NAPOVED 16. KROGA V 3. SNL – VZHOD

Prvi krog spomladanskega dela je sicer za nami, ni pa še v celoti zaključen. Odigrane so bile vse tekme z izjemo tekme v Zrečah, katera ni bila odigrana zaradi okuženosti številnih igralcev gostujoče ekipe iz Podvincev s covid-19. Vodilna ekipa tretje lige Kety Emmi iz Slovenske Bistrice je začela nov del s suvereno zmago. Videmčani so v Celju presenetljivo visoko premagali ekipo sicer favoriziranega Šampiona. Malce presenetljiv je poraz Dravinje pri ekipi Posavja iz Krškega, kjer so naredili velik korak v pravo smer na temo obstanka. Dravograd in Cirkulane (v napeti končnici) so oboji z zmago pridobili boljše položaje na lestvici. Ekipa iz Dobrovc pa se je lahko veselila pomembnih treh točk na tekmi z Zavrčem, ki so jih potegnile iz nevarne cone.

Sobota, 19.3.2022, ob 15.00 NK ZAVRČ – NK ŠMARTNO 1928

Obe ekipi sta začeli spomladanski del s porazom in sedaj je zagotovo čas, da se pri obojih rezultatska krivulja obrne v smeri treh točk. Domačini iz Zavrča so zaradi domačega terena malce v prednosti, kljub vsemu pa se bodo morali pošteno organizirati za uspeh proti trdi ekipi iz Šmartnega, ki ima pred domačini še vedno pet točk prednosti. Poraz v obeh ekipah, bi lahko vnesel dodaten nemir v klubu, pred nadaljevanjem prvenstva. Gostje iz Šmartnega bi bili verjetno zadovoljni tudi z osvojeno točko v Halozah.  

Sobota, 19.3.2022, ob 15.00 NK DRAVINJA – NK KETY EMMI BISTRICA

Direkten prenos preko facebooka MNZ Maribor

V Slovenskih Konjicah bo v soboto sosednji derbi med domačo Dravinjo in ekipo iz Slovenske Bistrice. Poraz Dravinje v Krškem je lahko posledica slabega dneva ali velike motivacije ekipe iz Posavja. Zagotovo bi bila osvojena točka domačinov proti favoriziranemu sosedu že velika nagrada, zmaga nad Bistričani prvovrstno presenečenje. Vsi, ki imamo radi nogomet se zavedamo, da je takšna tekma lahko iz motivacijskega vidika pisana na kožo domačinom, ki nimajo kaj za izgubiti, lahko pa veliko pridobijo. Bistričani seveda lahko pridejo na tekmo povsem mirni z veliko zalogo točk pred Dravogradom, kljub vsemu pa brez pravega pristopa in odgovorne igre ter doseženih zadetkov ni garancije za tri točke. Pred nami je prava nogometna poslastica v Slovenskih Konjicah, ki se bo prenašala preko facebook strani Medobčinske nogometne zveze Maribor.

Sobota, 19.3.2022, ob 15.30 NK POSAVJE KRŠKO – NK PODVINCI

Druga zaporedna tekma ekipe Posavja v Krškem bi z novimi tremi točkami lahko potrdila pomembno zmago nad Dravinjo. Izjemno motivirana ekipa Posavja je poskrbela z novim trenerjem Zorkom za prijetno presenečenje in jasno dala vedeti, da je obstanek v ligi primarnega pomena. Dober rezultat bo lepa popotnica za srečanje z ekipo Podvincev, ki žal prve kroga zaradi okuženosti kar devetih igralcev z virusom covid-19. Trener Hojnik nam je zagotovil, da so v tem tednu že v boljši kadrovski zasedbi, kljub vsemu pa še ne ve kakšne bodo posledice virusa na igralcih. Zagotovo bodo gostje prišli v Krško po tri točke, kar pa bo vse prej kot lahko na podlagi trenutne forme domačinov.

Sobota, 19.3.2022, ob 18.00 NK KOROTAN PREVALJE – NK ŠAMPION

V Prevaljah bo srečanje domačega Korotana in Šampiona iz Celja. Obe ekipi sta doživeli uvodna poraza v minulem krogu. Poraz Korotana je bil na nek način pričakovan, kar pa vsekakor ne moremo trditi za ekipo Šampiona, ki je doma izgubila visoko z ekipo iz Vidma in prejela kar štiri zadetke. Zagotovo bo trener Küzma tokrat naredil vse, da s svoj ekipo točke ostanejo na Koroškem, saj se zavedajo, da vsak nov poraz lahko pomeni izgubo mest na lestvici. S sedemnajstimi točkami je domačin v nelagodnem položaju, saj se dvigajo ekipe iz Krškega in Dobrovc. Šampion pa po slabem dnevu mora stopnjevati ritem in začeti osvajati točke, v kolikor ima še apetite po višjih mestih.

Nedelja, 20.3.2022, ob 10.30 NK BOSCH BRAČIČ VIDEM – ŠMARJE PRI JELŠAH

Videm je začel superiorno in se je malce dvignil iz nevarne cone mest, ki vodijo v nižji rang tekmovanja. Trener Luka Gajšek je zelo spoštljivo opisal tekmo s Šampionom, ki bi se lahko končala tudi z delitvijo točk ali celo s porazom. Mlada in hitra ekipa Šampiona je nepredvidljiva in s kančkom sreče bi lahko bi izid povsem drugačen. V Vidmu so se okrepili z bratoma Rogina, ki sta se odlično vklopila v novem okolju. Sedaj je čas, da se potrdi zmago na domačem terenu, ki bo v nedeljo dopoldne, v znanem videmskem terminu, ki zagotovo ne ustreza nasprotni ekipi. Ekipa Šmarja se zaveda, da je ta tekma življenskega pomena, da začnejo z zmago pridobivati na lestvici, hkrati pa se konkurente drži na dosegljivih točkah.

Nedelja, 20.3.2022, ob 15.00 NK KOROŠKA DRAVOGRAD – NK ZREČE

Ekipa Dravograda je suvereno slavila v Šmartnem in zadržala drugo mesto na lestvici. Korošci pazljivo spremljajo Bistričane in čakajo na prvi spodrsljaj, ki bi jim dodal še dodaten zagon za ponovni napad na prvo mesto. Kljub dobrim rezultatom pa se zagotovo zavedajo, da prihaja v goste zadnje uvrščeni klub iz Zreč, ki je trenutno še spomladanska neznanka brez odigrane tekme. Zrečani seveda odhajajo v mesto ob Dravi vsaj po točko, saj jim drugega več ne preostane. Pustimo se presenetiti!

Nedelja, 20.3.2022, ob 15.00 NK CIRKULANE – NK PREMIUM DOBROVCE

Cirkulane so slavile v Šmarju in pridobile pomembne tri točke za borbo za najvišja mesta v 3. SNL-vzhod. Oranžna ekipa je v infarktnem zaključku tekme vseeno uspela zabeležiti tri točke. Trener Boštjan Zemljič je pohvalil ekipo in predvsem izjemen odziv po izenačenju domače ekipe na 2:2. Na koncu je v sodnikovem podaljški tekmo odločil Jaša Bojnec in točke so šle zasluženo v Varež. Izredno zahtevno in trdo igrišče v Šmarju ni nudilo velikega užitka za igro, vendar pa se ekipa Cirkulan tokrat osredotoča na svojo zelenico in haloški ambient, ki bo zagotovo velik zalogaj za ekipo iz Dobrovc, ki je prav tako bila uspešna proti Zavrču. Dobrovčani si želijo potrditve zmage vsaj s točko v Cirkulanah, domačini pa gredo po besedah Zemljiča jasno po novo domačo zmago.