NAPOVED 2. KROGA V 1. LIGI MNZ MARIBOR

Prvi krog v 1. Ligi MNZ Maribor je za nami. V sobotnem srečanju v Črni so bili uspešnejši gostje iz Marjete. Starše so visoko zmagale v Malečniku, ROHO pa doma proti ekipi iz Pesnice. Zanimiva tekma je bila na Taboru, kjer so na koncu slavili domačini nad ekipo Jurovskega dola, Pohorje je dobilo sosedski dvoboj z Limbušani in Radlje so ekipi Rošnje-Loke pokazali kdo je v Radljah gospodar. Novi krog bo priložnost za nadgradnjo zmag in na drugi strani za nov začetek sezone, ki veliko obeta. Strelci so bili že v prvem krogu izjemno razpoloženi in resnično se lahko veselimo novega kroga, kjer bo kar nekaj izjemnih dvobojev.

Sobota, 2. 9. 2023, ob 16.30 NK MARIPOL STARŠE – NŠ ROHO

Obe ekipi sta nasprotnikom nasuli kar pet zadetkov in medsebojno srečanje starih znancev iz Dravskega polja prihaja ob pravem trenutku. Domačini bodo morali tri točke sedaj obraniti pred domačimi navijači in številnimi, ki bodo obiskali še skoraj nov stadion, ki je v lanskem letu poskrbel za miselni preskok v ekipi Starš. Domačini so doma izjemno učinkoviti in prav zanimivo bo videti taktiko proti ekipi ROHO, ki je letos očitno zelo motivirana in si želi tekme predčasno odločiti v svojo korist. Staršani so favoriti srečanja, možni pa so prav vsi trije rezultati. Tekmo si bo mogoče ogledati v Sport.Video streamingu na: Sport.Video – mnzmaribor.si

Sobota, 2. 9. 2023, ob 16.30 NK MARLES HIŠE – NK MALEČNIK ASFALTERSTVO BRUS

V Limbušu se bosta srečali ekipi, ki sta v uvodnem dvoboju doživeli poraz. Domačini iz Limbuša so gostovali v Rušah, kjer so bili domačini bolj konkreten nasprotnik. Ekipa Marles hiš je v minuli sezoni odigrala nekaj izjemnih predstav in sedaj je pomembno, da se vrnejo v takratni ritem in presenetijo ekipo Malečnika, ki je prav tako bila poražena s strani favoriziranih Starš. Poraz v pravem krogu seveda ni nič hudega, pomembno je, da bosta treneraj našla zmagovalno formulo in obrnila krivuljo v pozitivno smer. V tej tekmi imamo občutek, da bo na koncu tekme neodločen izid.

Sobota, 2. 9. 2023, ob 16.30 NK JUROVSKI DOL – NK POHORJE

Ekipa Jurovskega dola je bila zelo trd oreh za mariborski Tabor, ki je na koncu vseeno odšel z igrišča kot zmagovalec. Ekipa je dva krat zaostajala in se dva krat vrnila v igro, kar dokazuje, da ima kvaliteto in srce. Na minuli tekmi je malo zmanjkalo, sedaj pa bo potrebno strniti vrste in se zoperstaviti ekipi Pohorja, ki lahko mirno pripotuje v Jurovski dol po zmagi nad Limbušani. Obe ekipi imata mešanico mladine in izkušenih igralcev in v tej tekmi bo odločila dnevna forma odličnih posameznikov, ki jih imamo na obeh straneh. Manjšo prednost v tej tekmi pripisujemo domačinom, ki bodo naredili vse za prvo zmago na domačem terenu. Nas pa prav zanima kak odziv bo s strani ekipe iz Ruš.

Sobota, 2. 9. 2023, ob 16.30 NK Peca – NK Novogradnje Maribor Tabor

Domačini iz Črne v prvem krogu nikakor niso uspeli zadeti mreže Marjete, ki je tri točke odnesla na Dravsko polje. Tokrat imajo domačini drugo domačo tekmo iz katere ne bodo šli poraženi, saj se zavedajo svoje kakovosti in verjamejo, da se v nogometu sreča tudi vrne. Tokrat imajo nasproti ekipo iz Tabora, ki je doma vknjižila tri pomembne točke proti Jurovskemu dolu. Dva krat so vodili, na koncu pa so vseeno uspeli tekmo pripeljati, da zmage. V tej tekmi so domačini favoriti, mariborski levi pa se bodo morali krepko potruditi na Koroškem, da bodo ostali neporaženi. Pričakujemo zelo dinamično tekmo z veliko zadetki.

Nedelja, 3. 9. 2023, ob 16.30 ŠD Marjeta na Dr. polju – NK Rošnja-Loka

Prvi občinski derbi v občini Starše je pred vrati. V Marjeti pričakujemo ogromno število navijačev iz obeh taborov. Domačini smo prvo tekmo premagali ekipo Pece v Črni in pridobili tri izjemno pomembne točke, saj vemo, da Peca redko ponudi komu možnost, da odnese tri točke. Marjeti je to odlično uspelo po evrogolu Žige Špehonje. Sedaj pa pride čisto drugo srečanje, kjer je izjemen naboj dveh ekip, ki se odlično poznata, vsaka pa prihaja s svoje strani kanala reke Drave. Gostje iz Rošnje-Loke imajo sedaj izjemno možnost, da pridejo vsaj do točke, ki bi bila z novince izjemno pomembna na vročem terenu v Marjeti. Domačini so izraziti favoriti, ki pa bodo morali dokazati svojo kvaliteto na igrišču in jo potrditi z zadetki. Oba trenerja Samir Colnarič in Luka Pekez imata zagotovo že zmagovalna recepta na listu papirja, potrebna je samo še uspešna izvedba.

Nedelja, 3. 9. 2023, ob 16.30 NK TEHNOTIM PESNICA – NK RADLJE

Poraz Pesnice v prvem krogu v Rogozi je bil presenečenje. Ekipa, ki se bo borila za mesta v zgornjem delu lestvice, si je privoščila spodrsljaj, ki pa ga lahko Pesničani hitro obrnejo in se vrnejo na željena pota. Tokrat prihaja v goste ekipa iz Radelj, ki je v prvi tekmi rutinirano premagala ekipo Rošnje-Loke in si priigrala tri pomembne točke, ki dajejo lep zagon ekipi Bojana Kusa pred gostovanjem v Pesnici. Domača ekipa je zagotovo favorit srečanja, gostje iz Radelj pa bodo čakali na svojo priložnost preko proti napadov. Tekma v nedeljo popoldne bo pripeljala številne ljubitelje nogometa na tribune pesniškega stadiona.

Vrhunce vseh tekem prvega kroga si lahko ogledate na: Sport.Video – mnzmaribor.si