NAPOVED 12. KROGA V 3. SNL – VZHOD: Vodila Bistrica gosti Dobrovce, derbi zgornjega dela lestvice v Dravogradu, Cirkulane v Krško

Pred nami je že 12. krog v letošnji sezoni 3. SNL – vzhod. Vse tekme bodo odigrane v sobotnem terminu. Vse se bodo pričele ob 15. uri, razen tekma v Šmartnem se začenja uro prej. Vodilna Bistrica bo na domačem igrišču gostila Dobrovce. Obračun zgornjega dela lestvice bo potekal v Dravogradu, kjer bodo domači gostili Dravinjo. Cirkulane bodo rane celile v Krškem.

Obračun od katerega se pričakuje največ bo potekal v Dravogradu, kjer bodo domači gostili Dravinjo. Obe zasedbi sta v prejšnjem krogu uspeli zmagati in tako prekinili niz slabših rezultatov. Dravograjčani so bili uspešni na Koroškem derbiju, kjer so na gostovanju v Prevaljah z 2:4 ugnali Korotan. Dravinjčani pa so bili boljši od Podvincev z 2:0. Domači nogometaši se nahajajo na drugem mestu in imajo 23 točk, gostje iz Dobrave pri Slovenskih Konjicah pa so locirani na četrtem mestu in imajo pet točk manj na svojem računu. Jasno je, da pri domačih če bodo želeli vsaj na nek način upati na končno prvo mesto šteje samo eno in to je zmaga. Pri gostih pa si na nek način želijo zadržati ta položaj v katerem so in bodo zagotovo zadovoljni že z vsako osvojeno točko.

Vodilna Bistrica bo svoj niz nepremaganosti želela nadaljevati na domačem terenu proti Dobrovcam. Glede na stanje na lestvici je vloga favorita jasna…vse razen zmaga domačinov bo veliko presenečenje. A tudi nogometaši iz Dravskega Polja so v dobrem nizu rezultatov. Uspeli so vknjižiti kar dve zmagi zapored. To sta bili silno pomembni zmagi, saj so v obeh primerih ugnali direktnega konkurenta za obstanek. Jasno pa je da bodo sedaj vse skupaj želeli nadgraditi in morda celo presenetiti favorizirano Bistrico in jim odščipni kakšno točko morda vse tri. A treba je vedeti, da so Bistričani letos še kot edini nepremagani in kot edini še niso dopustili kakšnega večjega spodrsljaja. Zato je tudi prednost na lestvici iz kroga v krog višja in že v teh trenutkih je težko verjeti, da jih lahko kdo ogrozi pri njihovem pohodu proti drugi slovenski nogometni ligi.

Tretje Cirkulane, ki so v prejšnjem krogu doživele boleč udarec bodo odšle na gostovanje v Krško, kjer jih čaka obračun proti Posavju. Haložani so pred prejšnjim krogom, ko so doma gostili ekipo, ki se bori za obstanek Zreče in izgubile z 0:2 bile v sijajnem nizu štirih zmag. Tako so že prišli na drugo mesto in praktično vsi smo pričakovali, da bodo v takšnem ritmu tudi nadaljevali. A vse skupaj se je povsem nepričakovano ustavilo proti vsaj na papirju lažjemu nasprotniku. A tudi tokrat jih čaka tekma proti moštvu, ki se bori za obstanek, le da tokrat v gosteh. Pri Cirkulanah se zagotovo zavedajo, da prostora za takšne spodrsljaje več ni in da štejejo samo vse tri točke. Pri domačih pa bodo v upanju nove slabe predstave gostov iskali svojo priložnost.

Šampion, ki je prav tako v prejšnjem krogu prejel zaušnico tokrat čaka domača tekma proti ekipi Šmarje pri Jelšah. Celjani so nekoliko presenetljivo morali priznati premoč Zavrču in sicer z 1:3. A treba še je izpostaviti, da so od 33. minute imeli igralca več in vsega skupaj niso uspeli realizirati. Sicer še ostajajo v zgornjem delu lestvice a kljub vsemu so nekoliko spolzeli po lestvici navzdol in padli na peto mesto. Seveda bodo v tem primeru iskali povratek na zmagovita pota, saj jim nasproti znova stoji vsaj na papirju lažji tekmec. A tudi gostje so letos že dokazali, da na dober dan lahko presenetijo favorizirano moštvo, kar bodo zagotovo poizkušali tudi tokrat.

Zelo zanimiv obračun je zagotovo pred nami tudi v Zavrču, kjer bodo domači gostili Podvince. Zavrč, ki je v prejšnjem krogu prišel do presenetljive zmage proti Šampionu z igralcem manj bo vse skupaj želel nadgraditi z zmago na tem spopadu. A pri Podvincih se s tem zagotovo ne strinjajo. Imajo svojo računico s katero želijo ostati v zgornjem delu lestvice. Pri Zavrču pa so zaenkrat povsem varni kar se tiče obstanka v ligi, a v primeru drastičnega padca v formi se lahko spremeni tudi to. Dejstvo pa je, da bodo tako eni kot drugi iskali vse tri točke, a vsak za svoje načrte in cilje.

Šmartno po visoki zmagi proti Vidmu z 0:3 gosti Prevaljski Korotan. Domači nogometaši so zares izjemno neugoden nasprotnik za praktično vsako ekipo v ligi. Predvsem to velja na obračunih, kjer ne veljajo za favorita. A tokrat je to nekoliko drugače. Stanje na lestvici nam lahko pove, da je le ta tokrat na strani Šmartnega. Domači nogometaši so na zelo visokem sedmem mestu z 15 osvojenimi točkami. Pri Prevaljčanih je situacija nekoliko slabša a ne bistveno. Sicer so na 11. mestu vendar imajo zgolj dve točki manj. Tako je jasno, da gre na nek način za obračun med dvema ekipama, ki sta podobnih kvalitet. Tako je jasno, da bo veliko odvisno od dnevne forme in seveda od domačega terena, ki je tokrat na strani Šmartnega.

Zreče po skalpu v prejšnjem krogu, ko so presenetili vse v ligi z zmago na gostovanju v Cirkulanah v tem 12. krogu gostijo Videm pri Ptuju. Bomo videli ali lahko prav ta sijajna zmaga Zrečanov celotno sezono za njih obrne navzgor ali je šlo zgolj za srečen slučaj. Pri Videmčanih pa je situacija pod kontrolo bi lahko rekli. Njihov cilj je končati nekje pri sredini lestvice, kjer se trenutno tudi nahajajo. A jasno za končno dosego teh želja bodo morali še nabrati kar lepo število točk. Tako so zmage proti nižje postavljenim ekipam nujne. A treba je vedeti, da so Zrečani v krčevitem boju za obstanek in zato je jasno, da bodo prav na vsaki tekmi dali vse kar lahko, da pridejo vsaj do kakšne točke morda celo treh, ki bi na koncu lahko bile ključnega pomena.