Učinkovitost napadalcev v 1. Ligi MNZ Maribor je odličen obet za nadaljevanje prvenstva

NAPOVED 18. KROGA V 1. ČLANSKI LIGI MNZ MARIBOR

Izjemno strelsko učinkovit nogometni konec tedna je za nami. Kar 29 zadetkov na sedmih tekmah pomeni 4,14 zadetka na tekmo! Prav gotovo so gledalci na tekmah uživali, pred nami pa je že 18. krog, kjer nas čaka novih sedem dvobojev, ki bodo zelo vplivali na nadaljevanje prvenstva. Malečnik bo doma gostil Jurovski dol, samozavestna Marjeta gostuje pri neugodni Peci, Akumulator po skorajšnji zmagi v Staršah pričakuje Radlje, Rače pa bodo skušale držati priključek Miklavžu v Pesnici, ki je dosegla pomembno zmago v Radljah. V Miklavžu pa tokrat gostuje Limbuš, ki je doma porazil Peco, ponovno samozavestno Pohorje pa v Dupleku, kjer bodo vsekakor želeli nove tri točke. Staršanom pa ne preostane drugega kot zmaga v Rogozi, ki prihaja v nevarno področje. Napetost ostaja na vrhu, vedno bolj pa tudi v dnu lestvice, kjer je krčevit boj za obstanek!

Sobota, 23.4.2022, ob 17.00 NK MALEČNIK ASFALTERSTVO BRUS – NK JUROVSKI DOL

Oba kluba sta v minulem krogu odšla iz igrišča kot poraženca. Malečnik je gostoval pri drugo uvrščenih Račah in zaradi napake prelahko predal zmago sicer agresivnim domačinom. Domače tekme v Malečniku pa bo enostavno potrebno dobivati. Tokratni nasprotnik je direktni konkurent iz Jurovskega dola, ki pa je doma doživel pravo katastrofo pred svojimi navijači. Ekipa Miklavža jim je nasula kar osem zadetkov in kljub vsemu, da so igrali proti vodilni ekipi, je to res malce previsok rezultat. Zavedamo pa se, da ko pade morala v ekipi, si vsi lahko le želimo, da sodnik naznani konec srečanja. Domačini so na koncu kljub vsemu dosegli častni zadetek, ki je bil majhen kozmetični popravek končnega rezultata. Verjamemo, da so se igralci v tem krogu naučili marsikaj in da bodo v Malečniku ponovno želeli biti konkurenčni, saj bodo glede na stanje lestvice na nek način tudi favorit srečanja. S tremi točkami bodo lahko Malečnik iz treh, spustili na velikih šest točk razlike. Pričakujemo lahko izjemno tekmo, kjer se oboji zavedajo, da jim zmaga daje prepotreben mir pred nadaljevanjem.

Oglejte si vrhunce tekem 17. kroga v 1. Ligi MNZ Maribor: Sport.Video – mnzmaribor.si

Sobota, 23.4.2022, ob 17.00 NK PECA – ŠD MARJETA NA DR. POLJU

Peca je tokrat gostovala v Limbušu in presenetljivo izgubila z ekipo, ki se krčevito bori, da se dvigne iz dna lestvice. Korošci imajo pred sabo željo po četrtem mestu ob koncu sezone, ki je realno še izvedljivo. Potrebno pa bo ponovno zmagati pred domačimi navijači. Tokrat jim v goste prihaja tretje uvrščena ekipa Marjete, ki lahko z dobrimi igrami in porazi ekip iz Rač in Miklavža doseže tudi skoraj nemogoče. Vsekakor pa je drugo mesto dosegljivo za ekipo Marjete, ki je suvereno na domačem igrišču premagala Duplek in lahko v miru pričakuje sicer težko gostovanje v Črni. Marjeta je kljub vsemu v tekmi favorit in njihov cilj je vsekakor vrnitev s tremi točkami. Trda ekipa Pece bo vse prej kot lahek plen Marjete in pričakuje se lahko trd boj do zadnjega sodnikovega žvižga.

Oglejte si vrhunce tekem 17. kroga v 1. Ligi MNZ Maribor: Sport.Video – mnzmaribor.si

Sobota, 23.4.2022, ob 17.00 NK AKUMULATOR – NK RADLJE

V Mežico prihajajo Radlje in v pričakovanju je Koroški derbi, ki bo na tribune mežiškega športnega parka zagotovo privabil veliko število gledalcev. Ekipa iz Mežice je imela zmago v Staršah praktično že v žepu. Velika priložnost Akumulatorja na koncu tekme pa jih je stala zmage, saj so Staršani z veliko mero volje in borbe kljub vsemu uspeli izenačiti na 1:1. Sedaj pa prihajajo v goste Radlje, ki pa so prav tako ranjen lev, ki so doma izgubile proti Pesnici. Pesnica je sicer vodila že z 0:3, nato pa so se domačini končno prebudili in dali jasen signal, da jih zanima vsaj doma osvojena točka. Domačini so imeli nato premoč in priložnosti, vendar so se Pesničani v dinamičnem drugem polčasu uspeli obranit. Na tekmi je bilo prisotno kar nekaj živčnosti, saj je potek tekme v prvem polčasu  šel v povsem drugo smer, kot so si jo zamišljali domačini. Protinapadi Pesničanov so bili tako siloviti, da so si domačini privoščili nekaj napak, ki so jih na koncu stale treh točk. V Mežici bo zagotovo vroče na sobotni tekmi!

Oglejte si vrhunce tekem 17. kroga v 1. Ligi MNZ Maribor: Sport.Video – mnzmaribor.si

Sobota, 23.4.2022, ob 17.00 NK TEHNOTIM PESNICA – NK RAČE

Pesničani so nujno potrebovali zmago v Radljah in na koncu so se je tudi iskreno veselili. Izjemne prve pol ure, kjer so domačinom v Radljah zabili kar tri gole je bilo na vročem koncu sicer dovolj, kljub vsemu pa so bili navijači Pesnice konkretno na nogah, saj je bilo zadnjih dvajset minut zelo pestrih. Kljub vsemu Pesnica lahko sedaj pričakuje Rače in zagotovo bi bila tudi točka velik uspeh in lep obet za nadaljevanje. Rače pa bodo seveda po zmagi nad Malečnikom šle na novo zmago, ki ji daje možnost priključka do Miklavža, ki ne popušča. Tekma bo težka in možni so vsi trije rezultati, kljub dejstvu, da bodo Račani veliki favoriti nad Pesničani, ki potrebujejo točke zaradi velike gneče na repu lestvice. Starše in Limbuš se dvigujejo in zato je to lahko pomembno opozorilo za Pesničane.

Oglejte si vrhunce tekem 17. kroga v 1. Ligi MNZ Maribor: Sport.Video – mnzmaribor.si

Nedelja, 24.4.2022, ob 17.00 NK MIKLAVŽ – NK MARLES HIŠE

Miklavž je gostoval v Jurovskem dolu in dosegel eno izmed svojih najvišjih zmag v zgodovini kluba. Kar osem zadetkov so nasuli domačinom in to je lahko kar malce zastrašujoče za ekipo Limbuša, ki prihaja v goste. Miklavž z Borisom Pisnikom na čelu na popušča in si želi narediti razliko pred Račami, ki so ponovno na zmagovalni poti. Pot do naslova prvenstva bo še dolga ter živčna, saj bo na koncu resnično duel dveh zelo zrelih ekip, ki si obe zaslužita igranje v 3. SNL – vzhod. Limbuš je doma premagal favorizirano Peco in pokazal, da še niso za odpis. V drugem delu lestvice se je začelo komplicirati in kar pet je v treh točkah od predzadnjega mesta do navidezno varnega devetega. Za Limbuš je pomembno, da se vrne domov neporažen. Zmaga v Miklavžu bi bila senzacija, vendar v nogometu je dandanes vse mogoče.

Oglejte si vrhunce tekem 17. kroga v 1. Ligi MNZ Maribor: Sport.Video – mnzmaribor.si

Nedelja, 24.4.2022, ob 17.00 NK DUPLEK – NK POHORJE

Duplek je gostoval v Marjeti in doživel ponovno visok poraz s kar 6:0 za domačine. Dejstvo je, da je Marjeta na zelo dobri poti, da ogrozi drugo mesto ekipi iz Rač in nizajo uspeh za uspehom. Duplek se je sicer že sprijaznil, da je izpad neizbežen, vseeno pa je potrebno korektno odigrati z mlado ekipo proti močnejšim ekipam. Zagotovo bo tudi to dobro za klub, saj bodo lahko iz lastne nogometne šole dobili zanimive igralce, ki bodo ekipo vrnili v 1. ligo MNZ Maribor. Rušani pa prihajajo v Duplek po nove tri točke. Tokrat so doma premagali ROHO in na lestvici so napredovali na šesto mesto. Osredotočeni so na svoje dobre predstave in na končno uvrstitev od četrtega do šestega mesta. Več letos za ekipo Pohorja ni v igri, kljub vsemu pa se lahko veselijo nove tekme proti Dupleku, da vknjižijo nov paket treh točk in razjezijo ekipo Pece.

Oglejte si vrhunce tekem 17. kroga v 1. Ligi MNZ Maribor: Sport.Video – mnzmaribor.si

Nedelja, 24.4.2022, ob 17.00 NK ROHO VBO – ŠD STARŠE

V Rogozi zagotovo niso bili zadovoljni po porazu v Rušah. Po dobrem začetku in vodstvu so kasneje doživeli izenačenje in v izdihljajih tekme še gol, ki jih je spravil na kolena. Zavedajo se, da sedaj nujno potrebujejo tri pomembne točke, saj so padli na 11. mesto, Starše in Limbuš pa se tudi dvigujejo. Tekma s Staršami bi lahko bila ključna za ekipo ROHO, ki se želi čim prej vrniti v sredino lestvice. Staršani pa so pred domačimi navijači in premierno tekmo pod novo tribuno krstili z remijem v zadnjih sekundah. Tekma je bila zelo dinamična in na koncu so Staršani kljub vsemu razveselili domačo publiko. Nezbranost Mežičanov, ki so imeli “match ball” ob koncu tekme in je niso izkoristili, je domačinom nato odprla možnost za priložnost, ki pa jo je Matjaž Lupinšek s glavo izkoristil in Starše so na tak način napovedale borbo za višja mesta. Sreča je tokrat bila zaveznik Staršanov! Zelo zahtevno delo čaka ekipo Starš v Rogozi, kjer jih pričakuje ranjeni ROHO, ki pa zagotovo želi, da točke ostanejo doma.

Oglejte si vrhunce tekem 17. kroga v 1. Ligi MNZ Maribor: Sport.Video – mnzmaribor.si