NAPOVED 11. KROGA V 1. MNZ MARIBOR: Derbi zgornjega dela v Račah, Miklavž na gostovanje v Pesnico, Koroški derbi v Mežici

Za vikend je pred nami nadaljevanje prvenstva v 1. MNZ Maribor. Vse se bo nadaljevalo z 11. krogom. Tokrat bosta dve tekmi odigrani v petek proti večeru in sicer NK Pohorje – NK Malečnik in NK Radlje – Marles Hiše. Vsi preostali obračuni bodo odigrani v soboto ob 15 uri. Največ se pričakuje od obračuna v Račah, kjer bodo domači gostili Jurovski Dol. Miklavž pa odhaja na gostovanje v Pesnico. Koroški derbi pa se bo odvijal v Mežici, kjer bo gostovala Peca.

V petek ob 18 uri bo odigrana prva tekma 11. kroga v 1. MNZ Maribor. Pohorje bo na svojem terenu v Rušah gostilo Malečnik. Gre za spopad sosedov na prvenstveni lestvici. Domači nogometaši so v dobrem nizu rezultatov. V prejšnjem krogu so prišli do zmage v sodniškem dodatku proti Marjeti z 3:4 in se tako prebili na 5. mesto. Na drugi strani pa so nogometaši Malečnika doživeli dva zaporedna poraza. V prejšnjem krogu jih je ugnal Roho z 1:2. Zagotovo poraz, ki je prišel nekoliko nepričakovano, saj so cilji varovancev Damjana Janžekoviča bistveno višji. A jasno kljub vsemu gre za ekipo, ki lahko na dober dan premaga vsakega. Vsekakor pa bodo storili vse, da se znova vrnejo na zmagovalna pota in se znova vrnejo med prve štiri ekipe lige.

Prav tako v petek a ob 19 bo odigrana tekma v Radljah, kjer bodo domači gostili Marles Hiše. Limbuška zasedba je vsekakor trenutno v najslabši formi med vsemi. Že kar sedem tekem niso prišli do zmage od tega so kar šestkrat izgubili. Zagotovo podatek, ki lahko skrbi trenerja gostov. Radeljčani na drugi strani pa so na nek način začeli igrati bolje in redno nabirati točke. V prejšnjem krogu so nekoliko presenetljivo na gostovanju premagali Jurovski Dol z 2:3 in tako prišli do pomembnih treh točk in se dvignili na deveto mesto. Tako so sedaj povsem varni pred bojem za izpad. Jasno želeli bodo nadaljevati to dobro formo tudi pred svojimi navijači. Limbušani pa bodo enostavno morali dvigniti svoj nivo če bodo želeli še resno konkurirati v tej sezoni.

Vodilne Rače se bodo pred svojimi navijači pomerile s Jurovskim Dolom, ki je padel v črno serijo rezultatov in tako padel iz boja za naslov. A jasno kljub vsemu jih ne gre odpisati. Že z zmago na tem gostovanju bi se lahko vrnili v boj za najvišja mesta. A pri Račah se s tem zagotovo ne strinjajo. Kljub porazu v prejšnjem krogu proti Miklavžu z 2:1 ostajajo na prvem mestu. A prednost se je zmanjšala na zgolj eno točko. Zato je jasno, da vsekakor ne smejo popustiti. Sedaj je ključnega pomena kako bodo na ta poraz odgovorili. Najbolj primerno bi bilo seveda z zmago, a čaka jih zelo težko delo. Gostje znajo na teh najtežjih preizkušnjah izvleči svoj maksimum in zagreniti življenje favoritom.

Koroški derbi pa nas čaka v Mežici, kjer bo Akumulator gostil Peco. Vedno znova na teh tekmah tako eni kot drugi postrežejo s sijajno predstavo. Nekaj podobnega se seveda pričakuje tudi tokrat. Da je vse skupaj še bolj zanimivo bo postreglo tudi stanje na lestvici, kjer jih loči zgolj ena točka. Akumulator se trenutno nahaja na sedmem mestu z 14 točkami. Mesto nižje in točko manj pa imajo nogometaši Pece. Tako eni kot drugi se zavedajo kaj ta tekma pomeni navijačem. Zmaga na tej preizkušnji lahko celotno sezono obrne navzgor tako za ene kot druge. A jasno morali bodo v obeh taborih ohraniti mirne živce. Veliko pa je na teh preizkušnjah odvisno tudi od dnevne forme. Velikokrat pomembno vlogo odigra tudi domač teren. Ta pa je v tem primeru na strani Akumulatorja. Jasno pa je, da je pred nami pravi spektakel.

Drugo uvrščeni Miklavž se bo pomeril proti Pesnici na gostovanju. Glede na potek letošnjega prvenstva je tukaj vloga favorita jasna. Vse razen zmaga Miklavških čmrljev bo veliko presenečenje. A tudi ta se v svetu nogometa dogajajo. Tako se pri gostih zagotovo zavedajo, da bodo morali ohraniti zbranost na najvišjem nivoju. Saj bi v primeru remija ali celo poraza zmaga iz prejšnjega kroga proti Račam bila na nek način zapravljena. Vendar tudi Pesničani imajo svojo računico. Želijo s točk s katerimi bi se znova približali sredini lestvice. Trenutno se nahajajo v spodnjem delu. Zagotovo si želijo višje in tako bodo maksimalno motivirani, da dokažejo svojo pravo vrednost.

Marjeta, ki je v prejšnjem krogu doživela boleč poraz proti Pohorju na svojem terenu tokrat odhajajo na gostovanje k občinskemu rivalu ŠD Starše. Staršani so letos v spodnjem delu lestvice, kar je glede na prejšnja leta zagotovo presenetljiv podatek. A jasno na tem obračunu občinskih rivalov stanje na lestvici ne pomeni praktično nič. Jasno je, da bodo domači želeli pred svojimi navijači presenetiti favorizirano Marjeto. Gostje pa če bodo še želeli ostati v realnem boju za naslov bodo morali zmagati, saj prostora za napake enostavno ni več.

Roho pa bo po presenetljivi zmagi na gostovanju v Malečniku gostil zadnje uvrščeni Duplek. Domači nogometaši so po zamenjavi na trenerski klopi takoj storili korak naprej in prišli do zelo pomembnih treh točk. Tako dokazali, da gre za ekipo, ki lahko konkurira v tej ligi. Duplečani na drugi strani pa so letos povsem odpisani. So na zadnjem mestu in imajo zgolj eno osvojeno točko. Tako je jasno, da bodo zelo težko izborili obstanek v ligi. Predvsem zato, ker na vseh obračunih težko sledijo tempu, ki ga narekuje nasprotnik. Vendar ekipo, ki nima ničesar izgubiti se nikoli ne sme podcenjevati. Saj lahko že v enem samem trenutku dvignejo krivuljo navzgor. A kljub vsemu je kaj takšnega težko pričakovati.