1. Liga MNZ Maribor: V razigrano Marjeto prihaja vodilni Miklavž

Ponovno toča golov v 18. krogu 1. Lige MNZ Maribor, kjer so ekipe Malečnika, Marjete, Pohorja in Starš visoko premagale svoje tekmece. Ekipi Akumulatorja in Rač sta prav tako zmagali, tekma v Miklavžu z ekipo iz Limbuša pa se je presenetljivo končala z remijem. Miklavž še vedno vodi, ekipi Rač in Marjete pa ji dihata za ovratnik. Tekma v Marjeti, ki bo v petek ob 18.00 pod žarometi bo zagotovo prava poslastica, kjer se lahko marsikaj spremeni na vrhu. V kolikor bo Marjeta premagala Miklavž in Rače premagajo Akumulator, bodo Rače v izjemno dobrem položaju, da s tekmo manj počasi pridejo tudi na vrh. Čaka nas izjemno zanimiva končnica letošnje sezone!

Foto: T. Demirovič

NAPOVED 19. KROGA V 1. ČLANSKI LIGI MNZ MARIBOR

Petek, 29.4.2022, ob 18.00 ŠD MARJETA – NK MIKLAVŽ

Vrhunec v 19. krogu 1. Lige MNZ Maribor bo vsekakor petkov obračun starih znancev v Marjeti. Domačini so v Črni zmagali kar s 5:0 in so jasno nakazali, da še niso rekli zadnje besede in da jih zanima sam vrh lestvice. Pred nami je še dolgih osem krogov in Marjeta je s svojo učinkovito igro in izjemnim vzdušjem lahko zelo nevarna Račam in tudi vodilni ekipi Miklavža. Miklavžani so na zadnji tekmi proti ekipi Marles hiš iz Limbuša le remizirali in sami sebi naredili veliki medvedjo uslugo. Limbuš jim je odvzel dve izjemno pomembni točki in zagotovo so vnesli nemir v ekipo Miklavža. Petkova tekma bo za obe ekipi izjemno pomembna, saj se Miklavžani zavedajo, da se ob zmagi v Marjeti, vsaj malo distancirajo od njih. Rače čakajo na naslednji spodrsljaj Miklavža, ki bi lahko na vrhu lestvice naredil kar precej zanimivo novo situacijo. Vsi se lahko veselimo tega srečanja, kjer so možni vsi trije rezultati.

Vrhunce minulih srečanj si lahko ogledate na: Sport.Video – mnzmaribor.si

Sobota, 30.4.2022, ob 17.00 NK TEHNOTIM PESNICA – NK MALEČNIK

Pesnica je doma izgubila proti drugo uvrščeni ekipi Rač in sedaj se domačini zavedajo, da jim prihaja v goste Malečnik, ki jim je nasprotnik po meri za novo zmago. Domačini potrebujejo nove tri točke, da se distancirajo od nevarne cone spodnjega dela lestvice. Zmaga z Malečnikom bi prišla ob pravem trenutku, saj bi se sobotnim tekmecem zelo približali. Ekipa Malečnika pa po visoki domači zmagi nad Jurovskim dolom prihaja v Pesnico vsaj po točko. Trener Damijan Janžekovič, ki bo na klopi Malečnika moral po dobri predstavi maksimalno motivirati svoje fante, da nadgradijo dobro igro, ne bo imel lahkega dela. Tekma bo imela zelo močen lokalni naboj in čaka nas trd in neizprosen boj ekip, ki se zelo dobro poznajo. Odločala bo dnevna forma in prav gotovo malo tudi športna sreča.

Vrhunce minulih srečanj si lahko ogledate na: Sport.Video – mnzmaribor.si

Sobota, 30.4.2022, ob 17.00 NK RAČE – NK AKUMULATOR

Rače so v Pesnici zabeležile tri izjemno pomembne točke v borbi za prvo mesto v 1. Ligi MNZ Maribor. Ekipa je izkušena in sposobna konec sezone zaključiti v prvem mestu. Kljub vsemu pa nas čaka še osem krogov in prva stopnica bo zahtevna domača tekma proti Akumulatorju, ki je zmagal v težki tekmi z Radljami. Zmaga na tekmi s koroškim pridihom vnaša samozavest v ekipo iz Mežice, ki bo naredila vse, da jo zagode ekipi iz Rač. Akumulator pridno zbira točke in to jim daje dodatnega polnjenja svojega akumulatorja, ki bi jih ob uspešnem nadaljevanju lahko popeljal celo do končnega tretjega mesta. Obe ekipi imata pred sabo zelo lepo prihodnost, kljub vsemu pa se oboji zavedajo, da bo sobotna tekma lahko prelomnica, ki bo vplivala tudi na razpredelnico in končnico letošnje sezone.

Vrhunce minulih srečanj si lahko ogledate na: Sport.Video – mnzmaribor.si

Sobota, 30.4.2022, ob 17.00 ŠD STARŠE – NK DUPLEK

Staršani so  zadnjo tekmo kar malce presenetljivo s kar 4:0 dobili na gostovanju v Rogozi. Nova tribuna in imeniten zaključek prejšnje tekme na domačem igrišču je očitno Staršanom dal vetra v jadro in posledica je visoka zmaga pri ekipi ROHO. Sedaj jim v goste prihaja ekipa iz Dupleka, ki je bila doma s kar šestimi zadetki premagana s strani Pohorja. Duplek bo v Staršah igral na točko, kar bi bil izjemen uspeh v gosteh, Staršani pa bodo napadli od prve minute in si želeli čim prej zagotoviti tri pomembne točke. Zmaga bi ekipo Starš dvignila v sredino lestvice, kjer bi se zagotovo ponovno enkratno počutili. Verjamemo, da jih dobre igre niso preveč dvignile na samozavesti, saj bo Duplek pripravljen na kakšen “smrtonosni pik” iz kontre in bi jim hitro lahko pokvarili sobotno popoldne.

Vrhunce minulih srečanj si lahko ogledate na: Sport.Video – mnzmaribor.si

Sobota, 30.4.2022, ob 17.00 NK POHORJE – NK PECA

Pohorje se je razigralo in s šestimi zadetki popolnoma poplavilo Duplek. Takšne tekme so pomembne za Rušane, da se napolnijo z dodatno motivacijo za preostanek sezone, kjer vključujejo v borbo za četrto ali celo tretje mesto, saj imajo tekmo zaostanka. V osmih krogih je možno še prav vse. Tokrat jim v goste prihaja Peca, ki pa je doma dočakala pravo malo katastrofo, ko je v Črni odjeknila petrarda, pod katero so se podpisali igralci Marjete. Nikakor si nismo zamišljali takšnega končnega rezultata, ki pa se ekipi hitro lahko pripeti. Peca je trenutno ranjen lev, ki v Pohorje prihaja vsaj po točko, če ne po tri. Pohorci so trenutno pred Peco na lestvici in težko bi rekli kdo je jasen favorit tekme v Rušah. Mogoče bi tokrat pripisali kanček več možnosti domači ekipi, ki se ne predala Korošcem, da zagospodarijo na ruški zelenici.

Vrhunce minulih srečanj si lahko ogledate na: Sport.Video – mnzmaribor.si

Sobota, 30.4.2022, ob 17.00 NK LIMBUŠ – NK JUROVSKI DOL

Ekipa Limbuša je pripravila izjemno presenečenje, ko je v Miklavžu uspela remizirati z vodilno ekipo v 1. Ligi MNZ Maribor. Zavedajo pa se, da bodo morali na domačem igrišču premagati ekipo Jurovskega dola, ki pa je bila deležna visokega poraza v Malečniku. Domačini bodo igrali na zmago, saj se tudi zavedajo, da imajo tekmo manj in s serijo dveh zmag lahko naredijo velik poskok na lestvici. Seveda so eno želje, drugo pa je realnost, saj bo kljub vsemu Jurovski dol favorit tega srečanja v Limbušu, ki se bo hotel odkupit svojim navijačem za visok poraz z Malečnikom. Obračun bo izjemno zanimiv in v Limbušu bo zagotovo zelo napeto.

Vrhunce minulih srečanj si lahko ogledate na: Sport.Video – mnzmaribor.si

Sobota, 18.5.2022, ob 19.00 NK RADLJE – NŠ ROHO VBO

 (SPORAZUMNO PRESTAVLJENA TEKMA)

Obe ekipi, ki se bosta srečali v Radljah sta doživeli poraz v prejšnjem krogu. Radlje so bile z 1:0 poražene s strani Akumulatorja, ROHO pa je doma bil “razmontiran” s strani Starš, ki so v Rogozi slavile s 4:0. Takšne tekme se žal v nogometu pogosto zgodijo in že v soboto lahko obe ekipi popravita slab vtis prejšnjega kroga. Radlje bodo morale igrati na zmago, saj jih ROHO diha za ovratnik in jim je direkten konkurent na lestvici. Z zmago v Radljah in še z zmago na neodigrani tekmi, bi se lahko gostje lepo dvignili celo nad Radlje. Prav zanimivo bo spremljati dvoboj ekip, ki nikakor nista zadovoljni s trenutnim položajem na lestvici in jima spomladanski del nikakor ne steče po njunih načrtih in željah. Morda pa bo zadnje aprilsko srečanje preobrat na bolje in se že zavedajo, da z zmago ni potrebno čakati na maj.

Vrhunce minulih srečanj si lahko ogledate na: Sport.Video – mnzmaribor.si,