NAPOVEDNIK 18. KROGA V 3. SNL – vzhod

Pred nami je že 18. krog v 3. SNL – vzhod.  Minuli konec tedna je bilo zelo zanimivo na vseh sedmih odigranih srečanjih. Tekmo zaostanka so v sredo odigrali tudi v Zrečah, kjer so se zmage veselili Podvinčani. Bistričani so na domačem igrišču le izvlekli remi proti ekipi iz Podvincev. Dobrovce so z zmago prekinile zmagovalni pohod Vidma, Dravinja je slavila v Celju pri Šampionu, Korotan pa prav tako suvereno v Šmarju pri Jelšah. Zreče so ponovno doživele domač poraz s Šmartnim, v Krškem se nadaljuje zmagovalna serija zmag, ki so tokrat premagali favorizirane Dravograjčane, haloški derbi ob polni tribuni med Cirkulanami in Zavrčem pa se je končal z delitvijo točk.

Sobota, 2.4. 2022, ob 14.00 NK PODVINCI – NK ŠAMPION

Trener Podvincev Robert Hojnik je znal motivacijsko in taktično pripraviti svojo ekipo za tekmo proti vodilni ekipi Bistrice. Po vodstvu Bistričanov so gostje obrnili rezultat v svojo korist in že vodili z golom prednosti. Žal so v zaključku tekme zaradi nepazljivosti prejeli gol in se vrnili domov z točko. Točka pri vodilni ekipi je zagotovo bila temelj, ki so ga v sredini zaostali tekmi v Zrečah nadgradili z zmago. Trenutno se nahajajo na varnem osmem mestu in sedaj lahko pričakujejo ranjeno ekipo celjskega Šampiona, ki mi v spomladanskem delu nikakor ne gre po željah. Celjani so gostili Konjičane in tekmo ponovno izgubili, kar pomeni, da jim v Podvincih preostane lov na točko ali celo tri. Z malo več športne sreče bi lahko bili rezultati Celjanov drugačni. Čaka nas dobro srečanje ekip iz sredine lestvice, ki si zagotovo želita boljše končne uvrstitve ob koncu sezone.

Sobota, 2.4. 2022, ob 15.30 NK KOROŠKA DRAVOGRAD – NK KETY EMMI BISTRICA

PRENOS V ŽIVO na FB in YouTube kanalu Medobčinske nogometne zveze Maribor

Sobotni derbi prvo in drugo uvrščene ekipe bo prava nogometna poslastica v koroškem mestu ob Dravi. Poraz v Krškem ni dobra popotnica za domačo ekipo, kljub vsemu pa je lahko to trenutek streznitve pred zelo pomembnim konkurentom iz Bistrice, ki beži za debelih deset točk. Domača zmaga bi Dravograjčanom dala elana v smislu motivacije in zmanjšanja zaostanka za Bistričani, ki so v prejšnjem kolu s težavo prišli do remija, ki ga nihče v domačih vrstah ni pričakoval. Podvinčani so z pametno igro Bistričanom parirali in celo vodili, ko je tekmo v podaljšku odločil Enej Kapun ob napaki gostujoče obrambe. Obe ekipi sta sedaj malce ranjeni in vesta kaj jih čaka v soboto. Gledalci bodo na dravograjskem stadionu lahko videli zanimivo nogometno srečanje, kjer bo veliko domačih in gostujočih navijačev, ki se zavedajo pomembnosti te tekme, ki lahko umiri ali razcveti boj za prvo mesto.

Sobota, 2.4. 2022, ob 16.30 NK ZAVRČ – NK ZREČE

Zavrčani so s pametno igro prinesli točko domov in na koncu so lahko vsi zelo zadovoljni. Zadovoljen je lahko tudi Gorazd Šket, ki je s točko vsaj začasno ohranil svoj trenerski status. Ni lahko voditi tekme na vročem terenu v Cirkulanah. Kljub vsemu pa je sedaj priložnost, da se stvari z zmago doma stabilizirajo proti ekipi iz Zreč, ki ima v tem tednu na svojem kontu kar dva poraza. Ponovno jim ni uspelo narediti koraka v smeri odvzete točke proti Šmartnu ob koncu tedna in proti ekipi Podvincev v sredini tekmi. Zrečani lahko zagotovo iščejo priložnost v Zavrču, saj domačini do sedaj niso prikazali ravno blestečih predstav in z malce sreče in boljšo realizacijo lahko rečemo, da so možni vsi trije končni razpleti. Videli pa bomo, kdo izmed njih se bo boljše pripravil na sobotni dvoboj ekip iz spodnjega dela lestvice.

Sobota, 2.4. 2022, ob 16.30 NK DRAVINJA – NK ŠMARJE PRI JELŠAH

Konjičani so potrdili zmago nad Bistrico tudi v Celju pri Šampionu, kar se pozna tudi na trenutnem tretjem mestu na lestvici. Prav gotovo bodo proti Šmarju ponovno motivirani, da ponovno zmagajo in ob porazu Dravograda zasedejo celo drugo mesto v 3. SNL – vzhod in se vsaj malo vključijo v boj za prvo mesto. Dokazali so, da lahko premagajo prav vsako ekipo, lahko pa tudi z vsako tudi izgubijo. Šmarčani so doma klonili prosti Korotanu in točke ponovno niso ostale doma. Ni enostavno mlademu Mihi Žabrlu po toliko izgubljenih tekmah motivirati svojih igralcev. Lahko pa se bo po obilnih padavinah  ponudila možnost za točke ravno proti favorizirani ekipi Dravinje, ki bi jim lahko mehkejše igrišče povzročalo preglavice.

Sobota, 2.4. 2022, ob 16.30 NK KRŠKO POSAVJE – NK ŠMARTNO 1928

V Krškem so bili ponovno dnevi veselja po zmagi nad Dravogradom, ki je bil favorit srečanja. Zmaga s 3:1 vliva motivacije in samozavesti domači ekipi, ki še ne pozna poraza v spomladanskem delu. Macur, Božič in Bogolin so bili tokrat strelci za Posavje, pravi evro gol iz prostega strela pa je zabil iz 25 metrov David Božič. Šmartno je premagalo v gosteh Zrečane z golom Davida Hrastnika, kar jih ohranja med najboljšimi petimi ekipami lige. Šmartno bo v Krško prišlo vsaj po točko, saj nimajo kaj za izgubiti pri ekipi Posavja, ki pa si zagotovo želi nadaljevanja izjemnega spomladanskega dela. Domača ekipa bi v primeru zmage prišla v varni del sredine lestvice in si vsaj malo oddahnila od pritiska spodnjega dela, kjer so se še pred nekaj krogi tudi nahajali.

Sobota, 2.4. 2022, ob 19.00 NK KOROTAN PREVALJE – NK PREMIUM DOBROVCE

PRENOS V ŽIVO na FB in YouTube kanalu Medobčinske nogometne zveze Maribor

Ekipa Korotana je suvereno slavila v Šmarju pri Jelšah in zanesljivo vzela tri pomembne točke za poskok na lestvici 3. SNL – vzhod. Ofič, Plesec in Štaleker so bili strelci zadetkov v Šmarju, ki so dobra popotnica za domačo tekmo proti vedno bolj prebujeni ekipi iz Dobrovc. Dobrovčani so na domačem terenu premagali ekipo iz Vidma, ki je bila do takrat še nepremagana v spomladanskem delu. Ekipa Zvonka Breberja je tako dokazala, da še zna zmagovati in si želi priključka sredine lestvice. Gostovanje v Prevaljah bo pokazalo pravo vrednost ekipe in karakterja po zmagi, ki bo morala iskati točke na zahtevnem terenu pri nepopustljivih Korošcih, ki so ponovno dokazali, da znajo zbirati točke.

Sobota, 3.4. 2022, ob 10.30 NK BOSCH BRAČIČ VIDEM – NK CIRKULANE

V Vidmu pri Ptuju bo v času nedeljskih maš izjemno vroče, saj prihaja v goste ekipa iz Cirkulan, ki sodi med najboljših petk ekip v ligi. Domačini so bili poraženi v Dobrovcah in niso imeli svojega dne. Prav gotovo so želeli vse točke, ki pa jim tokrat niso bile namenjena. Želja po novih točkah na domačem igrišču je velika in prav gotovo bodo zelo motivirani pred številnimi navijači, ki bodo do zadnjega kotička napolnili videmski stadion. Cirkulane so imele na domači tekmi v igri kaj več kot remi, vendar so Zavrčani s pametno igro uspeli zaustaviti nalete domačinov. Videm je nogometni kraj, kjer se ob takšnih tekmah zbere veliko obiskovalcev. Sedaj prihajajo v goste še oranžni iz Vareža, ki bodo prišli po zmago, saj so tudi favorit nedeljskega srečanja gledano na lestvico. Igralci in trenerja se med seboj zelo dobro poznajo in tekma bo izjemno zanimiva. Zmaga bi za obe ekipi pomenila zelo veliko, saj bi zagotovo vsaka od njih pridobila na lestvici.