trenutno zelo dobro formo Podvinčanov. Domačini ponovno nabirajo točke in z zmago bi lahko na lestvici  resno konkurirali Korotanu. Tokrat jim v goste prihaja Dravograd, ki je gladko slavil v Šmarju pri Jelšah in bije hudo bitko za končno drugo mesto. Prvo mesto je žal že preveč oddaljeno, borba za drugo mesto pa je sedaj tudi uradno odprta in ravno zato bodo gostje naredili vse, da si slučajno ne pokvarijo mesta na lestvici. Točke enostavno morejo zbirati, saj jih na preostalih srečanjih čakajo številni direktni konkurenti in tudi Koroški derbi! V kolikor bo Peter Kogelnik po hattricku ponovno v izjemni strelski formi, čaka domačine zelo težko delo. Remi ali poraz v Dobrovcah bi lahko bila za goste iz Koroške zelo neprijetno presenečenje za nadaljevanje prvenstva.

Sobota, 23.4.2022, ob 17.00 NK ŠAMPION – NK ZREČE

Dvoboj dveh ekip, ki nikakor ne moreta biti zadovoljni z dosedanjim potekom prvenstva. Domačini iz Šampiona so si v prvem delu naredili veliko zalogo točk, ki pa na spomladanskem soncu konkretno kopnijo. Šmartno je bilo v petek bolj konkretno in dobilo domačo tekmo s Šampionom, Zrečani pa so doma doživeli petardo v izvedbi Bistričanov. Potrebna bo zmaga za Celjane in ranjene Zreče prihajajo ravno v pravem trenutku. Celjani bodo morali igrati zbrano in učinkovito, saj Zrečani samo čakajo na spodrsljaj ekip, da pa vseeno še vzamejo kakšno točko. Odpisane Zreče pa morejo že sedaj razmišljati kako se bo nadaljevala njihova klubska prihodnost. Včasih je rezultatska kriza in odhod v nižjo ligo lahko nek nov začetek, kjer se klub ponovno začne ukvarjati z lastnim mladim kadrom in z vizijo ter dobrim delom napade tretje ligaško konkurenco. Letos so žal pokazali premalo, kar žal dokazuje, da obstanek v 3. SNL – vzhod ni enostavno dosegljiv.

Sobota, 23.4.2022, ob 17.00 NK KETY EMMI BISTRICA – NK POSAVJE KRŠKO

Bistričani so suvereno premagali zadnje uvrščene Zreče in sedaj pričakujejo ekipo Posavja, ki se je na lestvici dvignila v varno področje in niza uspeh za uspehom. Domačini bodo šli v tekmo z jasnim ciljem po treh točkah in nikakor ne bodo dovolili sicer trenutno izjemni ekipi Posavja, da bi jim odnesla točke v Krško. Bistrica dokazuje, da v kolikor je v ekipi pravi pristop s pravšnjo mero motivacije, ni razloga za oddajo točk. Glede na stanje na lestvici pa se bo začelo že malce načrtovati ekipo za prihodnjo sezono, ko se Bistričanom zelo nasmiha drugo ligaška konkurenca. Imajo zelo trdne temelje, ki pa jih bo potrebno še nadgraditi, saj je druga liga kljub vsemu precej višji finančni, organizacijski in tekmovalni zalogaj. Gostje pa so osredotočeni na zbiranje točk in predčasno zagotovitev obstana v 3. SNL – vzhod, prav tako pa se delajo načrti za nadaljevanje, kjer si želijo spomladansko dobro igro in rezultate še nadgraditi.

Sobota, 23.4.2022, ob 17.00 NK ŠMARTNO 1928 – NK ŠMARJE PRI JELŠAH

Šmartno bo vse naredilo, da bo po zmagi nad Šampionom potrdilo dobro igro in premagalo še Šmarje, ki ne najde prage ritma in točke prelahko prepušča nasprotnim ekipam. David Trap je bil mož odločitve v 66. minuti. Domačini iz Šmartna se zavedajo, da so tri točke pomembne v boju za drugo mesto, kjer se trenutno v treh točkah nahajajo kar štiri ekipe. Trener  Igor Fenko bo moral motivirati domače igralce, da samo s pravim pristopom pridejo točke od predzadnje ekipe. Zadnjih šest krogov do konca bo zelo zanimivih iz tega stališča, zanimivo pa bo tudi na dnu lestvice, kjer bo Šmarje moralo iskati točke in tudi čudež, da bi prehiteli kateri klub izpred sebe. Dobrovce jim bežijo za debelih devet točk in remi ter poraz nikakor nista zadosti za Šmarčane, da ujamejo vlak, ki varno pelje v novo sezono v 3. SNL – vzhod.

Sobota, 23.4.2022, ob 18.00 NK KOROTAN PREVALJE – NK ZAVRČ

Korotan je doma remiziral kljub temu, da je vodil v prve polu ure že s kar 3:0. Ekipa Vidma iz obronkov Haloz je pokazala karakter in na koncu celo izenačila. V Prevaljah tokrat potrebujejo tri točke, da se ponovno vrnejo v sredino lestvice. Trener domačinov Tin Küzma bo zagotovo pripravil svoje fante, da naredijo vse za obstanek točk na Koroškem in da ne bodo šle ponovno v smer Haloz. Napad mora postati bolj učinkovit, v obrambi pa bodo morali biti zelo konkretni, saj so v minulih treh srečanjih prejeli kar deset zadetkov, zadeli pa le tri. Zavrčani so proti ekipi Posavja skoraj cel drugi polčas igrali z igralcem manj, saj je bil izključen Rok Zorko. Kljub številnim napadom je domači vratar Žiga Maroh zaklenil svoja vrata in točka je ostala doma v Zavrču. Ni se enostavno braniti od 50. minute proti zelo angažirani ekipi iz Krškega. Zavrč bo v soboto v Prevaljah igral na tri točke. Trenutno imajo Zavrčani tri točke prednosti in v primeru zmage bi to bilo že debelih šest točk.

Nedelja, 24.4.2022, ob 10.30 NK BOSCH BRAČIČ VIDEM – NK DRAVINJA

Nedeljsko jutro na Vidmu bo deležno izjemno zanimive tekme med domačim Vidmom in gosti iz Slovenskih Konjic. Domačini so v soboto s 3:3 remizirali na vročem terenu na Prevaljah. Pomembno je dejstvo, da je Korotan vodil v prve pol ure že s 3:0, nato pa so Videmčani pokazali pravi obraz in izenačili z golom Žige Tementa v 80 minuti. Domačini bodo v dopoldanskem terminu na domačem terenu v rahli prednosti. Dravinja pa je v Slovenskih Konjicah remizirala s Cirkulanami s 4:4, kar dokazuje, da je tretja liga izjemno zanimiva in bogata z zadetki. Dravinja je bila že skoraj odpisana, vendar sta Žan Napotnik in Blaž Rožmarič v zadnjem delu tekme oz. celo v 93. minuti izenačili. Dravinja je v boju za drugo mesto in jim točka na Vidmu nič kaj ne bo koristila. Trenerja Flis in Gajšek imata pred sabo izjemno pomemben izziv in vsi skupaj že z velikim veseljem pričakujemo nogometno srečanje Vidma in Dravinje ob reki Dravinji!

Nedelja, 24.4.2022, ob 17.00 NK CIRKULANE – NK PODVINCI

V Cirkulane prihajajo stari znanci in konkurenti iz Podvincev. Domačini so po remiju v Konjicah dosegli pomembno točko, saj vemo, da Dravinja težko prepušča točke na domačem igrišču. Tokrat prihaja v goste ekipa iz Podvincev, ki pa ima za sabo lepo serijo dobrih rezultatov, ki si ji pa seveda želijo še nadgraditi. Tokrat so imeli problema na domačem igrišču z Dobrovčani, kjer niso uspeli zadeti. Motiv Dobrovčanov je očitno bil zelo velik, Podvinčani pa so mogoče malce prelahko šli v tekmo in premalo motivacije in resnosti je lahko razlog za delitev točk. Točka ali zmaga v Cirkulanah pa bi v Podvincih poskrbele za veliko veselje in potrditev obstanka v tretji ligi. Cirkulančani pa so kljub točki v Konjicah na koncu bili razočarani, saj so prejeli gol v sodnikovem podaljšku. Imeli so aktiven rezultat z 4:2 v svojo korist, vendar na koncu se žal ni izšlo po njihovih načrtih.