NAPOVED 13. KROGA 3. SNL VZHOD: Vodilna Bistrica v Dravograd, Rogaška proti Dravinji

Za vikend je pred nami 13. krog v 3. SNL- vzhod. Štiri tekme bodo odigrane v soboto, dve v nedeljo. Pred našimi kamerami bosta odigrani dve tekmi iz Koroške in sicer NK Dravograd – NK Bistrica in NK Korotan Prevalje – NK Dobrovce. Rogaška pa bo moči merila z Dravinjo, ki jim je kot edina letos zadala poraz.

Vodilna Bistrica odhaja na gostovanje v Dravograd. Korošci so v prejšnjem krogu doživeli poraz proti Rogaški in se še bolj oddaljili od vodilnih položajev. Na drugi strani pa imamo Bistrico, ki potrebuje zmago prav na vsakem dvoboju, saj je prednost pred najbližjim zasledovalcem zgolj tri točke. Tako, da se pri gostih zagotovo zavedajo, da prostora za napake več ni in da so z vsako zmago bližje naslovu prvaka ter uvrstitve v 2. SNL. A Dravograjčani bodo vse prej kot lahek zalogaj. Zato je pred nami prav gotovo tekma, ki bo izenačena do zadnjega sodnikovega žvižga.

Drugo uvrščeno Rogaško pa čaka zelo zahtevna naloga. Odhajajo na gostovanje v Dobravo pri Slovenskih Konjicah, kjer se bodo pomerili z Dravinjo. Dravinjčani so zaenkrat edina ekipa, ki je v tej sezoni zadala poraz Rogaški. Varovanci Franca Fridla mlajšega se zagotovo zavedajo, da vsaka izgubljena točka že lahko pomeni slovo od naslova prvaka. Tako, da za goste šteje samo zmaga in nič drugega. Pri Dravinji pa lahko igrajo povsem sproščeno in morda bo prav to vnovičen recept za zmago.

Tekma iz spodnjega dela lestvice bo potekala v Prevaljah, kjer bodo domači gostili Dobrovce. Gostje so zaenkrat v slabem položaju, saj se nahajajo na zadnjem mestu in je tako zelo ogrožen njihov obstanek v ligi. A zaostanek pred tekmeci še ni prevelik. Zavedajo se, da če želijo obstati bodo morali pričeti zmagovati oziroma redno nabirati točke. Že kakšna točka iz tega zelo zahtevnega gostovanja bi bila zlata vredna. Na drugi strani pa imamo Korotan, ki je lahko povsem miren kar se tiče obstanka v ligi. Zagotovo pa bodo želeli ohraniti pozitiven niz, ki ga imajo proti ekipi iz Dravskega polja.

Še ena tekma iz spodnjega dela lestvice bo potekala v Šmarjah, kjer bo gostoval Šampion. Domači so v podobnem položaju kot Dobrovce. Trenutno se nahajajo na predzadnjem mestu zgolj točko več od zadnje uvrščene ekipe. Tako za njih vsaka točka šteje dvojno. Ekipa iz Celja Šampion pa se trenutno nahaja na sedmem mestu in višje od le tega ne morejo. A tudi kaj dosti nižje ne morajo pasti. Tako v vsako tekmo vstopajo sproščeno, brez kakršnega koli pritiska. Bomo videli ali bodo domači uspeli prekiniti niz negativnih rezultatov ali bo Šampion nadaljeval svoj zmagovalen niz.

Cirkulane, ki so trenutno na tretjem mestu bodo na domačem terenu moči merile z Zrečami. Domači se bodo do zadnjega borili za ta tretji položaj na prvenstveni lestvici. Tako bodo iskali zmago na tekme, kjer so v vlogi favorita, saj Zreče po nadaljevanju sezone še niso uspele zmagati. Prav gotovo so ekipa, ki je v skupini za prvaka v najslabši formi. A še vedno imajo možnosti za preboj na tretje mestu. Vendar za kaj takšnega potrebujejo pravi preporod. Za začetek in samozavestno nadaljevanje pa potrebujejo zmago v Cirkulanah. Vendar se v taboru domačih s tem zagotovo ne strinjajo.

Nedeljski spopad ekip iz spodnjega dela lestvice bo potekal v Vidmu, kjer bodo domači gostili Podvince. Videmčani so v nizu dveh zaporednih zmag s katerima so si nekoliko olajšali zadeve pred nadaljevanjem kar se tiče samega obstanka v ligi. Pred Šmarjami, ki so na predzadnjem mestu imajo štiri točke prednosti. A še vedno to ni dovolj za miren spanec. V taboru domačih se zavedajo, da še bodo potrebovali nekaj točk, da izpolnijo svoj cilj. Situacija pri Podvincih pa je nekoliko drugačna…sicer so tudi oni v nizu dveh zaporednih zmag a je stanje na lestvici bolj ugodno. Straha pred izpadom ni več. Ostaja jim borba za končno sedmo mesto…ali drugače rečeno prvo mesto v skupini za obstanek.