NAPOVED 15. KROGA V 1. ČLANSKI LIGI MNZ Maribor

Začetek spomladanskega dela smo dočakali tudi v 1. članski ligi MNZ Maribor, kjer sta NK Miklavž in NK Rače kot vodilna kluba ohranila svoje pozicije na vrhu lestvice. Miklavž je v gosteh visoko premagal zadnje uvrščeni Duplek, Rače pa so bile doma boljše od Rušanov. Peca je presenetila domačine v Malečniku, ROHO pa je bil uspešnejši na domačem terenu od Jurovskega dola. Akumulator je bil za gol v sodnikovem podaljšku boljši od ekipe z Limbuša, v Radljah pa so gledalci lahko videli remi na tekmi s Staršami. Pesnica je v zanimivem srečanju doživela poraz na domačem igrišču z ekipo iz Marjete.

Sobota, 2.4.2022, ob 16.30 ŠD STARŠE – NK RAČE

Staršani so na gostovanju v Radljah osvojili točko, kar sploh ni slabo za začetek spomladanskega dela. Zagotovo to vliva upanje v ekipo, ki trenutno zaseda predzadnje mesto in si želi boljše uvrstitve na lestvici. V soboto imajo pred sabo veliko oviro in to jim je lahko velika motivacija za uspešno nadaljevanje sezone. Rače so na domačem igrišču ugnale ekipo Pohorja iz Ruš, kjer so bili tudi nesporni favorit srečanja.  Rezultat bi lahko bil tudi višji za domačo ekipo, kljub vsemu pa so pomembne tri točke, ki nakazujejo uspešen start. Pomembno se jim bo pripraviti na vedno neugodno tekmo v Staršah, ki bodo odigrale prvo tekmo pod čudovito domačo tribuno. V Staršah so lahko sedaj resnično ponosni na novo pridobitev na katero so čakali dolgo časa.

Sobota, 2.4.2022, ob 16.30 NK POHORJE – NK TEHNOTIM PESNICA

Pohorje bo po porazu v Račah zagotovo priti do prvih treh točk, da si utrdijo mesto v zgornjem delu lestvice. Domačini so zagotovo favorit srečanja in v tekmo lahko gredo malce bolj mirno kot gostje, ki so zelo odvisni od vsake pridobljene točke. Pesničani so se na tekmi z Marjeto prebudili malce prepozno. S kančkom sreče bi se lahko tekma končala tudi z remijem. Kljub vsemu so pokazali, da je potrebno na njih računati in da se ne bodo hitro sprijaznili s sedanjim 11. mestom na lestvici. Na tekmi so najbolj uživali gledalci, saj so videli kar pet zadetkov. Točka za gostujočo ekipo na vročem terenu izpod Pohorja bi lahko bila uspeh, saj vemo, da bodo domačini napadli z vsemi topovi.

Sobota, 2.4.2022, ob 16.30 NK MARLES HIŠE – NK ROHO VBO

Ekipa iz Limbuša je v Mežici doživela minimalen poraz, ki se jim je pripetil v zadnjih minutah srečanja. Takšni porazi so zelo težki, kljub vsemu pa so sedaj pred novim izzivom na domačem igrišču in pred svojimi limbuškimi navijači. V kolikor se želijo dvigniti na lestvici, je zmaga v soboto skoraj že nujna. Na drugi strani pa je ekipa ROHO zanesljivo zmagala na domači tekmi proti ekipi iz Jurovskega dola in pridobila tri pomembne točke v boju za sredino lestvice in mirno nadaljevanje sezone. Obe ekipi imata negativno gol diferenco, kar zgovorno govori o slabši realizaciji in “luknjah” v obrambi.

Sobota, 2.4.2022, ob 16.30 NK MIKLAVŽ – NK PECA

Miklavžani kot vodilna ekipa lige je visoko premagala Duplek, ki nikakor ne najde formule za doseganje točk. Na domači teren prihaja ekipa iz Črne, ki je presenetila v Malečniku in so ponovno dokazali, da gre za zelo neugodno ekipo, ki natančno ve kaj hoče. Domačini bodo seveda naredili vse za no ve tri točke v srditem boju z ekipo iz Rač, ki je prav tako v dobri spomladanski formi. V Miklavžu nas čaka izjemno zanimivo srečanje ekip, ki gojita napadalni nogomet in si želijo nadaljevati uspešen spomladanski začetek.    

Sobota, 2.4.2022, ob 18.00 NK RADLJE – NK MALEČNIK ASFALTERSTVO BRUS

Radlje ponovno igrajo domačo tekmo in tokrat si želijo zmage pred svojimi navijači. Proti Staršam so iztržili le točko, sedaj pa jih čaka dvoboj z direktnim konkurentom iz Malečnika, ki je iz tekme s Peco prišel s “plavo oko” po vodstvu. Gostje prihajajo v Radlje po tri točke, saj se želijo oddalji od sobotnega nasprotnika in učvrstit v sredini lestvice. Oboji imajo v igri tri pomembne točke in lahko se veselimo srečanja.

Nedelja, 3.4.2022, ob 16.30 ŠD MARJETA – NK AKUMULATOR

V ŽIVO na FB in YouTube kanalu Medobčinske zveze Maribor

Marjeta je na gostovanju v Pesnici dala tri gole, nato pa v nadaljevanju prejela dva. Koncentracija tudi ob visokem vodstvu je izjemno pomembna in ekipe lahko hitro kaznujejo nekaj trenutkov nepazljivosti. Na koncu so trije goli zadoščali za pomembne tri točke in sedaj lahko na domačem igrišču le potrdijo zmago. Gostje iz Mežice so zmagali v sodnikovem podaljšku in zagotovo so imeli razlog za slavje v slačilnici. To so trenutki, za katere imamo radi nogomet. V Marjeto prihajajo samozavestni in motivirani, saj se zavedajo, da jim zmaga prinaša dvojno zadovoljstvo in preboj na tretje mesto na lestvici.

Nedelja, 3.4.2022, ob 16.30 NK JUROVSKI DOL – NK DUPLEK

Jurovski dol je presenetljivo izgubil v Rogozi, kar jih je na začetku spomladanskega dela zagotovo razjezilo. V nedeljo imajo priložnost, da proti Dupleku dosežejo zmago in se utrdijo na sredini lestvice, da bodo lahko v  miru nadaljevali prvenstvo. Dejstvo pa je, da bo tudi Duplek iskal svojo možnost za dosego prepotrebnih točk. Zagotovo je bilo pričakovano, da se bo ekipa težko zoperstavila favoriziranemu Miklavžu, na koncu pa je bil vsekakor previsok poraz zadnjeuvrščenega od vodilne ekipe. Dupleku se čas za obstanek v ligi žal izteka, pomembno pa je, da fantje odigrajo korektno in se iz te učne sezone naučijo, kako dolgoročno narediti ekipo, ki bo okostje novega Dupleka v prihodnje. Ljudje v Dupleku imajo radi nogomet, z ekipo bodo zagotovo ostali na tem ali nižjem nivoju.