NAPOVED 13. KROGA V 3. SNL – VZHOD: Derbi v Cirkulanah, Dravograd na gostovanje v Podvince, Dravinja gosti Šmartno

Za vikend je pred nami predzadnji 13. krog v 3. SNL – vzhod. Znova bomo spremljali kar nekaj tekem od katerih se pričakuje veliko. Zagotovo pa bodo vse oči uprte v nedeljski spopad iz vrha prvenstvene lestvice, ko bodo Cirkulane gostile vodilno Bistrico. Koroška Dravograd odhaja na gostovanje v Podvince, kjer jim bo vse prej kot lahko. Dravinja pa bo pred svojimi navijači gostila vedno neugodno Šmartno. Zadnje Posavje Krško bo svojo srečo iskalo na gostovanju v Vidmu pri Ptuju.

Vse oči bodo bodo tokrat uprte v nedeljski obračun, ko bodo Cirkulane na svojem terenu pred vročim občinstvom gostile vodilno Bistrico. Ti ekipi imata že iz lanske sezone bogato zgodovino kar se tiče ključnih obračunov v boju za naslov. Če se na kratko spomnimo so Cirkulane v lanski sezoni v predzadnjem krogu prvenstva premagale Bistrico z 1:0 in tako pripomogle Rogaški do končnega naslova in uvrstitve v višji rang tekmovanja. A letos jasno je to povsem drugačen obračun. Gostje imajo na prvenstveni lestvici že varnih enajst točk naskoka pred najbližjim zasledovalcem. Vendar kljub vsemu se zavedajo, da je še daleč do konca prvenstva. Že v primeru zmage domačinov bo ta prednost skopnela. Tako je jasno, da bodo Haložani storili vse, da pridejo do vseh treh točk in se znova na nek način vključijo v boj za naslov. A pri Bistrici se s tem zagotovo ne strinjajo…tudi oni bodo želeli do zmage s katero bi prednost še povišali in si olajšali delo pred nadaljevanjem sezone. Prepričani pa smo lahko, da bodo tako eni kot drugi pokazali vse kar znajo in da je pred nami obračun, ki bo zanimiv in izenačen do zadnjega sodnikovega žvižga.

Dravograd, ki se nahaja na drugem mestu in je v zadnjem času padel v formi bo odšel na gostovanje v Podvince. Na zadnjih štirih tekmah so zeleni iz Koroške uspeli vknjižiti zgolj eno zmago. Od tega so doživeli še dva poraza in en neodločen rezultat. Tako so na nek način povsem izpadli iz boja za naslov in se bodo borili za mesta tik pod vrhom. Na drugi strani imamo Podvince, ki so prav tako v slabem nizu dveh zaporednih porazov. Tako je jasno, da bodo obojni na nek način iskali povratek iz krize in znova naredili korak v pravo smer že pred koncem jesenskega dela prvenstva. Komu pa bo to dejansko uspelo pa bomo videli v soboto.

Dravinja, ki je vmes nekoliko izgubila svoj kompas se kot vse kaže za zaključek jesenskega dela prvenstva znova prebuja. V prejšnjem krogu so ugnali Dravograd na gostovanju z 3:5 in tako dokazali, da lahko konkurirajo najboljšim. So v dobrem nizu treh tekem brez poraza od tega so dvakrat uspeli zmagati. Tako znova kažejo tiste prave predstave iz začetka sezone, ko so se borili za najvišji položaj. V tem 13. krogu pa jih čaka domača preizkušnja proti Šmartno 1928. Gre za ekipo, ki je letos dokazala, da na dober dan lahko premaga vsakega. A res je, da po večini so ta presenečenja pripravili na domačem terenu. Pri gostih so se z zmago v prejšnjem krogu uspeli povzpeti na v zgornji del lestvice na šesto mesto, kjer zagotovo želijo ostati.

Šampion, ki je trenutno na petem mestu in lahko z dobrim zaključkom jesenskega dela pride tik pod vrh lestvice bo odšel na gostovanje v Dobrovce. Ekipa iz Dravskega Polja bolj kot se bliža konec prvega dele prvenstva boljše igrajo in so tako tudi prišli na varna mesta pred izpadom. A prednost pred zadnjim ni velika, zgolj dve točki. Tako je jasno, da bodo morali še naprej nabirati točke. Cilj Dobrovc je sicer se povzpeti vsaj nekje do sredine lestvice, a za kaj takšnega potrebujejo sanjski zaključek jesenskega in nadaljevanje prvenstva. Sicer so v zadnjih treh tekmah kar dvakrat zmagali in s tem dejansko naredili korak naprej. Pri Celjski zasedbi pa se zagotovo zavedajo, da enostavno če bodo želeli ostati tik pod vrhom takšne tekme proti vsaj na papirju lažjemu tekmecu morajo dobiti. A pri domačih so v prejšnjem krogu dokazali kljub porazu proti Bistrici z minimalnih 1:0, da se lahko kosajo tudi z najboljšimi. Znova imajo nekaj težav z boleznijo v klubu, a še vedno lahko konkurirajo tako, da lahko pozitivno zrejo v prihodnost.

Šmarje pri Jelšah, ki so na varnem desetem mestu bodo v tem krogu doma gostile Zavrč. Domači nogometaši so letos že dokazali, da so lahko zelo neugoden nasprotnik. A tudi pri Zavrču se letos kot vse kaže vse skupaj obrača v pravo smer. Gostje so trenutno na visokem sedmem mestu in imajo tri točke prednosti pred domačini. Vendar že v primeru poraza na tej tekmi lahko pride do hitrega padca po lestvici navzdol v spodnji del. Tega si pri Zavrču zagotovo ne želijo in bodo seveda maksimalno motivirani, da pridejo do nove zmage in še varnejše prednosti pred spodnjim delom. Na drugi strani pa se Šmarje jasno želijo vključiti v boj za višja mesta kot trenutno so in za kaj takšnega šteje samo eno in to je zmaga.

Korotan, ki je padel v rezultatsko krizo pred zaključkom jesenskega dela prvenstva se bo pred domačimi navijači pomeril proti Zrečam, ki se krčevito borijo za obstanek. A tudi Prevaljčani so s temi slabimi rezultati padli po lestvici navzdol in se kar naenkrat znašli na skromnem enajstem mestu. Vendar še je prednost pred mesti, ki vodijo rang nižje dokaj varna. Kljub vsemu pa na tem obračunu za njih šteje samo eno in to je zmaga, da na nek način pridejo iz te krize in znova pričnejo z rednim nabiranjem točk. Jasno pa je, da imajo svoje načrte tudi gostje kateri vključujejo točke s katerimi bi še lažje zadihali kar se tiče samega obstanka v ligi.

Prva nedeljska tekma pa bo odigrana v Vidmu pri Ptuju, kjer bodo domači ob 10:30 uri gostili Posavje Krško. Gostje se zaenkrat na predzadnjem mestu, ki ne prinaša nič dobrega. Letos so že imeli kar nekaj tekem, kjer bi lahko iztržili več od poraza, a jim to na koncu ni uspelo. Zagotovo lahko te izgubljene točke obžalujejo. Vendar se bodo morali kljub vsemu zbrati in še naprej iskati svojo srečo. Jasno pa je, da jih čaka krčevit boj za obstanek, kjer bi lahko bila vsaka točka ključnega pomena. Na drugi strani pa imamo zasedbo Vidma, ki je v sezono krenila zelo dobro v teh trenutkih, ko se jesenski del izteka pa nekoliko popuščajo, kar tudi kažejo zadnji rezultati. A kljub vsemu so na devetem mestu iz katerega lahko brez večjih težav s kakšno dobro serijo rezultatov napadejo zgornji del lestvice, kjer želijo biti.