ZAOSTALI TEKMI V 1. MNZ MARIBOR: Pesnica gosti Akumulator, Peca odhaja na gostovanje v Duplek

Za vikend sta pred nami zadnji dve tekmi prvega dela sezone v 1. MNZ Maribor. Gre za zaostala obračuna med Pesnico in Akumulatorje ter Duplekom in Peco. Po koncu teh dveh preizkušenj pa bo tudi uradno za nami jesenski del prvenstva.

Pesničani bodo zaostalo tekmo iz 7. kroga odigrali pred domačimi navijači proti ekipi iz Mežice NK Akumulator. Gostje so letos zbrali že 20 točk in so na visokem šestem mestu. A treba je izpostaviti, da je bila večina teh točk zbrana na domačem terenu, kjer Mežičani ne poznajo poraza že več kot leto dni kar se tiče prvenstvenih obračunov. Res fascinanten podatek, a tokrat je pred njimi gostovanje. Na drugi strani so Pesničani letos že dokazali, da na dober dan lahko premagajo vsakega nasprotnika. Kljub vsemu pa se nahajajo v spodnjem delu lestvice na desetem mestu s 16 osvojenimi točkami. Tako če pogledamo iz drugačne perspektive je zaostanek za šestim Akumulatorjem zgolj štiri točke. Zagotovo se tega zavedajo pri domačih in si želijo z zmago narediti korak po lestvici navzgor in se za konec jesenskega dela prvenstva preseliti v zgornji del. Pri gostih pa ciljajo na mesta tik pod vrhom, saj bi se v primeru zmage povzpeli še nekoliko višje in sicer na četrto mesto.

Zaostalo tekmo iz 13. kroga pa bosta med seboj odigrala Duplek in Peca. Duplečani letos nikakor ne najdejo prave forme in imajo težave že pri sami sestavi moštva za vsako tekmo. Tako so gladko na zadnjem mestu z zgolj eno samo osvojeno točko usojeni na izpad iz lige v nižji rang tekmovanja. Ekipa iz Črne na Koroški pa se želi z zmago približati oziroma se pomakniti v zgornji del lestvice. Sicer pri Peci letos več ali manj točke nabirajo doma, a nasprotnik za dvig forme na gostovanjih ne bi mogle biti primernejši. Jasno vsi želijo jesenski del prvenstva zaključiti z zmago tako je tudi pri Peci. Pri Dupleku pa jasno si tega tudi želijo, a koliko je to realno pričakovati pa je druga zgodba. Vsekakor pa se bodo v taboru domačih poizkušali zbrati in morda presenetiti goste in jim uspe odščipniti kakšno točko.