NAPOVED 10. KROGA V 3. SNL VZHOD: Vodilna Bistrica gosti Šampion, spopad zadnjih v Zrečah, obračun sosedov na lestvici v Podvincih

Za vikend je pred nami že 10. krog v 3. SNL – vzhod. Tokrat bo kar šest tekem odigranih v soboto. Le ena se bo igrala v nedeljo in sicer v Šmartnem, kjer bodo gostovale Cirkulane. Izjemno zanimiv obračun se pričakuje v Bistrici, kjer bodo domači gostili Šampion. Derbi iz dna prvenstvene lestvice bo potekal v Zrečah. Sosedski spopad ekip iz sredine lestvice pa se bo odvijal v Podvincih, kjer bodo domači gostili Korotan.

Tekma od katere se morda pričakuje največ bo v soboto potekala v Bistrici, kjer se bodo domači pomerili s Celjsko zasedbo Šampiona. Bistričani še letos kot edini ne poznajo poraza in so udobno na prvem mestu lestvice. Pred najvližjim zasledovalcem imajo lepih šest točk prednosti. Tako lahko na nek način igrajo sproščeno saj se zavedajo svojih kvalitet in znanja, ki ga varovanci Simona Dvoršaka premorejo. A jasno kljub vsemu bodo morali nadaljevati v tem ritmu, saj v primeru, da popustijo samo za malenkost se kaj hitro lahko zgodi padec v formi, kar bi vsekakor povzročilo veliko težav kljub lepi prednosti. Na drugi strani pa imamo Šampion, ki letos igra zelo dobro in so trenutno na visokem četrtem mestu. Celjani zagotovo imajo svojo računico s katero se na nek način želijo iz ozadja vključiti v boj za najvišja mesta. Tako je pred domačo zasedbo vse prej kot enostavna naloga.

Dvoboj, ki bi ob koncu prvenstva lahko bil ključnega pomena se bo odvijal v Zrečah, kjer bodo domači gostili Dobrovce. Gre za diretken spopad zadnje uvrščenih ekip na prvenstveni lestvici. Obojni so trenutno pri zgolj treh osvojenih točkah. Gostje iz Dravskega Polja še letos kot edini niso uspeli zmagati. Tako je jasno, da bodo na tem obračunu storili vse, da prekinejo ta slab niz. Na drugi strani pa Zrečani prav tako ne blestijo. Imajo kar osem porazov in zgolj eno zmago. Obojni imajo največ težav v fazi branjena, saj so na obeh straneh prejeli že več kot 20 zadetkov. Tako je jasno, da bodo morali na nek način strniti svoje vrste predvsem v obrambi. Zagotovo pa je pred nami zelo izenačen in zanimiv obračun do zadnjega sodnikovega žvižga.

Drugo uvrščeni Dravograd bo po porazu v prejšnjem krogu proti Cirkulanam z 2:1 gostil Videm pri Ptuju. Obojni v tekmo vstopajo kot ranjeni levi. Jasno si bodo želeli po slabem rezultatu v prejšnjem krogu narediti korak v pravo smer in znova stopiti na zmagovita pota. Dravograjčani so tako nekoliko izgubili stik z vodilno Bistrico. Če bodo želeli še ostati v boju za naslov na tej tekmi šteje samo eno in to je zmaga. Videmčani pa so po porazu proti Podvincem na domačem terenu z 2:3 padli v spodnji del lestvice. A seveda kvaliteta gostov ni sporna. Vse skupaj bodo morali znova prenesti na igrišče in dokazati, da spadajo bistveno višje. Zaostanek za četrto Dravinjo je zgolj 2 točki. Tako je jasno, da se lahko že z enim dobrim rezultatom njihovo stanje bistveno spremeni.

Obračun sosedov na lestvici bo potekal v Podvincih, kjer bo gostoval Prevaljski velikan Korotan. Ekipi na lestvici loči zgolj ena točka. Gostje so trenutno na šestem mestu s trinajstimi osvojenimi točkami. Na drugi strani pa so domači nogometaši na sedmem mestu z dvanajstimi točkami. Tako je jasno, da v primeru zmage domačinov le ti prehitijo Prevaljčane. Obojni letos igrajo zelo gledljiv stil nogometa. Zagotovo bodo že od samega začetka tako eni kot drugi želeli prevladati na terenu in nasprotniku vsiliti svoj način nogometa. Zelo bo pomembno kdo bo uspel prevladati v zvezni vrsti saj tako eni kot drugi radi preko svojih vezistov organizirajo napad. Kdo pa bo uspešnejši in bolj zbran ter v boljši dnevni formi bomo videli v soboto.

Zavrč, ki se nahaja v spodnjem delu lestvice a še je varen pred izpadom bo v tem devetem krogu gostil Dravinjo. Gostje so v slabem nizu rezultatov. Zadnje tri tekme niso uspeli zmagati…od tega so kar v dveh primerih doživeli poraz. Kar je bistveno spremenilo njihovo stanje na lestvici. Pri Zavrču se tako zagotovo zavedajo, da k njim prihaja ekipa, ki ni v najboljšem stanju in bi to vse skupaj lahko izkoristili ter vknjižili točke. A jasno pri gostih bodo storili vse, da krivuljo znova obrnejo navzgor. Vendar za kaj takšnega bodo morali odigrati bistveno bolje kot so na prejšnjih tekmah, saj na gostovanju v Zavrču nobenemu ni lahko. Jasno pa je, da je pred nami izjemno zanimiv obračun do zadnjega sodnikovega žvižga.

Še en obračun ekip iz spodnjega dela lestvice bo potekal v Krškem, kjer bodo domači gostili Šmarje pri Jelšah. Domači nogometaši Posavja bodo morali pričeti nabirati točke če bodo želeli nekoliko lažje zadihati, kar se tiče samega obstanka v ligi. Gostje pa so pri dvanajstih točkah in tako so glede obstanka v povsem varnih vodah. Sedaj so v situaciji v kateri lahko na nek način iz ozadja napadejo zgornji del lestvice. Pritisk je tako zagotovo na strani domačih, ki se zavedajo v kakšni težki situaciji so se znašli. A tudi pri Šmarju so željni napredka. Tako bodo obojni storili vse, da pridejo do zmage s katero bi tako eni kot drugi naredili korak naprej na prvenstveni lestvici.

Edina nedeljska tekma pa se bo odvijala v Šmartnem, kjer bodo domači gostili Cirkulane. Pri Haložanih je situacija zelo dobra. So v dobrem nizu rezultatov kar treh zaporednih zmag s katerimi so se povzpeli na tretje mesto. Na drugi strani pa so domači nogometaši letos že dokazali, da lahko zagrenijo življenje favoritom. Kot edini so do tega kroga uspeli odščipniti točko Bistrici. To jim je uspelo prav pred domačo publiko. Nekaj podobnega bodo seveda poizkušali tudi tokrat. A v taboru Cirkulan si želijo nadaljevati svoj pohod na vrh. Cilji so jasni…po lanskem tretjem mestu sedaj ostane samo še vrh katerega seveda želijo doseči. A bomo videli ali lahko ogrozijo Bistrico, ki ima pred njimi že velikih sedem točk naskoka. Šmartno pa pluje v mirnih vodah sredine lestvice, kjer želijo tudi ostati. Tako bodo obojni krenili na zmago, a vsak za dosego različno zastavljenega cilja.