Začenja se troboj za prvaka v 1. Članski ligi MNZ Maribor

Petkova tekma v Marjeti je zagotovo presenečenje kroga, saj si nihče ni mogel predstavljati tako visokega poraza vodilne ekipe iz Miklavža z domačo Marjeto (4:0). Sedaj bo vsaka tekma ekip iz Miklavža, Rač in Marjete lahko usodna, saj si več nihče ne more privoščiti slabših rezultatov v nadaljevanju. V minulem krogu so zmage doživele tudi ekipe iz Ruš in Limbuša na domačem terenu ter Starš in Malečnika na gostovanju. Pred nami je še sedem dolgih krogov, ki pa bodo izjemno zanimivi.

NAPOVED 20. KROGA V 1. ČLANSKI LIGI MNZ MARIBOR

Foto: vir NK Pohorje

Sobota, 7.5.2022, ob 17.00 NK MALEČNIK ASFALTERSTVO BRUS – NK MARLES HIŠE

Obe ekipi sta doživeli zelo pomembni zmagi. V Pesnici je domača ekipa vodila že z 2:0, ko je gostom iz Malečnika uspelo tekmo obrniti v svojo korist. Ekipa Malečnika je pokazala karakter in na težkem gostovanju naredila veliko delo, ki jih je sedaj utrdilo v prvem delu lestvice. Prav tako pa je bila ekipa iz Limbuša najprej v zaostanku in so nato s tremi goli iz standardnih situacij prišli do zaslužene zmage, ki jih je že dvignila na 11. mesto v 1. Ligi MNZ Maribor. Tekma v Malečniku bo odprta, kljub vsemu pa so favoriti domačini pod vodstvom Damijana Janžekoviča, ki kaže v zadnjem času zelo učinkovit nogomet. Limbušani bodo pa seveda želeli nadgraditi zmago na domačem terenu.

Vrhunce minulih srečanj si lahko ogledate na: Sport.Video – mnzmaribor.si

Sobota, 7.5.2022, ob 17.00 NK MIKLAVŽ – NK POHORJE

V ŽIVO na FB in YouTube kanalu Medobčinske zveze Maribor

Še vedno vodilna ekipa Miklavža, si je privoščila zelo velik spodrsljaj v Marjeti, ki se je sedaj tudi uradno uvrstila v troboj za naslov prvaka. Trije hitri zadetki Marjete so “paralizirali ” Miklavžane, ki so v nadaljevanju prejeli še četrti zadetek. Vodilna ekipa Miklavža se bo pod vodstvom Borisa Pisnika morala med tednom predvsem psihično dobro pripraviti na ekipo Pohorja, saj jim prihaja v goste izjemno nevarna ekipa iz Ruš. Ekipa Pohorja je doma premagala Peco in že načrtuje naslednji korak, ki bi lahko bil tudi zmaga pri vodilni ekipi. Samozavestni Pohorci in ranjeni Miklavžani bodo zagotovo prikazali zanimivo tekmo, ki jo bomo z direktnim prenosom in strokovnim komentarjem predvajali na Facebooku in kanalu You Tube.

Vrhunce minulih srečanj si lahko ogledate na: Sport.Video – mnzmaribor.si

Sobota, 7.5.2022, ob 17.00 NK PECA – ŠD STARŠE

Trije boleči porazi ekipe iz Črne niso dobra popotnica za nadaljevanje, kljub vsemu pa lahko po črnem aprilu posije sonce na ekipo izpod Pece. Poraz v Rušah je zagotovo že pozabljen in vse oči so osredotočene na tekmo s Staršami, ki pa igrajo kot prerojene odkar imajo novo tribuno. Tokrat so doma premagali ekipo Dupleka in sedaj bodo na težkem gostovanju skušali dobre igre še nadgraditi. Starše dihajo ekipi Pece za ovratnik in z zmago bi obe ekipi imele 25 točk, kar pa bodo domačini zagotovo želeli preprečit. Peca bi ob zmagi in porazu ali remiju Malečnika ponovno skočila na 6. mesto.

Vrhunce minulih srečanj si lahko ogledate na: Sport.Video – mnzmaribor.si

Sobota, 7.5.2022, ob 17.00 NK DUPLEK – NK RADLJE

Duplek je v Staršah zadel kar dvakrat, kljub vsemu pa je prejel štiri zadetke, ki jih še vedno držijo na dnu lestvice. Mlada ekipa bo tokrat ponovno želela priti do točke z dobro predstavo pred domačimi navijači. Ekipa iz Radelj je v tekmi favorit in se bo v primeru zmage lahko zavihtela kakšno mesto višje na lestvici. Gostje letos še niso uspeli najti pravega ritma, pomembno pa je tudi to, da imajo še vedno tekmo manj, ker tekma 19. kroga na domačem terenu proti ekipi ROHO VBO še ni bila odigrana in bo 18.5.2022. V kolikor bodo Radeljčani vknjižili šest točk, bo to pomenilo lep dvig na lestvici. Najprej pa bo potrebno narediti še dve pomembni nalogi na igrišču.

Vrhunce minulih srečanj si lahko ogledate na: Sport.Video – mnzmaribor.si

Sobota, 7.5.2022, ob 17.00 NŠ ROHO VBA – NK RAČE

Ekipa ROHO bo tekmo 19. kroga odigrala 18.5.2022, ob 19.00 na gostovanju v Radljah. V 20. krogu pa jim v nepravem času prihaja v goste ekipa iz Rač, ki pa se je konkretno “nastreljala” v zmagi nad Akumulatorjem s kar 6:0. Ekipa Rač je sedaj v troboju za naslov prvaka z Miklavžem in Marjeto. Sedaj bodo morali igrati pametno in učinkovito, saj je pred njimi še sedem krogov. Gostovanje v Rogozi bo pomembno, saj po visoki zmagi igralce lahko ponese previsoko in lahko doživijo hiter padec in streznitev, ki pa bi lahko bila hitro usodna glede boja za vrh na koncu sezone. Gostje iz Marjete so veliki favoriti, domačini pa se bodo morali konkretno braniti in čakati svoje priložnosti v napadu za zadetek, ki bi lahko goste pahnil v neroden položaj.

Vrhunce minulih srečanj si lahko ogledate na: Sport.Video – mnzmaribor.si

Nedelja, 8.5.2022, ob 17.00 NK JUROVSKI DOL – ŠD MARJETA NA DR. POLJU

Ekipa Jurovskega dola je začela zelo dobro v Limbušu, nato pa prejela tri gole iz prekinitev in sanj o treh točkah v Limbušu je bilo hitro konec. Domača tekma bo vsekakor drugačna, saj jim v goste prihaja motivirana ekipa Marjete, ki se je mogoče tudi malce mentalno iztrošila proti Miklavžu. V tem srečanju bodo gostje kot favoriti morali delati zelo veliko na igrišču, da bodo dosegli zmago v Jurovskem dolu. S pametno postavitvijo na igrišču in protinapadi bodo domačini zelo nevarni ekipi iz Marjete, ki se zagotovo ne bo predala v boju za prvaka. Za vodilnim Miklavžem zaostajajo za tri točke in potrebno se bo konkretno potruditi in računati tudi na ugodne rezultate svojih konkurentov.

Vrhunce minulih srečanj si lahko ogledate na: Sport.Video – mnzmaribor.si

Nedelja, 8.5.2022, ob 17.00 NK AKUMULATOR – NK TEHNOTIM PESNICA

Obe ekipi, ki se bosta v nedeljo srečali v Mežici sta doživele težka poraza proti Račam in Malečniku. Oboji se bodo morali med tednom konkretno osvežiti in psihično pripraviti na nov izziv. Mogoče pa sta poraza dobro dela in sedaj prihaja čas za dvig forme in nov začetek. Akumulator bo na domačem igrišču sicer veliki favorit, ki pa se bo moral potruditi za vse tri točke, saj bo Pesnica zagotovo drugače postavljena na igrišču kot doma. Mogoče je za Pesničane celo boljše gostovanje, da so malce bolj sproščeni kot pred domačo publiko. Čaka nas zelo zanimivo srečanje, kjer bodo domačini želeli pokazati spet pravo borbo in točke po težkem porazu zadržati doma, ki bi jih ohranile na visokem 4. mestu.