NAPOVED 2. KROGA V 3. SNL – VZHOD: Bistrica na zahtevno gostovanje v Prevalje, Dravinja gosti Posavje

Za vikend je pred nami 2. krog v 3. SNL-vzhod. Zelo zanimiv obračun se bo zagotovo odvijal v Prevaljah, kjer bo gostovala Bistrica. Dravinjčane čaka prva domača tekma v sezoni proti Posavje Krško. Dobrovce pa odhajajo na drugo zaporedno gostovanje…tokrat jih čaka Zavrč. Dravograd pa za razliko od Dobrovc igrajo drugo zaporedno tekmo pred domačimi navijači…gostili bodo Šmartno 1928.

V sobotnem terminu bodo prav gotovo vse oči uprte v Prevalje, kjer bo domači Korotan gostil Bistrico. Obe zasedbi sta za uvod v sezono prišli do zmage. Prevaljčani so s pravo mojstrovino Grešovnika v 87. minuti prišli do zmage na gostovanju v Krškem. Bistričani pa so na domačem igrišču ugnali Videm z 3:0. Obe zasedbi sta tako v sezono krenili po svojih željah. A jasno ne glede na vse vloga favorita pripada gostom, ki tudi letos ciljajo na najvišja mesta. Korotan pa si želi popraviti vtis iz lanske sezone, kjer so ob koncu povsem popustili in končali v spodnjem delu lestvice. Letos si tako želijo nekaj povsem drugačnega. Z zmago v uvodu v sezono so apetiti zagotovo narastli. A pravi odgovor kam lahko posežejo bodo dobili proti Bistrici, ki spada v ožji krog favoritov za naslov.

Še ena Koroška zasedba, ki v prvem krogu sicer ni prišla do zmage bo igrala doma. Dravograd se bo pomeril z novincem v ligi Šmartno 1928. Vloga favorita je jasna. Dravograjčani v prvem krogu sicer niso uspeli zmagati a so zabeležili točko proti Zavrču. Vsekakor so si želeli več…predvsem zaradi tega, ker so igrali na domačem terenu. A zelo hitro prihaja popravni izpit. Priložnost je znova lepa, da pridejo do točk. Vsekakor pa je jasno, da za Dravograjčane šteje samo zmaga. Gostje pa bi že z vsako točko bili zadovoljni.

Dravinja, ki je v prejšnjem krogu prišla do zmage na derbiju proti Zrečam z 1:2 bo tokrat odigrala svojo prvo domačo tekmo v novi sezoni proti Posavje Krško. Gre za spopad z novincem v ligi. Tako bo vse razen zmaga domačih veliko presenečenje. Jasno pa je, da so cilji tako enih kot drugih povsem drugačni. Domačini si želijo mesta pri samem vrhu…gostje pa obstanka v ligi. Že samo zaradi tega je vloga favorita jasna.

Zavrč po povratku v tretjo ligo čaka prva domača tekma. Pomerili se bodo z Dobrovci. Domači nogometaši so v prejšnjem krogu dobro odigrali in remizirali proti Dravogradu. Glede na ta rezultat lahko pričakujemo vnovično dobro predstavo domačih. Gostje so sicer v prvem krogu doživeli poraz a zapravili veliko število lepih priložnosti. Pred nami je zagotovo izjemno zanimiva tekma. V obeh taborih bodo želeli do točk. Domači, da nadaljujejo svoj niz nepremaganosti…gostje pa bodo iskali povratek na zmagovita pota.

Prva nedeljska tekma bo odigrana dopoldan ob 10:30 uri, ko bo Videm pri Ptuju gostil Celjski Šampion. Tekma dveh ekip, ki sta vsaj na papirju dokaj izenačeni. Videmčani so sicer v prvem krogu prejeli kar tri zadetke, kar za njihovo čvrsto obrambo ni značilno, a treba je vedeti, da kar dva od treh iz enajstmetrovke. Zagotovo bodo želeli popraviti vtis in pred domačimi navijači odigrati na visokem nivoju in vknjižiti prve točke v sezoni. Jasno pa je, da tudi Šampion prihaja v Videm s svojo računico.

Cirkulane po lanski blesteči sezoni letos znova ciljajo visoko. Prvo domačo tekmo bodo odigrali proti Šmarje pri Jelšah, ki so v prvem krogu vknjižile vse tri točke proti Dobrovcam. A jasno to gostovanje v Cirkulanah bo povsem drugačna tekma. Na nek način se pričakuje zmaga domačih…a gostje bodo iskali potrditev dobre forme iz prvega kroga.

Zreče, ki so v prvem krogu doživele boleč poraz na domačem terenu proti večnemu tekmecu Dravinji z 1:2 bodo svoje prve točke v sezoni iskale na gostovanju v Podvincih. Gre za tekmo, kjer je vedno znova zelo težko. To gostovanje velja za enega izmed težjih v ligi. Že v lanski sezoni v drugem delu so Zrečani povsem popustili in še vedno ne kažejo kakšnega večjega premika naprej. Pri Podvincih pa vseeno vedo, da bodo morali ostati zbrani in pa mirni v zaključku akcij, da pridejo do željenega rezultate in treh osvojenih točk.