NAPOVED 13. KROGA V 1. MNZ MARIBOR: Derbi v Račah, obračun sosedov na lestvici iz spodnjega dela v Pesnici, Miklavž na gostovanje v Rogozo

Za vikend je pred nami že zadnji 13. krog v 1. MNZ Maribor kar se tiče jesenskega dela prvenstva. Vsi obračuni bodo odigrani v sobotnem terminu. Kar šest se jih bo pričelo ob 15. uri, le dvoboj v Radljah bo odigran nekoliko kasneje in sicer ob 17. uri. Vse oči bodo zagotovo uprte v Rače, kjer se bo odvijal derbi vrha prvenstvene lestvice. Zanimivo bo zagotovo tudi v Pesnici, kjer bodo domači gostili Marles Hiše. Drugo uvrščeni Miklavž pa odhaja na gostovanje v Rogozo, kjer jih čaka Roho.

V tem krogu zagotovo največ pričakujemo od obračuna, ki se bo odvijal v Račah, kjer bo gostovala Marjeta. Gre za direkten spopad med ekipama, ki se borita in ki si želita končnega prvega mesta. Zaenkrat bolje kaže domačim, ki so na vodilnem položaju in imajo dve točki prednosti pred Miklavžem. Nato pa sledi Marjeta, ki je s porazom v prejšnjem krogu na svojem igrišču proti Radljam morda znova nekoliko izgubila stik povečala zaostanek na šest točk, a še vedno ostaja dokaj blizu in v solidnem položaju za napad iz ozadja. A seveda je ta tekma ključnega pomena za nogometaše iz Dravskega Polja, ki se zagotovo zavedajo, da v primeru poraza se zaostanek še poveča na devet točk, kar bi po vsej verjetnosti bilo neulovljivo v drugem delu sezone. Na drugi strani pa si Račanci želijo prav tega. Iz boja za naslov izločiti še enega resnega konkurenta in tako nadaljevati svoj pohod proti vrhu. A v zadnjih treh tekmah ne blestijo tako kot so v začetku sezone. Morda se že pozna malenkost utrujenosti, vendar je ta prisotna prav pri vseh ekipah.

Drugo uvrščeni Miklavž odhaja na gostovanje v Rogozo, kjer se bodo pomerili proti Rohu. Domači nogometaši so v vse boljši formi. Sicer so v prejšnjem krogu izgubili proti Peci, a pred tem so nanizali dve zaporedni zmagi. Tako je jasno, da je pred Miklavškimi čmrlji vse prej kot enostavna naloga. Tudi pri gostih so tako kot pri Račah morda začeli nekoliko popuščati, vendar vsaj zaenkrat še na koncu vsaj po večini uspejo iztržiti oziroma izboriti tri točke. Tako še vedno ostajajo tik za petami Račam. Zaostajajo zgolj za dve točki. Tako se zavedajo, da v primeru ugodnega razpleta in zmagi Marjete lahko v primeru osvojenih vseh treh točk pred zadnjim krogom jesenskega dela prvenstva skočijo na sam vrh prvenstvene lestvice.

Obračun sosedov na lestvici bo potekal v Pesnici, kjer bodo domači gostili Marles Hiše. Domači nogometaši so na 11. mestu s 13 točkami, gostje mesto nižje in z eno točko manj. Limbušani so na zadnjih dveh tekmah dvignili svoj nivo nogometa in pričeli z dobrimi predstavami. Vknjižili so štiri točke iz dveh zelo težkih tekem. Premagali so Radlje na gostovanju in v prejšnjem krogu remizirali proti vodilnim Račam. Pesničani pa se lahko pohvalijo, da so letos na domačem terenu uspeli premagati Miklavž. Tako je jasno, da je pred nami obračun dveh ekip, ki sta na dober dan sposobni premagati vsakega. Kdo bo uspešnejši tokrat bomo pa videli v soboto.

Jurovski Dol, ki je v prejšnjem krogu vendarle uspel prekiniti slab niz štirih tekem brez zmage bo odšel na gostovanje v Mežico, kjer jih čaka spopad z Akumulatorjem. Domači nogometaši že dobro leto ne poznajo poraza na svojem terenu, kar se tiče prvenstvenih spopadov. Zares izjemen podatek, ki nam pove kakšno trdnjavo so uspelo zgraditi v Mežiški dolini. Nogometaši Jurovskega Dola pa so z vsemi tremi točkami v prejšnjem krogu znova skočili na 4. mesto, kjer zagotovo želijo ostati oziroma morda še lahko naredijo korak višje in se uvrstijo med prve tri ekipe v ligi. Nogometaši Akumulatorja pa so na sredini lestvice in jasno želijo preboja v zgornji del. A za dosego tega cilja bodo morali ostati v takšni izjemni domači formi in morda tudi narediti korak naprej kar se tiče gostujočih tekem.

Malečnik, ki je v prejšnjem krogu povsem povozil Duplek z kar 9:0 tokrat odhaja na gostovanje v Starše. Domači nogometaši so sicer v spodnjem delu lestvice na res zanj skromnem predzadnjem mestu. A v prejšnjem krogu so proti Pohorju na gostovanju dokazali, da spadajo in si seveda tudi želijo bistveno višje. Imeli so sijajne priložnosti katerih pa niso uspeli izkoristiti in so se tako na koncu mogli zadovoljiti »zgolj« s točko. Pri Malečniku pa so uspeli prekiniti niz kar treh zaporednih porazov. Celotno jezo so znesli nad zadnjim Duplekom in jih povsem povozili. A jasno že v tem krogu jih čaka bistveno težje delo. Če bi pogledali stanje na lestvici bi bila vloga favorita bistveno na strani gostov, a kot smo letos že lahko videli Starše na dober dan lahko premagajo vsakega.

Peca bo drugo zaporedno zmago lovila na gostovanju v Dupleku. Nogometaši iz Črne sicer ne blestijo na gostovanjih a tokrat proti zadnji ekipi v ligi, ki je letos uspela zbrati samo eno točko šteje samo eno in to so vse tri točke. Duplečani pa bodo jasno želeli vsaj približno držati nek ritem in morda vsaj doseči kakšen zadetek s katerim bi se morda uspeli vključiti v boj za točke. Še vedno lovijo svojo prvo zmago, a glede na prikazano v tej sezoni je težko pričakovati, da jo bodo dočakali. Pri Peci pa dihajo za ovratnik sosedom iz Mežice. Jasno je, da ti dve moštvi vedno znova tekmujeta med seboj kdo bo uspešnejši tako na medsebojnih tekmah kot v končni razvrstitvi. Tako bi v primeru zmage gostje lahko preskočili svojega večnega rivala, a jasno le v primeru poraza Akumulatorja.

Radlje, ki so v prejšnjem krogu znova dokazale svojo moč in presenetljivo premagale Marjeto na gostovanju z 1:2 in zmagovitim zadetkom Bijola v 91. minuti tokrat doma gostijo Pohorje. Pohorci, ki so v zelo dobrem nizu rezultatov. Že kar pet tekem ne poznajo poraza. Tako so prišli v zgornji del lestvice, kjer se nahajajo na petem mestu. A če bodo želeli narediti še korak naprej in se približati vrhu bodo morali takšne tekme proti vsaj na papirju lažjim tekmecem zmagovati. Pri Radeljčanih pa je najbolj zanimivo to, da bistveno lažje zmagujejo na tujem kot doma. Jasno pa je, da bodo tako eni kot drugi iskali vse tri točke. Pohorci, da se na nek način še približajo samemu vrhu. Domači nogometaši pa, da znova na noge dvignejo svoje navijače in naredijo korak naprej proti sredini prvenstvene razpredelnice.