NAPOVED 12. KROGA V 1. MNZ MARIBOR: Vodilne Rače odhajajo na gostovanje v Limbuš, Miklavž gosti Akumulator

Prvenstvo v 1. MNZ Maribor se za vikend nadaljuje z 12. krogom. Pred nami je krog, kjer so po večini na vseh dvobojih favoriti znani že pred samim začetkom. A jasno prav na takšnih tekmah se vsaj ponavadi »lomi« sezona. Vodilne Rače bodo odšle na gostovanje v Limbuš, kjer se bodo pomerile proti Marles Hišam. Miklavški čmrlji bodo gostili ekipo iz Mežice NK Akumulator. Marjeta in Pohorje na domačem igrišču proti ekipama iz spodnjega dela lestvice.

Vodilne Rače se bodo v soboto odpravile na gostovanje v Limbuš. Domače Marles Hiše so v prejšnjem krogu končno uspele zmagati ter tako prekiniti niz sedmih tekem brez zmage. Limbušani so v prvenstvo krenili res kvalitetno, a nato se je vse skupaj ustavilo. Morda pa bodo po zmagi proti Radljam vendarle uspeli znova narediti korak naprej in pričeli z rednim nabiranjem točk. Na drugi strani pa so Rače še vedno ekipa, ki je pokazala največ med vsemi in ima na prvenstveni lestvici štiri točke prednosti pred najbližjim zasledovalcem. Kljub temu, da so izgubili tekmo proti Miklavžu so v prejšnjem krogu uspeli znova stopiti na zmagovita pota. Z 1:0 so ugnali vedno neugodni Jurovski Dol. S tem so dokazali, da so tudi psihično pripravljeni na najtežje preizkušnje v sezoni in da jasno stremijo k svojemu cilju, ki je zagotovo končno prvo mesto.

Miklavž pa si je v prejšnjem krogu privoščil velik spodrsljaj. Po veliki zmagi nad Račami so doživeli hud udarec in sicer poraz proti Pesnici z 1:0. Tako je ves trud, ki so ga vložili proti Račam bil na nek način izbrisan, saj se je zaostanek znova povišal na štiri točke. A jasno v taboru domačih pa se zagotovo zavedajo, da prostora in časa za obžalovanje ni. Že proti Akumulatorju katerega bodo gostili v tem krogu šteje samo eno in to je zmaga. Mežiška zasedba na drugi strani pa je po zmagi v prejšnjem krogu proti večnim rivalom iz Črne polna samozavesti in motivacije, da pa morda uspejo tudi na gostovanju v Miklavžu izvleči kakšno točko. Gostje so zaenkrat v povsem varnih vodah sredine lestvice, kjer prav gotovo želijo tudi ostati.

Pohorje, ki trenutno velja za eno izmed bolj vročih ekip v ligi bo gostilo Starše. Pohorci so v sijajni formi s katero so se uspeli povzpeti na četrto mesto. Jasno s takšnim tempom sedaj želijo nadaljevati in se morda iz ozadja vključiti v boj za najvišja mesta. Na drugi strani pa Starše še naprej na nek način ne morejo redno prihajati do točk. So na predzadnjem mestu, kar je zagotovo manj od pričakovanega. A tudi oni so letos že dokazali, da na dober dan lahko presenetijo favorita. Nekaj podobnega bodo poizkušali tudi tokrat na gostovanju v Rušah. Sicer so pred izpadom varni, saj imajo kar osem točk prednosti pred zadnjim Duplekom. A pri gostih si zagotovo ne želijo končati pri dnu prvenstvene lestvice.

Peca, ki je v prejšnjem krogu doživela boleč poraz na gostovanju v Mežici proti Akumulatorju z visokih 4:0. Jasno ta poraz je zagotovo najbolj boleč v tej sezoni, saj gre za pravi Koroški derbi na katerih navijači vedno znova pričakujejo in želijo zmago. A kljub temu spodrsljaju bodo morali strniti svoje vrste in že na tekmi proti Rohu dokazati svojo kvaliteto. Zasedba iz Rogoze je po zamenjavi na trenerski klopi dvignila svoj nivo in je v dobrem nizu dveh zaporednih zmag. Zagotovo bodo želeli nadaljevati v tej smeri tudi na tem oddaljenem in zelo zahtevnem gostovanju.

Spopad dveh ekip, ki sta trenutno zagotovo v najslabši formi bo potekal v Malečniku, kjer bo gostoval Duplek. Duplečani so gladko zadnji in pri zgolj eni osvojeni točki. Kot vse kaže so letos usojeni na izpad iz lige v 2. MNZ Maribor. Na drugi strani pa so pri Malečniku v nizu treh zaporednih porazov s katerimi so povsem izpadli iz boja za najvišja mesta. A priložnost, da sezono znova obrnejo navzgor nebi mogla biti boljša. Obračun pred domačimi navijači in proti ekipi, ki je letos pokazala daleč najmanj med vsemi. A kljub vsemu bodo morali biti pozorni, da si ne privoščijo novega spodrsljaja.

Tretje uvrščena Marjeta se bo pred domačo publiko pomerila proti Radljam. Gostje se v prejšnjem krogu doživeli nekoliko nepričakovan visok poraz. Z 1:4 so jih odpravile Marles Hiše. Tako bodo na tem gostovanju zagotovo storili vse, da znova dokažejo svojo kvaliteto. Ekipa iz Dravskega Polja pa je na lestvici še v dokaj dobrem položaju. Za Račami zaostajajo za pet točk. A tako je jasno, da prostora za napake ni več. Na takšnih tekmah, kjer so v vlogi favorita in igrajo še na domačem terenu je zmaga nujna. Vendar pred njimi je vse prej kot enostavna naloga. Radeljčani so letos že dokazali, da lažje prihajajo do točk proti kvalitetnejšim ekipam, kjer lahko igrajo povsem sproščeno in neobremenjeno.

Jurovski Dol, ki že štiri tekme ne pozna slasti zmage bo tokrat na domačem igrišču gostil Pesnico. Pesničani, ki letos igrajo po sistemu toplo hladno. V prejšnjem krogu so odigrali zelo dobro tekmo in presenetili favoriziran Miklavž z 1:0. Tako je jasno, da bo domačim vse prej kot lahko. Še posebej zato, ker Jurovski Dol enostavno ni v takšni formi kot je bil na začetku sezone. A še vedno so v zgornjem delu lestvice, kjer želijo ostati zato bodo morali znova pričeti zmagovati. A pri Pesnici si vsekakor želijo narediti korak naprej in dokazati, da zmaga v prejšnjem krogu ni bila zgolj slučaj.