ZAČETEK SEZONE TUDI V 1. MNZ MARIBOR!: Lansko letni prvak Miklavž gosti Duplek, derbi kroga v Marjeti

Za vikend je pred nami prvi krog sezone 2021/2022 v 1. MNZ Maribor. Sicer za uvod v prvenstvo ni kakšnih večjih občinskih derbije, a vseeno je pred nami prav gotovo kar nekaj zanimivih obračunov. Miklavški čmrlji bodo za uvod gostili Duplek. Izenačen spopad bi lahko spremljali tudi v Limbušu, kjer bodo Marles Hiše odigrale obračun proti Mežiškemu Akumulatorju. Derbi kroga pa bo potekal v nedeljo v Marjeti, kjer bo gostovala Pesnica.

Lansko letni prvaki iz Miklavža bodo nov pohod pričeli v soboto na domačem terenu proti Dupleku. Rumeno črne je spremljala velika smola po koncu sezone, saj jim ples kroglic v žrebu za uvrstitev v višji rang tekmovanja ni bil naklonjen. A treba bo pozabiti na te stvari, saj bodo morali še enkrat več na igrišču dokazati svojo kvaliteto in da lanski uspeh ni bil zgolj slučaj. Vendar je prav zaradi te nesreče prišlo do velikega števila odhodov iz kluba. Tako so morali na novo sestaviti moštvo, kar je vse prej kot enostavno. Cilji pa kljub vsemu ostajajo visoki in to je borba za najvišja mesta. Na drugi strani pa imamo Duplek, ki je lani končal pri dnu prvenstvene lestvice. Tako je vloga favorita jasna…vse razen zmaga domačih bo veliko presenečenje. Jasno pa je, da se sezona šele začenja.

Zanimivo bi lahko bilo tudi v Rušah, kjer bo domače Pohorje gostilo Rače. Obojni imajo visoke ambicije in so željni zmag. Zagotovo bi bilo tako za ene kot druge veliko lažje za nadaljevanje če bi za uvod uspeli zmagati na tako zahtevni preizkušnji. Pohorci so proti koncu lanske sezone dvigovali svoj nivo nogometa in iz kroga v krog igrali bolje. Zanimivo pa bo videti kako so se tokrat v obeh taborih uspeli pripraviti na novo sezono.

Mežiški Akumulator, ki v tej sezoni cilja na zgornji del prvenstvene lestvice za uvod odhaja na gostovanje v Limbuš, kjer se bodo pomerili z Marles Hišami. Gre za dvoboj kateri nikoli ne razočara. Tako eni kot drugi postrežejo s kar nekaj dobrimi potezami. Jasno pa je, da so točke glavni cilj obeh trenerjev. A za dosego le teh bodo morali odigrati na svojem najvišjem možnem nivoju.

Starše, ki vsako leto krojijo sam vrh prvenstvene lestvice bodo v novo sezono krenile s preizkušnjo na domačem igrišču proti Radljam. Staršani tudi tokrat spadajo v ožji krog favoritov za naslov prvaka. Na drugi strani pa imamo Radlje, ki si zagotovo kot primaren cilj prizadevajo obstanek v ligi. A ne glede na vse je pred domačo četo vse prej kot enostavna naloga. Radeljčani bodo zagotovo želeli pustiti dober vtis za samozavestno nadaljevanje sezone. Pri Staršah pa se zavedajo, da proti vsaj na papirju lažjim nasprotnikom nujno potrebujejo zmage če želijo vnovič ciljati na najvišje položaje.

Malečnik, ki v zadnjih dveh sezonah nikakor ne najde pravega recepta kako se znova priključiti ekipam iz zgornjega dela lestvice bo za uvod v prvenstvo odšel na eno izmed težjih gostovanj v ligi. Pred njimi je spopad v Črni, kjer jim bo nasproti stala vedno neugodna Peca. Nogometaši iz Črne bodo letos želeli dokazati vsem, da dobre predstave iz lanske sezone niso bile zgolj slučaj ampak dejanska kvaliteta ekipe. Vendar je potrebno izpostaviti to, da če ima katera zasedba recept kako ugnati Peco na njihovem terenu je to Malečnik. Gostje so že nič kolikokrat dokazali, da so jim te zahtevne preizkušnje pisane na kožo. A jasno nova sezona prinaša novo zgodbo.

V nedeljo sta pred nami zadnji dve tekmi prvega kroga v 1. MNZ Maribor. Spopad ekip, ki se bosta po vsej verjetnosti borili za ohranitev prvoligaškega statusa bo potekal v Jurovskem Dolu, kjer bo gostoval novo pečeni prvoligaš NŠ Roho. Med tema dvema ekipama kakšnih večjih skrivnosti ni. Veliko krat so se že pomerili med seboj…predvsem v 2. MNZ Maribor. Kljub temu, da gre za prvo tekmo sezone je ta zelo pomembna. Morda bodo na koncu ključnega pomena kar se tiče boja za obstanek prav ti medsebojni spopadi. Tako lahko pričakujemo obračun, kjer bodo obojni iskali zmago.

Derbi kroga bo potekal v Marjeti, kjer bo gostovala Pesnica. Obojni so lani končali nekoliko nižje od pričakovanj. Ta podatek je prav gotovo še dodaten motiv, da v obeh taborih pokažejo svoje znanje in kvaliteto, ter znova napadejo vrh prvenstvene lestvice. Rdeči iz Marjete bodo zagotovo imeli veliko podpore s tribun. A nekaj podobnega smo na domačih tekmah Marjete že vajeni. Pesničani bodo morali strniti svoje vrste in se maksimalno skoncentrirati na dogajanje na igrišču v drugačnem primeru bodo točke zelo težko potovale v Pesnico. V obeh taborih imajo kar nekaj nogometašev, ki lahko z individualno kvaliteto odločijo takšne obračune. Zato bomo z zanimanjem pospremili v katero smer se bo na koncu vse skupaj obrnilo.