NAPOVED 2.KROGA V 3.SNL-VZHOD: Koroški derbi v Dravogradu pred našimi TV kamerami, Rogaška znova na gostovanje, Cirkulane v nedeljo proti Dobrovcam

Pred nami je 2. krog v 3. SNL – vzhod. Tekma, ki izstopa je spopad, ki ga bodo pospremile naše TV kamere. Gre za dvoboj koroških velikanov, Dravograd gosti Korotan. Rogaško čaka drugo zaporedno gostovanje, tokrat se odpravljajo k Dravinji. Vodilne Cirkulane v nedeljo na domačem igrišču gostijo novopečenega tretjeligaša NK SRojko Dobrovce.

Derbi 2. kroga bo igran v Dravogradu, kjer domači gostijo Prevaljskega velikana Korotan. Na teh Koroških obračunih se ne gre samo za zmago in tri točke, ampak za čast in slavo. Obe zasedbi sta v prvem krogu vknjižili zmago. Dravograd je z 3:1 ugnal Dravinjo. Na drugi strani je bil Korotan boljši od Vidma z 2:0. Tako so obojni dokazali, da so priprave opravili po pričakovanem scenariju in so v sezono krenili dobro pripravljeni za tekmovalne napore in pred nami je prav gotovo pravi spektakel. Veliko bo odvisno od dnevne forme, a če potegnemo črto je vsekakor v manjši vlogi favorita Dravograd, ki je v lanski sezoni nastopal v drugi slovenski nogometni ligi in prav te izkušnje iz višjega ranga tekmovanja bi na koncu lahko jeziček na tehtnici nagnile na stran domačinov.

Rogaška kot eden izmed glavnih favoritov za naslov in povratek v 2. SNL odhaja na drugo zaporedno gostovanje. Tokrat bodo moči merili z Dravinjo. Domači nogometaši so v prvem krogu doživeli poraz, s 3:1 je bil boljši Dravograd. Dravinjčani imajo za uvod v prvenstvo zelo težak razpored zato bo že vsaka osvojena točka na teh izjemno zahtevnih preizkušnjah velik uspeh. Na koncu če pogledamo celotno piramido uspehov in pripravljenosti bo vse razen zmaga Rogaške veliko presenečenje.

Dvoboj ekip, ki sta v prvem krogu doživeli poraz bomo spremljali v Podvincih, kjer domači gostijo Zreče. Obe zasebni sta lansko sezono končali v zgornjem delu lestvice…na osvojeno drugo mesto so še posebaj pri Podvincih lahko zelo ponosni. Tako, da je ne glede na razplet prvega kroga pred nami prav gotovo obračun ekip, ki znata igrati nogomet. Pričakujemo čvrst in kvaliteten spopad za prve točke enih in drugih v letošnjem prvenstvu.

Ravno obratno bo v Celju, kjer Šampion gosti Bistrico. Tukaj pa govorimo o dveh moštvih, ki sta sezono odprli po željenem scenariju…se pravi z vknjiženimi vsemi tremi točkami. Obe zasedbi bosta iskali novo zmago in tako nadaljevanje pozitivnega niza v začetku letošnje sezone. Bistričani si želijo narediti korak naprej in se v letošnjem prvenstvu boriti za zgornji del lestvice. Na drugi strani Šampion želi ostati v elitni druščini tretjeligaške smetane.

V nedeljo sta pred nami še dva obračuna. Cirkulane po najvišji zmagi v prvem krogu nad Zrečami z 4:0 gostijo novopečenega tretjeligaša NK Dobrovce. Dobrovčani so v uvodnem obračunu doživeli poraz z 0:3 je bila boljša Rogaška. Zanimivo bo videti kako se bodo gostje znašli na enem izmed težjih gostovanj v ligi. Ali morda lahko presenetijo in pridejo do prve točke v sezoni morda celo do vseh treh ?

Dvoboj ekip z najdaljšim imenom v ligi bomo spremljali v Vidmu pri Ptuju, kjer domači gostijo Šmarje pri Jelšah. Prav tako gre za spopad moštev, ki bosta iskali svoje prve točke letos. Mirno pa lahko rečemo, da glede na rezultate prvega kroga in po rezultatih iz pripravljalnega obdobja opazimo, da ti dve moštvi v letošnji sezoni čaka krčevit boj za vsako točko, ki bi na koncu lahko bila še kako pomembna za ohranitev mesta med tretjeligaško konkurenco.

Nino Lokas