3. SNL – VZHOD: Posavje Krško nadaljuje s prepričljivimi igrami in že z devetimi tekmami brez poraza

Ekipa iz Krškega je z zmago presenetila tudi vodilno Bistrico na domačem igrišču, Šampion je suvereno premagal zadnje uvrščene Zreče, Šmartno ni dovolilo presenečenja ekipi Šmarja pri Jelšah, Korotan in Zavrč sta remizirala na Koroškem, Dravinja je dobila “Dravinjski derbi” na Vidmu, Podvinčani pa so z zmago razjezili ekipo Cirkulan na tekmi, kjer so gledalci videli kar sedem zadetkov. V naslednjem kolu nas čaka ponovno nekaj zelo zanimivih srečanj, ki vam jih predstavimo v nadaljevanju.         

Napovednik 22. kroga v 3. SNL – vzhod

NAPOVEDNIK 21. KROGA V 3. SNL – vzhod

Petek, 29.4.2022, ob 17.30 NK POSAVJE KRŠKO – NK ŠAMPION

Posavje Krško že devet tednov ni bilo poraženo kar zgovorno kaže o formi ekipe, ki se dviguje na lestvici iz kroga v krog. Ekipa si bo s takšnimi predstavami na koncu sezone zagotovila visoko mesto, ki bo nagrada za izjemno serijo. Kljub vsemu pa jim tokrat v goste prihaja ekipa Šampiona iz Celja, ki je na Olimpu izdatno premagala Zreče, ki so praktično že odpisane. Kljub vsemu pa se ekipa Predraga Vasiča nikakor ne bo zadovoljila s točko na zelo težkem gostovanju, kjer domačini svoje nasprotnike premagujejo kot po tekočem traku. Domačini bodo želeli zapretiti gostom in se jim z zmago približati na tri točke, gostje pa se zavedajo, da jim zmaga v gosteh prinaša distanciranje od njih in mirno nadaljevanje. Šampion je favorit na papirju, svojo vlogo pa bo potrebno dokazati na petkovem obračunu.

Petek, 29.4.2022, ob 17.30 NK ŠMARTNO – NK PREMIUM DOBROVCE

Šmartno se ni dalo zmesti proti ekipi iz Šmarja pri Jelšah in so domačo tekmo gladko dobili s 3:0. Ekipa Igorja Fenka pridno nabira točke in je v boju za končno drugo mesto. Dve točki razlike do Dravograda sta še razlike, ekipa pa je zagotovo sposobna preboja še na višje mesto od trenutnega. Sedaj doma pričakujejo ranjene Dobrovce, ki igrajo dobro, vendar ne zadevajo v ključnih trenutkih. Žal prepogosto izgubijo točke kljub dobri predstavi. Mogoče jim bo tokrat tudi sreča malce bolj naklonjena in bodo presenetili višje uvrščeno Šmartno, ki bo od prve minute naprej igralo na tri točke. Zvonko Breber s svojo ekipo pa se zaveda, da je potrebno narediti mali čudež v Šmartnem in zmagati ter se ponovno priključiti Korotanu, ki jim beži za tri točke. Domačini so favoriti, Dobrovčani pa so sposobni vzeti vsaj eno točko na gostovanju.

Sobota, 30.4.2022, ob 17.00 NK ZAVRČ – NK KETY EMMI BISTRICA

Zavrčani so iz Prevalj prinesli točko, kar jih je utrdilo v sredini lestvice. Trener Gorazd Šket je ponovno varno v sedlu in lahko pripravlja taktiko s katero bo presenetil Bistričane na domačem terenu. Zavedajo se, da je v igri kaj več kot trenutno osmo mesto na razpredelnici in že v soboto bodo imeli novo možnost, da dobre igre nadgradijo z uspešnim rezultatom. Tokrat jim bodo nasproti stali Bistričani, ki so presenetljivo že drugič izgubili v spomladanskem delu. Zavedajo se, da jih bodo njihovi zasledovalci težko dobili in mogoče jim zmanjkuje motivacije. Kljub vsemu se bodo morali varovanci Simona Dvoršaka zbrati v napadu in ponovno začeti zadevati za zmago, ki jih bo ponovno učvrstila na vrhu. Tekma v Zavrču ne bo enostavna, kljub vsemu pa se lahko vsi veselimo te tekme, ki bo zelo zanimiva na vročem haloškem terenu. Verjetno bodo gostje imeli s sabo tudi svoje navijače, ki se počasi že lahko pripravljajo na uvrstitev v 2. SNL in ohlajajo zmagovalno penino.

Sobota, 30.4.2022, ob 17.00 NK KOROŠKA DRAVOGRAD – NK CIRKULANE

V Dravogradu bo v soboto izjemno zanimivo srečanje dveh ekip izpod vrha, ki se borita za drugo mesto. Dravograjčani so kljub slabši predstavi in nekaj sreče zmagali v Dobrovcah, Cirkulane pa so pred domačimi navijači izgubile s Podvinci. Trener domačinov Žiga Kljajič se bo moral dobro pripraviti proti izredno željni ekipi Boštjana Zemljiča, ki igra dober nogomet in je sposobna presenetiti vsako ekipo. Morda jim manjka še malce kilometrine, kljub vsemu pa so lahko v oranžnih Cirkulanah ponosni na svoje ekipo, ki bo na Koroško odpotovala po točke. Gostje nimajo kaj za izgubiti in s pametno igro lahko parirajo Dravograjčanom, ki so prekaljena ekipa z izjemnimi strelskimi sposobnostmi Petra Koglenika, ki s 24 zadetki kraljuje na vrhu liste strelcev. V kolikor bi Kogelnik igral v nemški Bundesligi, bi zagotovo že bil na radarju evropskih velikanov! J Lahko smo ponosni na takšnega golgeterja, ki bo ponovno v igri za nove zadetke v sobotnem zelo zanimivem srečanju, kjer so v igri vsi trije rezultati.

Sobota, 30.4.2022, ob 17.00 NK DRAVINJA – NK KOROTAN PREVALJE

Dravinja je nedeljsko tekmo na Vidmu zasluženo dobila in sedaj doma pričakuje ekipo Korotana, ki pa ji ne gre vse po željah. Konjičani bodo naredili vse kar je potrebno, da doma ponovno zabeležijo tri točke in čakajo na kiks Bistričanov, da se bi jim še bolj približali. Devet točk razlike je sicer zelo veliko, vendar je v današnjem nogometu vse mogoče. Trener Damjan Flis dela zelo dobro s svojo ekipo iz katere potegne maksimum in to je tudi dokaz zakaj so na vrhu lige. Korotan pa bo skušal iz tekme potegniti vsaj točko, pred naslednjimi težkimi obračuni s Podvinci in Dravogradom. Tin Küzma žal ne bo mogel računati na Nejca Plesca, ki je prejel direkten rdeč karton proti Zavrču v sodnikovem podaljšku. Na Prevaljah je bilo napeto tudi po sodnikovem žvižgu. Neigranje Nejca Plesca bo za Korotan zagotovo velik hendikep na gostovanju pri Dravinji. 

Sreda, 4.5.2022, ob 17.00 NK ZREČE – NK ŠMARJE PRI JELŠAH

Zreče so izgubile visoko v Šampionu, nič kaj boljše pa se niso odrezali Šmarčani v Šmartnu. Oboji so na dnu v skoraj že izgubljenem položaju, vendar bodo na tem srečanju zagotovo oboji želeli pokazati zobe. Zrečani bodo naredili vse, da končno točke ostanejo doma proti ekipi, ki bi jim lahko bila po meri. Kljub vsemu pa bodo igralci Šmarja pod taktirko Mihe Žabrla naredili vse, da pridejo na željenih 16 točk in se vsaj malo priključijo Dobrovcam, ki imajo 22 točk. Trener domačinov, Boštjan Ratkovič, bo skušal presenetiti goste iz Šmarje na sredinem terminu in kljub vsemu priti na 10 točk. Žal so letos bili premalo konkretni v boju za obstanek. Kljub vsemu so Šmarčani favoriti sredinega srečanja, kjer zna biti zelo zanimiva borba na repu lestvice.

Sreda, 11.5.2022, ob 17.00 NK PODVINCI – NK BOSCH BRAČIČ VIDEM

Podvinčani bodo po velikem zmagoslavju v Cirkulanah deležni novega derbija z ekipo, ki prihaja iz neposredne bližine. Cirkulane so vodile z 2:0 in na koncu so slavili Podvinčani s 4:2. V gosteh je ekipa Roberta Hojnika pokazala izjemno igro in učinkovitost, ker ja zadostovalo za tri zlata vredne točke. Tekma z Vidmom, ki pa je v nedeljskem terminu izgubil visoko z Dravinjo bo zagotovo imale poseben naboj, saj se fantje zelo dobro poznajo in naboj bo izjemno velik. Zagotovo bodo domačini veliki favorit srečanja, saj igrajo na domačem terenu in tudi na lestvici so kar sedem točk pred Vidmom, kljub vsemu pa vemo, da je Videm v spomladanskem delu ekipa, ki lahko premaga vsako ekipo in z dobrim dnem in individualno kvaliteto posameznikov znajo presenetiti Podvinčane. Trener gostov Luka Gajšek bo svoji ekipi zagotovo pripravil primerno taktiko in jih motiviral, da točke popelje v podnožje Haloz.

Foto: Danilo Vezjak

NK Bosch Bračič Videm – NK Dravinja