NAPOVED 2. KROGA 1. MNZ MARIBOR: MARJETA PRIČAKUJE MALEČNIK PRED NAŠIMI KAMERAMI, BRUNŠVIK IN JUROVSKI DOL PRVIČ LETOS

Po izjemno razburljivem in šokantnem prvem kolu je v soboto in nedeljo pred nami 2. krog 1. MNZ Maribor. Naše kamere bodo pospremile obračun v Marjeti, kjer domači gostijo Malečnik. Zanimivo bi lahko bilo tudi v Rušah, kjer se bosta pomerila Pohorje in Starše. Jurovski Dol letos prvič kot prvoligaš proti Marles Hišam.

Rače, ki so v prvem krogu šokantno izgubile proti Miklavžu z 2:0 bodo obliž na rane iskale proti Akumulatorju, ki pa je v sezono krenil z presenetljivo zmago proti Staršam z 3:2. Ekipi v tekmo vstopata z povsem drugačnimi izhodišči kot smo pričakovali. A kljub temu je kvaliteta na strani domačih, ki se vlogi favorita nikakor ne morejo izogniti. Zagotovo bo želja po treh točkah še večja s tem bodo želeli dokazati vsem, da je bil spodrsljaj na prvi tekmi zgolj slučaj. Kako pa se bo Akumulator odzval na vse nalete domačih bo zanimivo videti, a v Rače zagotovo ne prihajajo z dvignjeno belo zastavo.

V krog ekip, ki so v prvem kolu presenetljivo izgubile spadajo tudi Starše, ki tokrat odhajajo na nekoliko bližje gostovanje v Ruše, kjer jih čaka obračun z Pohorjem, ki je v prvem krogu tudi nekoliko presenetljivo izgubil proti Peci z 1:0. Dvoboj ranjenih levov bo zagotovo poln želje in visokih ambicij. Obe ekipi se zavedata, da v primeru novega poraza lahko zaostanek za samim vrhom že v prvih dveh krogih naraste na šest točk.

Pesnica se bo po zmagi v prvem krogu pomerila proti Dupleku, ki je nekoliko presenetljivo izgubil proti Radljam z 0:1. Domači pa si po slabi lanski sezoni želijo novega naskoka na vrh in to bo mogoče le ob konstantnih predstavah in rednemu nabiranju točk. Glavno vprašanja pa je ali lahko Duplek najde višjo prestavo in naredi korak naprej ter pride do prvih točk v tej sezoni?

Miklavž po izjemni predstavi in zabeleženih vseh treh točkah odhaja na gostovanje v Radlje, kjer jih čakajo motivirani domačini, ki so v sezono vstopili bolje od pričakovanega. Obe ekipi sta v prvem krogu pripravili presenečenje ter dokazali, da sta v prvenstvo krenili dobro pripravljeni. A vseeno glede na izkušnje je manjša vloga favorita na strani gostov. Po drugi strani pa se je potrebno zavedati, da imajo v Radljah specifično igrišče na katerem se lahko zgodi praktično vse.

Brunšvik bo v tem drugem krogu odigral svojo prvo tekmo v letošnji sezoni. Pred njimi je gostovanje v Črni na Koroškem, kjer se bodo udarili z Peco. Domači bodo tako iskali še drugo zaporedno zmago v tej sezoni. Je pa jasno, da so jih že sedaj uspeli vknjižiti več kot lani. Zgolj tri dni prej bodo zeleni iz Dravskega polja igrali v Mežici v pokalu MNZ Maribor proti Akumulatorju. Torej je pred njimi prava mini turneja po Koroški. Ali bodo uspešni pa bomo videli po zadnjem sodnikovem žvižgu v Črni.

Obračun od katerega se pričakuje največ se bo odvijal v nedeljo v Marjeti, kjer bodo tudi naše kamere. Domači nogometaši bodo gostili Malečnik, ki je v sezono krenil s porazom. Na svojem terenu so morali priznati premoč Pesnici, ki je bila boljša z 1:3. Marjeta pa je za uvod v prvenstvo prišla do najvišje zmage prvega kola, z 0:4 so ugnali Marles Hiše. Blestel je Nejc Peterka, ki je s tremi zadetki znova opozoril nase in nadaljuje, kjer je lani končal. Napadalec rdečih si je ob koncu lanske sezone delil prvo mesto na lestvici strelcev z 14 zadetki. Bomo videli ali ima obramba Malečnik recept kako zaustaviti Peterko, saj je to eden izmed glavnih ključev za uspeh proti Marjeti.

Jurovski Dol odpira svojo prvoligaško sezono v drugem krogu, ko bodo na domačem terenu igrali proti Marles Hišam. Gostje se za uvod niso proslavili. Dobili smo občutek, da pripravljenost pri Limbušanih ni na najvišjem nivoju. Ali lahko novinci v ligi to izkoristijo in dokažejo, da letos lahko povsem realno računajo na obstanek pa se pustimo presenetiti.

Nino Lokas