NAPOVED 11. KROGA V 3. SNL – VZHOD: Koroški derbi v Prevaljah, spopad ekip, ki se borita za obstanek v Dobrovcih

Za vikend je pred nami nadaljevanje prvenstva v 3. SNL – vzhod. Največ se zagotovo pričakuje od tekme v Prevaljah, kjer bo potekal Koroški derbi med Korotanom in Dravogradom. Spopad ekip, ki se bosta kot vse kaže borili za obstanek bo potekal v Dobrovcih, kjer bo gostovalo Posavje. Vodilna Bistrica pa bo novo zmago lovila na gostovanju v Šmarju pri Jelšah. Obračun sosedov na lestvici pa se bo odvijal v Dobravi pri Slovenskih Konjicah, kjer bodo gostovali Podvinci.

V soboto ob 19. je pred nami Koroški derbi v Prevaljah bo Korotan gostil Dravograd. Tako eni kot drugi so v prejšnjem krogu dobili manj od pričakovanega. Prevaljčani so doživeli boleč poraz. Z 4:0 so izgubili na gostovanju v Podvincih. Dravograjčani na drugi strani pa so dve tekmi zapored brez zmage. Po porazu v Cirkulanah so v prejšnjem krogu zgolj remizirali pred domačimi navijači proti Vidmu z 2:2. A glede na sam potek srečanja je tudi ta točka dober rezultat, saj so že zaostajali z 0:2 do 72. minute. Tako je jasno, da se bodo obojni želeli vrniti na zmagovita pota. Zmaga na Koroškem spopadu bi lahko znova sezono enim in drugim obrnila v pravo smer. Glede na stanje na lestvici je manjša vloga favorita zagotovo na strani Dravograda, a to na teh spopadih redko kdaj odloča o zmagovalcu. Velika prednost za Korotan bodo zagotovo polne tribune Prevaljskega stadiona.

Obračun ekip, ki se bosta kot vse kaže v letošnji sezoni borili za obstanek bo potekal v Dobrovcih, kjer bodo domači gostili Posavje Krško. Ekipi imata trenutno enako število točk. Obojni so jih na svoj račun vpisali šest. Tako je jasno, da bodo morali tako eni kot drugi še trdo garati za ohranitev tretje ligaškega statusa. A pri domačih so v prejšnjem krogu vendarle uspeli priti do prve zmage v sezoni, kar jim bo zagotovo dalo dodatne moči in zagona pred tem spopadom. Gostje pa so zapravili prednost dveh zadetkov proti ekipi Šmarje pri Jelšah in na koncu glede na potek samega srečanja vknjižili »zgolj« točko. A na tem obračunu za obojne šteje samo eno in to je zmaga s katero bi vsaj začasno lahko bistveno lažje zadihali pred nadaljevanjem sezone.

Obračun sosedov na lestvici bo potekal v Dobravi pri Slovenskih Konjicah, kjer bo domača Dravinja gostila Podvince. Domači nogometaši so po sijajnem začetku sezone nekoliko popustili in tako povsem izpadli iz boja za naslov. A kljub vsemu gre za izjemno ekipi, ki lahko premaga vsakega nasprotnika. Na drugi strani pa imamo Podvince, ki so v tej sezoni zapravili že nekaj dobrih rezultatov in prednosti po vodstvu, a so kljub vsemu v zgornjem delu lestvice. Tako nam je lahko jasno, da gre za dve ekipi, ki sta podobnih kvalitet. Obojni igrajo hiter in napadalen stil nogometa. Kateri pa bodo na koncu uspešnejši bomo videli v soboto.

Vodilna Bistrica pa bo odšla na gostovanje v Šmarje pri Jelšah. Bistričani še kot edini letos niso izgubili. Vsekakor si želijo, da tako ostane tudi po tem krogu. Dosegli so že kar 33 zadetkov kar je daleč največ med vsemi. Prejeli pa so jih tudi samo sedem. Tako gre za ekipo, ki ima najboljši napad in najboljšo obrambo v ligi. Tako je jasno, da so povsem zasluženo gladko na prvem mestu. Šmarje pa letos kažejo bistveno boljše predstave kot v lanski sezoni. Osvojili so že trinajst točk in se trenutno nahajajo na osmem mestu, kjer prav gotovo želijo tudi ostati. Vsekakor bodo morali gostje znova pokazati vso svoje znanje če bodo želeli do zmage. A seveda tudi domači nogometaši imajo svoje načrte kako do točk na tej preizkušnji.

Prva nedeljska tekma bo odigrana v Vidmu, kjer bodo domači ob 11:30 gostili Šmartno 1928. Ekipi na lestvici loči zgolj ena sama točka. Videmčani so kljub vsemu, kar tri mesta višje od gostov. A seveda v obeh taborih se zavedajo kaj lahko prinese zmaga na tej tekmi. Predvsem bi bil premik navzgor pri lestvici zelo viden pri Šmartnem. A domači si želijo znova na nek način vzpostaviti ravnotežje in pričeti zmagovati, saj že kar štiri tekme zapored niso uspeli zmagati. Nogometaši Šmartnega pa se lahko pohvalijo, da so letos kot edini uspeli odščipniti točki vodilni Bistrici. A to jim je uspelo na domačem terenu, tokrat je ta na strani Vidma.

Cirkulane, ki so v prejšnjem krogu zmagale z 0:1 na zelo zahtevnem gostovanju v Šmartnem bodo tokrat doma gostile Zreče. Haložani so trenutno zagotovo ena izmed bolj vročih ekip v ligi. So v nizu štirih zaporednih zmag s katerimi so se povzpeli na drugo mesto. Sicer je zaostanek za Bistrico že kar velikih sedem točk, a ekipi se še bosta med seboj pomerili do konca prvega dela prvenstva, kjer se lahko vse skupaj spremeni. Zrečani pa se trenutno nahajajo na zadnjem mestu z zgolj tremi osvojenimi točkami. To vsekakor ne bo dovolj za obstanek. Zagotovo se zavedajo, da bodo morali pričeti z rednim nabiranjem točk če se bodo želeli vključiti v boj za ohranitev tretjeligaškega statusa.

Šampion, ki se nahaja na četrtem mestu bo pred domačimi navijači v Celju gostil Zavrč. Glede na stanje na lestvici je vloga favorita trdno na strani domače zasedbe. A tudi Zavrč je v tej sezoni že pokazal zobe in dokazal, da lahko prihaja do točk. Vendar ne glede na vse je težko pričakovati, da bi lahko prišli do kakšnega presenečenja na tem gostovanju. Saj so pri Šampionu motivirani in željni tega, da obstanejo pri samem vrhu prvenstvene lestvice in morda še celo napredujejo kakšno mesto navzgor. Pri Zavrču pa so zaenkrat na položajih, ki zagotavljajo obstanek in mirno nadaljevanje sezone. A to se lahko kaj hitro spremeni v primeru, da padejo v kakšno daljšo rezultatsko krizo. Zato vsaka točka šteje dvojno še posebej proti vsaj na papirju težjim in kvalitetnejšim tekmecem.