NAPOVED 3. KROGA V 1. LIGI MNZ MARIBOR

Ekipi Starš in Marjete sta edini s 100% izkupičkom in si delita vrh lestvice. Obe ekipi v 3. krogu čaka gostovanje v Radljah in pri mariborskem Taboru. Vse ekipe v ligi so polne motivacije in tretji krog bo zagotovo prinesel kakšno presenečenje. Prav gotovo so trenerji pri ekipah na repu trdo delali in pripravili svoje ekipe, da končno začnejo z zelo pomembnim zbiranjem točk. Pred nami je sončen konec tedna, kar pomeni, da bodo zanimivi dvoboji v idealnih vremenskih pogojih.

Petek, 8. 9. 2023, ob 19.00 NK Novogradnje Maribor Tabor – ŠD Marjeta

Petkovo večerno srečanje na umetni travi bo pravi pokazatelj stanja v ekipah Tabora in Marjete. Gostje so sezono začeli odlično v Črni, nadgradili pa so jo z domačo zmago v občinskem derbiju z Rošnjo-Loko. Dokazujejo, da imajo ponovno kvalitetno ekipo, ki bi lahko bila resen kandidat za 3. SNL – vzhod. Domačini iz Tabora za prav tako začeli zelo obetavno novo sezono. Domača zmaga proti Jurovskemu dolu in točka na težkem gostovanju pri Peci dokazuje, da se bodo tokratni domačini jasno spogledovali z vrhom lestvice. V današnji tekmi so favoriti sicer gostje, ki pa imajo manjši hendikep zaradi igranja na umetni travi. Domačini so je bolj vajeni in prav zanimivo bo petkovo večerno srečanje.

Sobota, 9. 9. 2023, ob 16.30 NK Pohorje – NK Peca

Ekipa Pohorja je lahko zadovoljna po dveh tekmah s štirimi točkami. Prvi krog so suvereno dobili, remi v Jurovskem dolu pa je znak, da se bo potrebno bolj potruditi v napadu. Gostovanja v Jurovskem dolu so zahtevna, na koncu je osvojena točka lahko tudi uspešna. Ekipa iz Pece je tokrat remizirala z ekipo iz Tabora. Pokazatelj, da se forma dviguje in da Korošci počasi prihajajo v dokaj normalen življenjski in tekmovalni ritem. Ni jim enostavno, vendar dokazujejo s svojo vnemo in trmo, da jim je vse skupaj lahko tudi dodatna motivacija. Tokrat gostujejo v Rušah, kjer jim Igor Vorih pripravlja taktiko, da se v Črno vrnejo brez točk. Pričakujemo čvrsto tekmo, kjer je možno prav vse.

Sobota, 9. 9. 2023, ob 16.30 NŠ ROHO – Marles hiše

V Rogozo prihajajo Limbušani, ki so si priborili prvo točko v jesenskem delu tekmovanja. Na domačem igrišču so remizirali z Malečnikom. Zvonko Breber bo moral previdno na tekmi za ROHO – m, saj vemo, da so domačini znani po protinapadih, ki jih zelo efektivno tudi kaznujejo. Trenutno so v fazi, ko se morajo pobrati po porazu v Staršah. Super začetek je hitro prešel na streznitev, ki pa jo bo potrebno popraviti na tekmi z Limbušem, ki si prav tako želi vsaj točka na gostovanju. Domačini so zagotovo favoriti, diši pa po neodločenem rezultatu.

Sobota, 9. 9. 2023, ob 19.00 NK Radlje – NK Maripol Starše

Radlje tokrat ponovno gostijo ekipo iz Dravskega polja. Na pravi tekmi so pokazali ekipi Rošnje-Loke kdo je gospodar. Sedaj pa prihaja ekipa, ki jasno ve, kaj hoče. Domačini so bili visoko poraženi v Pesnici in tokrat so pred pomembno nalogo, da svojim navijačem dokažejo, da je bila Pesnica zgolj slab dan. Točka bi bila za domačine velik uspeh, gostje pa bodo napadli in želeli nadzorovati igro na zahtevnem gostovanju. Favoriti so gostje, ki pa ne smejo podceniti ranjene ekipe iz Radelj.

Nedelja, 10. 9. 2023 ob 16.30 NK Malečnik Asfalterstvo Brus – NK Jurovski dol

Ekipa Malečnika zagotovo ni najbolj zadovoljna z otvoritvijo sezone. Ena točka na kontu Damijana Janžekoviča in njegove ekipe je premalo. Sedaj prihaja tekma z Jurovskim dolom, ki je po meri domačinov, da se dvignejo na lestvici proti sredini. Domačini imajo kvaliteto, da sezono spravijo pod streho z zadovoljivim izkupičkom. Kaj pa če bi v tej sezoni merili malce višje? Podobno je v Jurovskem dolu, ki sramežljivo zbira točke, na koncu pa rutinirano izpelje prvenstvo. Začetek ni bil ravno najboljši, vendar sedaj prihaja tekma, kjer se lahko vse obrne tudi v korist gostov. Tehtnica je tokrat na strani domače ekipe. Kaj pa bo, pa bomo videli v nedeljo.

Nedelja, 10. 9. 2023 ob 16.30 NK Rošnja-Loka – NK Tehnotim Pesnica

Novinec Loka-Rošnja še vedno čaka na prvo točko v 1. Ligi MNZ Maribor. Ni jim enostavno, kljub vsemu pa bodo z resnim delom in upoštevanjem navodil trenerja Luke Pekeza zagotovo pričeli z nabiranjem točk. Tokrat jim v goste prihajajo Pesničani, ki dokazujejo, da radi nihajo v tekmah. Sposobni so visoko izgubiti, na naslednji tekmi pa dokažejo, da še niso pozabili igrati nogometa. Zadnja zmaga proti Radljam je začetek nove serije pozitivnih rezultatov in zato si ne smejo dopustiti izgube točk pri novincu v ligi. Favoriti so gostje iz Pesnice, mi pa pričakujemo presenečenje na tej tekmi.

Vrhunce vseh tekem prvega kroga si lahko ogledate na: Sport.Video – mnzmaribor.si