MNZ Maribor obdaruje in izreka dobrodošlico prvič registriranim mladim nogometnim upom

Spoštovani starši in igralec(ka),

v vodstvu MNZ Maribor smo prepričani, da bo v prihodnosti nogomet zagotovo dolgoročni družinski spremljevalec številnih otrok. Iz tega razloga se nam zdi smiselno, da z gesto dobrodošlice v nogometni svet na Štajerskem in Koroškem razveselimo naše prihodnje športne prijatelje. Na tak način lahko vsaj z malenkostjo razbremenimo družinski proračun prostočasnih aktivnosti in poskrbimo za dodatno motivacijo bodočih nogometašic in nogometašev, ki bi lahko krojili uspešne nogometne zgodbe na domačih in tujih zelenicah.

Na MNZ Maribor se zavedamo, da je ob zadovoljstvu, veselju in medsebojnem druženju, ki ga omogoča nogometna igra, zelo pomemben vidik tudi varnost. Zato slednjemu dajemo še poseben poudarek, saj si po nogometnem treningu ali tekmi vsi želimo, da se igrišče zapusti z nasmeškom, lepimi spomini in predvsem brez poškodb. Dejstvo pa je, da so žal tudi poškodbe del našega priljubljenega športa. Ravno iz tega stališča je potrebno predvideti tudi to športno tveganje. Nogometni ščitniki so zelo pomembna stvar v nogometu, saj nam varujejo golenico pred udarci in s tem močno zmanjšajo možnost pojava poškodbe, prav tako pa so obvezen del opreme nogometašev za igranje nogometnih tekem v vseh starostnih generacijah.

Zato smo se v MNZ Maribor odločili, da bomo vse prvič registrirane deklice in dečke v nogometnih klubih pod našim okriljem nagradili z nogometnimi ščitniki, ki so nepogrešljiv del nogometne opreme. Slednje nam je z zelo prilagojeno ponudbo omogočil naš dolgoletni športni partner, podjetje Sportinus, ki je pooblaščeni zastopnik priznane nemške športne blagovne znamke Erima.

Vsem skupaj želimo zadovoljen in uspešen vstop v slovensko nogometno družino!

Da pa se bomo v tej družini vsi skupaj počutili kar se da dobro Vam prilagamo tudi kartonček NZS 10 pravil za starše otrok v nogometu.

Športni pozdrav!

                                                                                                                                       Dejan Germič

Predsednik MNZ Maribor